Search

ویژگی ها:

  • قابلیت حذف واتر مارک
  • قابلیت جایگزین کردن لوگو کاسب یار با لوگوی خودتان
  • آموزش رایگان شخصی سازی اسناد

قیمت فروش:

رایگان!

برای دانلود "شرح شغل حسابداری" فرم زیر را تکمیل کنید:

پیشنهاد ویژه:

80%   2,000,000 تومان 399,000 تومان

پیشنهاد ویژه

:
:
87%   9,260,000 تومان 1,200,000 تومان

پیشنهاد ویژه

:
:

شرح شغل حسابداری

شرح شغل حسابداری

در کسب و کار ها از گذشته تا به امروز یکی از پست های مهم، حسابداری است. وظایف حسابدار به گونه ای است که این شخص می تواند با خدمات خود کسب و کار را در مسیر مالی صحیح قرار دهد و برای آن ها یک برنامه دقیق ایجاد کند. اما مدیران لازم است تا قبل از استخدام فردی برای این پست، با شرح شغل آن نیز آشنا باشند.

در این مقاله از کاسب یار بیشتر با شرح وظایف حسابداری آشنا می شویم و نکاتی را درباره آن می خوانیم. در انتها نیز می توانید یک نمونه شرح وظایف حسابدار را مشاهده کنید و در صورت تمایل آن را بصورت فایل PDF و یا ورد (Word) دانلود نمایید.

فهرست مطالب

حسابدار کیست؟

قبل از شرح وظایف حسابدار(accountant)، باید با این که یک حسابدار کیست آشنا شویم. حسابدار فردی است که وظیفه خلاصه‌سازی، تحلیل معاملات و تهیه گزارش‌های مالی سازمان را بر عهده دارد. این شغل نیازمند دقت بالایی است، زیرا حتی کوچک‌ترین اشتباه در اسناد مالی می‌تواند منجر به مشکلات جدی برای سازمان شود.

در واقع حسابدار فردی است که به نمایندگی از کسب و کار، عملکرد کسب و کار و معاملات تجاری را ثبت و گزارش می دهد. یک حسابدار خوب قبل از هر چیز باید با اصول اولیه حسابداری آشنا باشد. وظایف حسابداری به گونه ای است که جریان مالی کسب و کار و شرکت را نظارت را ثبت می کند. شرح وظایف این شغل بسیار متنوع و گسترده تر است که در ادامه بیشتر با آن آشنا می شویم.

مهارت مورد نیاز در شرح وظایف حسابدار

شرح شغل حسابدار به گونه ای است که طیف گسترده ای از مسئولیت ها و وظایف را در بر می گیرد. معمولا گفته می شود که یک حسابدار باید ویژگی های خاصی مانند توجه به جزئیات، مهارت های مالی قوی و… داشته باشد. اما علاوه بر این ها این حرفه نیاز به دیگر تخصص هایی نیز دارد. همانطور که گفته شد یک حسابدار در وهله اول باید با اصول حسابداری آشنا باشد. همچنین باید با مهارت هایی که در کسب و کار ها به طور معمول استفاده می شود مانند تهیه اظهارنامه مالیاتی و… نیز آشنا باشد. در ادامه به برخی از مهارت پایه ای که در شرح وظایف این شغل  آمده است اشاره می کنیم.

1. آشنایی با اکسل برای انجام وظایف حسابداری

امروزه در کسب و کار ها نرم افزار های به روزی برای سهولت انجام وظایف حسابداری موجود است اما همچنان نرم افزار اکسل در کسب و کار ها یکی از پر استفاده ترین نرم افزار ها برای انجام وظایف حسابداری است. این نرم افزار به علت سهولت در استفاده و همچنین انعطاف پذیری ای که دارد یکی از نرم افزار های محبوب در حوزه حسابداری است.
نرم افزار اکسل در انجام وظایف حسابداری بسیار محبوب است زیرا پتانسیل بالایی برای انجام این کار دارد. این نرم افزار شامل هزاران فرمول برای انجام وظایف یک حسابدار است. با توجه به این توضیحات می توان فهمید که یک حسابدار باید از مهارت بالایی در استفاده از اکسل داشته باشد.

2. مهارت ارتباطی برای وظایف حسابدار

شرح وظایف حسابدار مالی به گونه‌ای است که نیاز به برقراری ارتباط با طیف گسترده‌ای از همکاران، مشتریان و سایر افراد دارد. علاوه بر این، او باید مکالمات تلفنی، جلسات حضوری و… متعددی برای تعامل با دیگران داشته باشد. به همین دلیل، مهارت‌های ارتباطی قوی برای انجام این وظایف ضروری است تا بتواند اطلاعات را به‌صورت واضح و دقیق منتقل کند. ارتقای مهارت‌های ارتباطی یک حسابدار نه تنها به انجام بهتر وظایف کمک می‌کند، بلکه به افزایش اعتبار کسب‌وکار نیز می‌انجامد. مشاوره مالی و حسابداری می‌تواند در تقویت این مهارت‌ها و بهبود عملکرد حرفه‌ای موثر باشد.

3. مهارت تحلیلی در وظایف یک حسابدار

یکی از مهمترین وظایف این شغل تحلیل داده های مالی، تجزیه و تحلیل داده ها و تعامل بین آن اطلاعات با دیگر بخش های مختلف کسب و کار است. به همین دلیل یک حسابدار باید مهارت تحلیل بالایی داشته باشد. یک حسابدار باید با تحلیل داده ها چالش های پیش روی کسب و کار را شناسایی کند و برای آن ها یک راه حل موثر پیدا کند.

4. مدیریت زمان در شرح شغل حسابدار

امروزه برخی از حسابداران ممکن است با چند مشتری و یا در یک کسب و کار بر روی چند پروژه کار کند. به همین دلیل برای انجام وظایف این شغل، شخص باید زمان خود را برای انجام کارها مدیریت کند و زمان خاصی را برای انجام هر کاری در نظر بگیرد. در صورتی که یک حسابدار بتواند مدیریت زمان را به درستی انجام دهد می‌تواند وظایف حسابداری را نیز به درستی و در زمان درست خود انجام دهد.

5. توجه به جزئیات در شرح شغل حسابدار

یک حسابدار برای آن که بتواند اطلاعات کسب و کار را به شکل منظم و دقیق نگه دارد باید از توجه بالایی به جزئیات برخوردار باشد. در کسب و کار ها داده های مالی معمولا آنقدر زیاد می شود که امکان اشتباه در آن به وجود می آید. اگر یک حسابدار داده های خود را منظم و دسته بندی نکند می تواند در آینده به یک مشکل اساسی و بزرگ تبدیل شود.

6. سواد رایانه ای در وظایف حسابدار

علاوه بر نرم افزار اکسل که در مورد اول به آن اشاره کردیم برای انجام وظایف حسابداری این شخص باید از سواد رایانه ای بالایی برخوردار باشد تا بتواند از نرم افزار های حسابداری پیشرفته و روز استفاده کند.

7. ذکاوت در تجارت برای انجام وظایف حسابداری

یک حسابدار تاثیرگذار باید کارکرد اساسی یک شغل را درک کند تا بتواند داده ها را به درستی تحلیل کند. اگر فردی که قرار است در این پست کار کند از اطلاعات مالی به روزی برخوردار باشد می تواند به کسب و کار کمک بزرگی کند.

شرح وظایف حسابدار و وظایف حسابداری چیست؟

همانطور که گفته شد مهم ترین وظیفه ای که یک حسابدار بر عهده دارد، بررسی صحت کلیه معاملات است. کسب و کار ها می تواند یک حسابدار را به صورتی قراردادی برای تهیه اظهارنامه مالیاتی خود نیز استخدام کنند و یا به صورت تمام وقت برای رسیدگی به امور خود این شخص را استخدام کند.
برخی از وظایف حسابدار به طور خلاصه به شرح زیر است:

– ثبت  معاملات مالی

تمامی معاملات یک سازمان باید به‌دقت در گزارش‌های مالی ثبت شوند. این مسئولیت بر عهده حسابداران است که باید تمامی جزئیات مربوط به معاملات (مانند فاکتورهای خرید و فروش، رسیدها، قبوض پرداخت و دریافت، و ورود و خروج‌های انبار) را در دفاتر مالی شرکت ثبت کنند.

– تهیه گزارش‌های مالی

سازمان‌ها موظف هستند گزارش‌های مالی خود را در بازه‌های زمانی مشخص (ماهانه، سالانه و…) تهیه کنند. گزارش‌هایی مانند ترازنامه و صورت‌های مالی از جمله مهم‌ترین این گزارش‌ها هستند که توسط حسابداران تدوین می‌شوند.

– نگارش و بازبینی دفاتر کل

یکی از وظایف اصلی حسابداران، ثبت اطلاعات مالی در دفاتر کل است. علاوه بر این، بازبینی این دفاتر برای اطمینان از صحت اطلاعات ثبت‌شده، اهمیت زیادی دارد.

– ارسال اظهارنامه مالیاتی

بخش عمده‌ای از امور مالیاتی یک سازمان بر عهده حسابداران است. ارسال اظهارنامه‌های مالیاتی به اداره مالیات یکی از مهم‌ترین وظایف آن‌هاست.
 

– حسابرسی

حسابرسی و اصلاح گزارش‌های مالی یکی از وظایف کلیدی در شرح وظایف حسابداری عمومی است. حسابداران باید اطمینان حاصل کنند که اطلاعات مالی ثبت‌شده با استانداردها و مقررات مالی مطابقت دارند.
 

 – ثبت مالیات

ثبت مالیات‌های مرتبط با معاملات سازمان، مانند مالیات بر ارزش افزوده، و پیگیری پرداخت آن‌ها از جمله شرح وظایف کارشناس حسابداری است.

– پیگیری دریافت و پرداخت

حسابداران وظیفه پیگیری دریافت و پرداخت‌های مالی سازمان را بر عهده دارند و باید از مناسب بودن سطح نقدینگی سازمان اطمینان حاصل کنند.

– کار با نرم‌افزارهای حسابداری

حسابداران حرفه‌ای باید تسلط کافی بر نرم‌افزارهای حسابداری داشته باشند. استفاده از این نرم‌افزارها برای بهبود کارایی بخش حسابداری ضروری است. با توجه به اینکه هر سازمان ممکن است از نرم‌افزار خاصی استفاده کند، آشنایی با چندین نرم‌افزار پرکاربرد حسابداری می‌تواند شانس استخدام را افزایش دهد.

– کسب اطلاع از قوانین جدید

حسابداران باید همواره از تغییرات جدید در قوانین و مقررات مالیاتی و حسابداری آگاه باشند. پیگیری این تغییرات و استفاده از درگاه‌های اطلاع‌رسانی مرتبط یکی از وظایف اصلی آن‌هاست.

– حل اختلافات مالی

حسابداران تنها به ثبت امور مالی محدود نمی‌شوند. حل اختلافات مالی و ارائه توضیحات تکمیلی به مدیران و ذی‌نفعان نیز در حوزه وظایف آن‌ها قرار دارد. در صورت بروز مشکل یا اختلاف در مسائل مالی، حسابداران باید برای رفع آن‌ها و ارائه توضیحات لازم اقدام کنند.
 

به طور خلاصه وظایف حسابداران به شرح زیر است:

 

  • حسابرسی به حقوق و دستمزد ماهانه ی پرسنل
  • تهیه ی گزارش از هزینه ها، بودجه، درآمد و…
  • بررسی داده های به دست آمده از گزارشات
  • گزارش سود و زیان
  • گزارش ماهانه ی حسابداری
  • تجزیه و تحلیل درامد ها و هزینه ها
  • تجزیه و تحلیل داده ها برای تهیه اظهارنامه مالیاتی
 

به "شرح شغل حسابداری" امتیاز بدهید

3.5 از 5 - (20 امتیاز ثبت شده)

پیشنهاد ویژه

حتما این پکیج ها را هم ببینید

نمونه قرارداد اجاره وسیله نقلیه چیست؟ نمونه قرارداد اجاره وسیله نقلیه، یک الگوی پیشنهادی است که به عنوان مرجع و راهنما در کنار دستورالعمل قرار داده شده است. هدف آن است که طرفین بتوانند با استفاده از این نمونه و متناسب با توافقات خود، قرارداد نهایی را تنظیم و امضا...
53,700 تومان
نمونه قرارداد کار ساعتی چیست؟ نمونه قرارداد کار ساعتی یک سند حقوقی است که شرایط استخدام یک کارگر را به صورت ساعتی و براساس تعداد ساعات کاری تعیین می‌کند. در این قرارداد، نحوه محاسبه دستمزد بر مبنای نرخ ساعتی، ساعات کار، مدت زمان قرارداد و سایر جزئیات شغلی مشخص می‌گردد....
53,700 تومان
نمونه قرارداد خرید محصول چیست؟ نمونه قرارداد خرید محصول، سندی است که شرایط و جزئیات خرید یک کالا یا محصول از فروشنده را توسط خریدار تعیین می‌کند. این قرارداد شامل مشخصات محصول، مبلغ، نحوه پرداخت و تحویل، مسئولیت‌ها و تعهدات طرفین می‌باشد. نمونه قرارداد خرید محصول شامل چه بخش هایی...
53,700 تومان

این مطالب را حتما بخوانید

مطالب مرتبط در اقیانوس آبی
یکی از حیاتی ترین اصول در قیمت گذاری و تسویه حساب کسب و کارها داشتن راهکار برای وصول مطالبات است…
بهبود وصول مطالبات
یکی از حیاتی ترین اصول در قیمت گذاری و تسویه حساب کسب و کارها داشتن راهکار برای وصول مطالبات است…
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
87%   9,260,000 تومان 1,200,000 تومان

پیشنهاد ویژه

:
:

دانلود شرح شغل حسابداری

لطفا اطلاعات خود را به دقت وارد نمایید، چون این فایل ارزشمند به اطلاعات شما ارسال می‌شود.

دانلود شما آماده است

شرح شغل حسابداری

نسخه مورد نظر خود را انتخاب کنید: