از مهم ترین انواع شرح شغل ها شرح وظایف مدیر عامل است. کارآفرینان معمولا پس از ثبت و شروع کار با مشکلات و چالش هایی روبرو می شوند که نمی توانند خود را خلاص کنند. در این موقعیت یک مدیرعامل با توانایی بالا می تواند بسیار کمک کننده باشد. شرح وظایف مدیر عامل به گونه ای است که در مورد اهداف سازمان و اعمال کارکنان و… برای رسیدن به اهداف اصلی کسب و کار تصمیم می گیرد.
پس می توان گفت شرح وظایف مدیر عامل در هر کسب و کاری یکی از لزوم و ارکان اصلی است که نقش ویژه ای را برای رسیدن به اهداف کسب و کار ایفا می کند
در این مطلب به معرفی شرح وظایف مدیرعامل می پردازیم در انتها نیز می توانید یک نمونه شرح وظایف مدیرعامل را مشاهده کنید و در صورت تمایل آن را بصورت فایل PDF و یا ورد (Word) دانلود نمایید. در وبسایت شما می توانید انواع نمونه شرح وظایف را نیز از کاسب یار دانلود کنید.
فهرست مطالب
مدیر عامل کیست؟
برای شناخت شرح وظایف مدیر عامل ابتدا باید ببینیم شغل ceo چیست. یک مدیر عامل را معمولا رئیس و مسئول همه چیز عنوان می کنند. مدیر عاملان راهبرد کسب و کار را تعیین کرده، کارمندان را استخدام می کنند، در مورد نحوه تقسیم منابع تصمیم می گیرند، تصمیمات نهایی را می گیرند و…
شرح وظایف مدیر عامل به گونه ای است که او را بالاترین مقام در یک کسب و کار عنوان می کند.
فرد مورد نظر برای انجام وظایف مدیرعامل شرکت چگونه انتخاب می شود؟
وظایف مدیر عامل به نحوی است که این شخص به عنوان یک نقطه اصلی بین هیئت مدیره و پرسنل کسب و کار این شخص عمل می کند.
شخصی که قرار است شغل مدیر عامل را انجام دهد توسط بنیانگذار یا هیئت مدیره انتخاب می شود. این شخص می تواند از بین اعضای هیئت مدیره انتخاب شود یا از خارج آن.
در صورتی که یک مدیرعامل از بین اعضای هیئت مدیره انتخاب شود، مدت زمانی که او در این پست برای انجام وظیفه مدیر عامل می تواند فعالیت کند نباید از مدت زمان عضویت او در هیئت مدیره بیشتر شود. در هر کسب و کاری نقش وظایف مدیر عامل متفاوت است و این تفاوت بستگی به ساختار و فرهنگ کسب و کار دارد.
در کسب و کار های بزرگ شرح وظایف و اختیارات مدیرعامل به گونه ای است که تصمیمات استراتژیک و سطح بالا را برای جهت دهی به کسب و کار می گیرد و در کسب و کار های کوچک شرح وظایف مدیرعامل به گونه ای است که اغلب در فعالیت های روزانه دخیل هستند.
مسئولیت ها در شرح وظایف مدیرعامل
در هر کسب و کاری وظایف مدیر عامل به گونه ای است که او مدیر ارشد اجرایی در سازمان و مسئول تمام امور است. این شخص تمام تصمیمات نهایی را بر عهده دارد. مدیرعامل وظیفه ی رهبری، راهنمایی، هدایت و… را برعهده دارد.
علاوه بر این موارد یک مدیرعامل باید تضمین کند که مدیران و پرسنل مسئول تمام کار های خود هستند حال این کار ها می تواند پاداش داشته باشد و یا اقدامات انضباطی. بدون مسئولیت پذیری و پاسخگویی افراد، مدیرعامل به تنهایی نمی تواند موفق شود.
وظایف مدیر عامل در کسب و کار
همانطور که گفته شد وظایف و اختیارات مدیر عاملی در هر کسب و کار وسازمان بستگی دارد به فرهنگ سازمانی، اهداف، محصول و… است. اما به طور کل برخی مسئولیت هایی که مدیرعامل بر عهده دارد عبارت است از:
- ایجاد، برقراری و اجرای ارتباطات و چشم انداز کسب و کار
- جهت دهی به کسب و کار
- رهبری توسعه
- در صورت لزوم دریافت مشاوره و راهنمایی از هیئت مدیره
- تحلیل و بررسی محیط کسب و کار
- تدوین طرح های سازمان یافته برای هدایت مسیر کسب و کار
- شناسایی ریسک ها و فرصت ها
- نظارت بر عملکرد کلی کسب و کار
- تعیین و اعمال مسئولیت ها و اختیارات پرسنل
- ارزیابی موفقیت کسب و کار
- ارزیابی دستیابی به اهداف
- و …
شرح وظایف مدیرعامل و هیات مدیره در ارتباط با شرکت
در کسب و کار ها بین مدیرعامل و شرکت رابطه ای دوگانه برقرار است. این شخص را از یک سو می توان وکیل و نماینده کسب و کار و از سوی دیگر یکی از کارکنان معرفی کرد. مدیریت بیشتر با روابط بین فردی مرتبط است.
قرارداد در رسمیت دادن به وظایف مدیر عامل
در هر کسب و کاری، مدیرعامل یکی از ارکان اصلی آن کسب و کار است چرا که علاوه بر داشتن مسئولیت های مدیریتی که بر عهده دارد از نظر حقوقی نیز مسئولیت هایی دارد. از آنجا که کسب و کار نیاز به خدمات فردی برای پست مدیر عاملی دارد، حدود وظایف این شخص باید در قالب یک قرارداد قانونی تعیین شود تا شکلی رسمی به خود بگیرد.
مهارت های مورد نیاز برای انجام وظایف مدیرعامل
در شرکت های بزرگ وظایف مدیر عامل به شکل ریز آورده شده است. این شخص با توجه به نقشی که برای او هیئت مدیره تعریف کرده به وظایف خود رسیدگی می کند. اما در کسب و کار ها و شرکت های کوچک، وظایف مدیرعامل پیچیده تر می شود
یک مدیرعامل موفق باید مهارت های بسیار بالایی داشته باشد تا بتواند نقشی تاثیر گذار را در کسب و کار ایفا کند. در این بخش به برخی از مهارت ها لازم این پست سازمانی در کسب و کار ها می پردازیم:
1. ریسک پذیری برای انجام وظایف مدیر عامل
در شرح وظایف مدیرعامل شرکت است که مدیرعاملان باید در برخی از تصمیم گیری ها به ویژه تصمیم گیری های بزرگ ریسک پذیری بالایی داشته باشند تا بتواند در شرایط حساس به نفع سازمان و کسب و کار تصمیماتی درست بگیرد.
2. شناخت فرصت های پیش رو برای حل مسائل وظایف مدیر عامل
مدیرعامل موفق باید بتواند فرصت های پیش روی سازمان و کسب و کار را شناسایی کرده و با توجه به منابعی که کسب و کار در اختیار او گذاشته از این فرصت ها بهره ببرد.
3. تفکر سیستمی برای انجام وظایف مدیرعامل
تفکر سیستمی به معنای آن است که یک مدیرعامل بتواند به عنوان رهبر، کسب و کار را به سمت اهداف و چشم انداز های تعیین شده هدایت کند
4. تفکر استراتژیک در وظایف مدیر عامل
یک مدیرعامل موفق باید بتواند برنامه های استراتژیکی را که کسب و کار ارائه کرده با توجه به موقعیت و شرایطی که کسب و کار در آن قرار دارد به خوبی اجرا کند. همچنین این شخص باید بتواند در مواقع خاص قدرت تغییر برنامه، استراتژی ها و تصمیم گیری ها را داشته باشد.
5. قدرت تحلیل بازار و شناخت آن برای حل مسائل مدیرعامل
آنالیز بازار و ارائه برنامه هایی متناسب با آن می تواند به موفقیت یک مدیر عامل بسیار کمک کند.
6. توسعه منابع انسانی و مدیریت آن در وظایف مدیر عامل
یک مدیرعامل باید توانایی آن که رهبری و هدایت پرسنل را برای رسیدن به اهداف برعهده بگیرد. ارتباط با پرسنل و همچنین توسعه آن ها از جمله وظایفی است که مدیرعامل بر عهده دارد
7. قدرت تصمیم گیری بالا در حل مسائل موجود در وظایف مدیرعامل
گاهی اوقات لازم است تا متناسب با شرایطی که کسب و کار در آن قرار دارد مسیر ها و تصمیمات تغییر کند. مدیرعامل باید قدرت تصمیم گیری بالایی داشته باشد، در این صورت در شرایط حساس و بحرانی می تواند با تصمیمات به جایی که میگیرد کسب و کار و سازمان را از مشکلات نجات دهد
8. توانایی حل مسئله برای انجام وظایف مدیر عامل
پس از تصمیم گیری هایی که در مورد مسائل گرفته می شود نوبت به عملیاتی کردن آن ها می رسد. به دلیل آن که جایگاه مدیرعامل در واقع یک مدیر اجرایی است باید مهارت تصمیم گیری را داشته باشد تا تصمیمات را به سرعت اجرایی کند.
9. برنامه ریزی و اجرا در وظایف مدیرعامل
برای آن که کسب و کار در مسیر موفقیت بیوفتد، باید مدیر عامل برنامه ریزی داشته و آن را به دقت اجرا کند
10. مهارت ارتباطی برای انجام وظایف مدیر عامل
هر مدیرعامل رابطی است میان اعضای هیئت مدیره، کارمندان و افراد خارج از کسب و کار، به همین دلیل این شخص باید از مهارت ارتباطی بالایی برخوردار باشد.
نمونه شرح وظایف مدیرعامل
شما می توانید وظایف مدیریت pdf و وظایف مدیر عامل شرکت را از طریق دکمه دانلود به صورت رایگان و قابل ویرایش تهیه کنید.
بسیار بسیار عالی بود واقعا لذت بردم از این وبسایت پر از اطلاعات مفید و کاربردی داره وآفرین به این همه دیدگاه قشنگ و عالی ما در مجموعه آروَ پلاس از شم دوست عزیز تقدیر و تشکر می کنیم !!!
🌹🙏🌹🙏