واحد بازرگانی امروزه تبدیل شده است به قلب تپنده یک شرکت به همین دلیل. مدیر بازرگانی نیز نیاز دارد تا با آگاهی از جنبه های مختلف کسب و کار، فعالیت های تجاری را خود بر عهده بگیرد. مدیر بازرگانی وظایف زیاد و بسیار مهمی را برعهده دارد. برخی از این وظایف عبارتند از تعیین فرایندها، تنظیم برنامه خرید مواد و کالای مورد نیاز کسب و کار، تحقیق بر روی فرصت های بازرگانی، شناخت بهترین پیشنهادات و… – در این مقاله بیشتر با این موضوع که مدیریت بازرگانی چیست آشنا خواهیم شد.
به دلیل این که هر کسب و کاری برای رشد نیاز دارد تا با دیگر کسب و کار ها و مشتریان ارتباط خود را توسعه دهد به یک واحد به نام واحد بازرگانی و شخصی را برای مدیریت بازرگانی نیاز دارند.
در این مطلب به معرفی وظایف مدیر بازرگانی می پردازیم در انتها نیز می توانید یک نمونه شرح وظایف مدیر بازرگانی را مشاهده کنید و در صورت تمایل آن را بصورت فایل PDF و یا ورد (Word) دانلود نمایید. در وبسایت kasebyaar.com شما می توانید دیگر شرح شغل ها را از طریق کازیو دانلود کنید و همچنین از مشاور کسب و کار نیز برای تحلیل و بهبود کسب و کار خود کمک بگیرید.
فهرست مطالب
شغل مدیریت بازرگانی چیست
همانطور که گفته شد هر کسب و کاری براش رشد و توسعه نیاز به یک واحد بازرگانی و مدیریت بازرگانی دارد. کسب و کار ها برای مدیریت این واحد نیاز به یک مدیر بازرگانی دارند. این شخص می تواند تا با کمک کارشناسان و کارمندان بازرگانی که در اختیار دارد این واحد را مدیریت کنید
تفاوت انواع شرح وظایف مدیریت بازرگانی چیست؟
معمولا در کسب و کار ها، فعالیت های بازرگانی را به 2 بخش تقسیم می کنند. این 2 بخش عبارتند از:
بازرگانی داخلی
بازرگانی در داخل کشور که شامل ارتباط با مشتریان داخلی، شناخت و بررسی بازار های داخلی و… است
بازرگانی خارجی
در این واحد بازرگانی، فعالیت های شناسایی و فرصت های کسب و کار در خارج کشور انجام می شود. این نوع بازرگانی بسیار چالش برانگیز تر و دشوار است.
وظایف مدیر بازرگانی و مدیریت بازرگانی چیست
مدیر بازرگانی وظیفه دارد تا تیم هایی که کار توسعه کسب و کار، پیدا کردن مشتری و… را انجام می دهند مدیریت کند و همچنین وظیفه دارد تا با دیگر سازمان ها ارتباط برقرار کرده و مسیر مشارکت با آن ها را فراهم کند. شرح وظایف مدیر مالی مواردی نیز دارد که می توان آنها را مهم ترین وظایف او دانست. این وظایف عبارتند از مدیریت مالی پروژه ها، مذاکره در باره قرار داد ها و…
یک مدیر مالی نیاز دارد تا گزارش های مالی را آماده ارائه کرده و در کنار دیگر وظایف خود مدیریت ریسک نیز انجام دهد. اصلی ترین شرح وظایف مدیر مالی را می توان در موارد زیر خلاصه کرد:
- مذاکره و توافق در قرارداد ها
- مدیریت مالی پروژه های کسب و کار
- نظارت و مدیریت توسعه محصول
- بررسی بازار و یافتن فرصت های جدید
- شرکت در مزایده ها و سعی در بردن آن ها
- نظارت بر فرایند های کسب و کار
- بهبود استراتژیک فرایند های عملیاتی کسب و کار
- ارزیابی و مدیریت ریسک
- مدیریت واحد بازرگانی
- آموزش پرسنل واحد بازرگانی
- آگاهی از قوانین بازرگانی
- رعایت قوانین بازرگانی
- کمک به کسب و کار برای رسیدن به اهداف با مدیریت استراتژی های رشد
- بستن قرارداد با مشتریان
- حفظ و ایجاد رابطه با مخاطبین و مشتریان برای بستن قرارداد های بعدی
- شبکه سازی
- یافتن شرکای تجاری
- تحقیق بر روی بازار
- تصمیم گیری استراتژیک به وسیله تحقیقات انجام شده بر روی بازار
- نظارت و مدیریت برند سازی
- نظارت و مدیریت بازاریابی