در کسب و کار ها یک پست مهم وجود دارد و آن انبارداری است. مهم ترین وظیفه ای که در شرح وظایف انباردار آمده است، نگهداری و حفظ امنیت از انبار و موجودی آن است. انبارداری ممکن است یک شغل ساده به نظر برسد اما امروزه مورد توجه مدیران بسیاری قرار گرفته و یک شغل پر اهمیت تلقی می شود. در بسیاری از کسب و کار ها سرمایه و هزینه های زیادی برای خرید مواد اولیه، تجهیزات و دیگر موارد می شود. این موارد خریداری شده در انبار نگهداری می شود به همین دلیل انباردار وظیفه سنگینی بر عهده دارد.
در این مطلب به معرفی وظایف انبارداری می پردازیم در انتها نیز می توانید یک نمونه شرح وظایف انباردار را مشاهده کنید و در صورت تمایل آن را بصورت فایل PDF و یا ورد (Word) دانلود نمایید.شما می توانید دیگر شرح شغل ها را از طریق کازیو دانلود کنید.
فهرست مطالب
انبار چیست؟
انبار مکانی است که در آن کالاهایی مانند محصولات، مواد اولیه یا دیگر موارد بر اساس سیستمی دسته بندی شده و در آن نگهداری می شود.
انباردار کیست
شرح وظایف مسئول انبار به شدت گسترده و مهم است. کار انبارداری به گونه ای است که شخصی که در این عنوان فعالیت می کند وظیفه ی سرپرستی، دریافت محصولات انبار و توزیع آن ها را دارد. هر واحد کسب و کار یک مسئول دارد، انبار هم مانند دیگر واحد ها نیاز به شخصی دارد تا وظایف انبارداری را بر عهده بگیرد. به این شخص که وظایف انبارداری را بر عهده می گیرد، انباردار می گویند.
وظایف مسئول انبار معمولا سخت و پر مشقت است به گونه ای که یک نفر به تنهایی نمی تواند وظایف انبارداری را بر عهده بگیرد. در کار انبارداری معمولا برای کمک کردن به وظایف انباردار نیز استخدام می کنند.
شرح وظایف انباردار به گونه ای است که باید این شخص از نظم و احساس مسئولیت بالایی برخوردار باشد. در این صورت دیگر انبارداران نیز از او الگو گرفته و قوانین را رعایت می کنند. تامین امنیت کالاهای موجود در انبار داری نیاز به مسئولیت پذیری بالایی دارد
مهارت در کار برای وظایف انباردار
قبل از دانستن شرح وظایف انبارداری باید بدانیم که مهارت های مورد نیاز برای کار انبارداری چیست؟ قبل از هر چیز در دنیای امروز با پیشرفت تکنولوژی برای سهولت در انجام وظایف انبارداری، شخص باید آشنایی نسبتا خوبی را با کامپیوتر داشته باشد. این شخص لازم است تا با سیستم ها و روش های انبارداری نیز آشنا باشد و همچنین بداند که چگونه موجودی را باید کنترل کند.
علاوه بر موارد بالا برای برای انجام وظایف انبارداری، انباردار باید با موارد زیر نیز آشنا باشد.
- مهارت گزارش نویسی
- مهارت در ریاضیات
- آشنایی با نرم افزار و سیستم های انبارداری
- مهارت در نظارت بر موجودی انبار
نکته ای مهم در وظایف انباردار
همانطور که گفته شد کار انبارداری امروزه اکثرا توسط سیستم ها و نرم افزار های انبارداری انجام می شود. به همین دلیل نیاز است که فردی که به عنوان انباردار در یک شرکت یا کسب و کار قصد فعالیت دارد با کامپیوتر آشنایی خوبی داشته باشد.
امروزه فرایند هایی که در انبار است مانند ثبت ورود و خروج، کد گذاری و… بیشتر توسط کامپیوتر و نرم افزار ها انجام می شود.
علاوه بر این موارد شخص انباردار باید از سلامت جسمانی کاملی نیز برخوردار باشد
وظایف انباردار
- کنترل، ثبت و مدیریت ورود و خروج کالا ها
- کنترل، نگهداری و ثبت کالا های موجود در انبار
- تحویل و کنترل کالا های وارد شده به انبار
- امضای قبض های مرتبط با انبار و دیگر اسناد مربوط
- بررسی کمی و کیفی کالا های وارد شده به انبار
- تعیین و انتخاب مکان مناسب برای کالا ها متناسب با مشخصات کالا
- رسیدگی به موجودی انبار
- انجام سفارش های جدید با توجه به موجودی انبار
- مراقبت برای ایمنی انبار
- کدینگ کالا ها
- الصاق برچسب اموال
- گزارش گیری
- ارائه گزارش به مدیران
- و…