مشاور برندینگ یک فرد حرفه ای در زمینه توسعه و مدیریت برند است و کسب و کارها را در راه تعیین استراتژی ها و راهکارهای مناسب برای ساخت، تقویت و مدیریت برند تا پایان همراهی می کند.
اگر به گرفتن مشاوره برندینگ فکر می کنید، تا پایان با مجله کاسب یار همراه باشید تا با ویژگی ها و وظایف مشاور برندسازی آشنا شده و درست انتخاب کنید.
مشاور برندسازی کیست؟
مشاور برندسازی معمولاً تجربه و تخصص قوی در زمینه برندسازی و بازاریابی دارد و با استفاده از تحقیقات و تجربههای خود، به کسب و کارها در بهبود شناسایی برند، ارتقای اعتبار و جذب مشتریان کمک میکند.
مشاور برندینگ به شرکت ها کمک می کند تا در طول زمان به شهرت دست پیدا کنند، بر سر زبان ها بیفتند و به فروش بالا و مشتریان وفادار برسند.
مشاور برند باید چه مهارت ها و ویژگی هایی داشته باشد؟
مشاور برندسازی علاوه بر سواد برندینگ و تجربه کار در صنایع مختلف، ویژگی ها و مهارت های دیگری نیز باید داشته باشد:
- سواد برندینگ
- تجربه بازارهای مختلف
- مهارت ارتباطی قوی
- مهارت حل مسئله
- مهارت تحقیق و تحلیل بازار
- داشتن تفکر استراتژیک
- تخصص کپی رایتینگ
- تخصص بازاریابی و مدیریت کمپین ها
وظایف مشاور برندینگ
مشاوران برند که به عنوان مشاوران بازاریابی برند یا استراتژیست های برند نیز شناخته می شوند، وظایف مهمی بر عهده دارند:
1.تحلیل و بررسی نیازها و اهداف کسب و کار
مشاور برندینگ با بررسی و تجزیه و تحلیل نیازها و اهداف کسب و کار، درک عمیقی از محصولات، خدمات، مشتریان و بازار رقابتی کسب و کار مییابد.
می دانید سنگ اصلی تمام کارهای مشاوره برندینگ چیست؟ تحقیق!
بیشتر تصمیمات کلیدی باید بر اساس داده هایی باشد که در مورد مشتری، نوع کسب و کار و رقابت بازار به دست می آید. مشاور برند باید نیازهای مشتریان (فعلی و آینده) را بداند و برندهای رقیب را درست بشناسد.
2.تعیین استراتژی برند و جایگاه سازی برند
پس از تکمیل تحقیقات کامل، مشاور برندسازی داده ها را برای بهبود هدف، ماموریت و ارزش های یک شرکت بررسی و اعمال می کنند. مشاور برندینگ، موقعیت استراتژیک یک شرکت را تعریف می کنند و آنچه را که آن را از رقبا متمایز می کند، مشخص می کنند. کمک به تعریف یک موقعیت منحصر به فرد در بازار به ساختن یک داستان تجاری عمیق کمک می کند.
شرکت هایی که چندین برند دارند نیز می توانند از مشاور برند کمک بگیرند تا مطمئن شوند که هر برند ساختار، هویت و رابطه واضح خود را با سایر برندها حفظ می کند. (معروف به «معماری برند»)
3.طراحی و توسعه برند
مشاور برندسازی در طراحی و توسعه برند به کسب و کار کمک میکند. این بخش شامل طراحی المانهای کلامی و بصری برند از جمله نام، لوگو، شعار و رنگ سازمانی و تعیین راهکارهای مختلف برای ارتقای برند است.
4.ارتباطات برند
مشاور برندسازی به کسب و کار کمک میکند تا استراتژی های ارتباطی مناسب را برای برقراری ارتباط با مشتریان، جامعه و سایر ذینفعان تعیین کند. وظیفه مشاور برندینگ طراحی استراتژی های تبلیغاتی، طراحی کمپین رسانههای اجتماعی و رویدادهای مرتبط با برند است.
قدرت یک برند را دست کم نگیرید و از همین حالا برای برندینگ خود و سازمانتان قدم بردارید.
تا چه مدت باید با مشاور برندسازی همکاری کنیم؟
مدت زمان همکاری با مشاور برندینگ بسته به شرایط و نیازهای شما و همچنین مراحل مختلف برندسازی متفاوت است:
- تحقیقات و تحلیل بازار و رقبا: چند هفته تا چند ماه
- استراتژی برندسازی، موقعیت برند، پیام و لحن برند، الگوهای بصری و استراتژی ارتباطات: چند هفته تا چند ماه
- طراحی و اجرای المان های بصری مانند لوگو، رنگ ها، فونت ها، ست اداری و … : چند ماه
- ارزیابی و بهبود عملکرد برند: مداوم و مستمر
در زیر، عواملی را که می توانند بر مدت زمان همکاری شما با مشاور برندسازی تأثیرگذار باشد بررسی می کنیم:
1. حجم و پیچیدگی پروژه
اگر پروژه برندسازی شما شامل تمام مراحل ساخت یک برند است مثل تحلیل بازار، استراتژی برندسازی، طراحی المان های بصری و ارتباطات؛ زمان لازم برای همکاری با مشاور برند بیشتر خواهد بود.
2. مراحل برندسازی
طراحی نام برند، شعار و یا لوگو، زمان کمتری نسبت به تحلیل بازار و تدوین استراتژی برند می برد. پس اگر فقط برای ایجاد المان های بصری با یک مشاور همکاری میکنید، زمان کمتری نسبت به وقتی که می خواهید کل برندبوک خود را طراحی کنید می گیرد.
3. محدودیت های زمانی
ممکن است محدودیت های زمانی خاصی برای شما وجود داشته باشد، مانند موعد انتشار یک محصول جدید یا شرکت در یک رویداد خاص. در این صورت، مدت زمان همکاری با مشاور برندسازی باید بر اساس این محدودیت ها برنامهریزی شود.
به دنبال مشاور خوب و متخصص می گردید؟ ما در کاسب یار با حرفه ای ها کار می کنیم!
جمع بندی
مشاور برندینگ اگر حرفه ای کار کند، بر روند بازدهی شرکت تاثیرگذار خواهد بود و سازمان را با ساختن یک برند قوی در بازار رقابتی متمایز می کند. پس مهم است که مشاور برند خود را به دقت انتخاب کنید.