Search

بهترین ایده های رشد کسب و کار را بشناسید!

بهترین ایده های رشد کسب و کار را بشناسید!
فهرست مطالب

شروع و گسترش یک کسب و کار ایده‌ای بسیار هیجان‌انگیز است که هر روزه به شمار طرفداران آن اضافه می شود. با این حال بسیاری از بیزینس های تازه‌کار در اوایل دوران کاری خود شکست می خورند. چرا که مدیریت رشد و گسترش کسب و کار در این دنیای پررقابت چندان آسان نیست.

خوشبختانه این روزها به لطف پیشرفت تکنولوژی، راه‌های زیادی برای بهبود شرایط بیزینس و جذب مخاطب وجود دارد؛ از جمله خدمات و مشاوره سئو، سیستم‌سازی کسب‌وکار، تبلیغات دیجیتال، مدیریت شبکه‌های اجتماعی، تحلیل داده‌های مشتریان، طراحی کمپین‌های بازاریابی آنلاین، و استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی برای بهینه‌سازی عملکرد کسب‌وکار.

انتخاب هر یک از روش ها باید با بررسی هوشمندانه و در نظر گرفتن شرایط کسب و کار صورت بگیرد. در این مطلب همراه ما باشید تا بهترین راه های رشد کسب و کار در دنیای امروز را مورد بررسی قرار بدهیم.

اهمیت رشد کسب و کار

اهمیت رشد کسب و کار

پیش از آن که به راهکارها و عوامل رشد کسب‌وکار بپردازیم، باید از اهمیت این مسئله در اداره هر بیزینس مطلع شویم. وقتی از رشد کسب و کار حرف می زنیم، منظورمان پیشرفت در عرصه های مختلف مثل درآمد، فروش، سود، ارزش شرکت، تعداد کارکنان و مشتریان است. به طور کلی این مسئله از مهم‌ترین اهداف هر مدیری است و دلایل زیادی برای آن وجود دارد.

بدیهی است که با گسترش بیزینس می توانید ارزش خود را به مشتریان نشان داده و درآمد خود را افزایش دهید. از سوی دیگر برای پیشی گرفتن از سایر رقیبان و جذب بازارهای هدف نیاز دارید که حوزه های مختلف کسب و کار را گسترش دهید. رسیدن به این نتایج با بکارگیری روش ها و استراتژی های مختلف امکان‌پذیر است.

مراحل رشد یک بیزینس

حالا که تا حدودی با مفهوم رشد یک کسب و کار آشنا شدیم، احتمالا می پرسید که چگونه کسب و کار خود را رشد دهیم. چرخه رشد بیزینس از شروع تا رسیدن به هدف یک مسیر پرنوسان را طی می کند. با این حال با نگاهی کلی به این روند می توانیم مراحل رشد کسب و کار (stages of business growth) را به شکل خوبی زیر نظر بگیریم. در ادامه هر یک از این مراحل را معرفی می کنیم و جزئیاتی را در مورد آن ها ارائه می دهیم.

مراحل رشد یک بیزینس

1. مرحله راه‌اندازی کسب و کار

در مرحله راه‌اندازی یا تولد که با نام Starup نیز شناخته می شود، ایده کسب و کار شکل می گیرد. در این مرحله تلاش می کنیم که توجه مخاطبان را به سوی برند جلب کنیم. در واقع در تولد کسب و کار، آگاهی‌بخش به گروه هدف نسبت به حضور و ارزش برند اهمیت ویژه‌ای دارد. در جلسات مشاوره برندینگ به شکل گسترده در مورد چگونگی ارائه این خدمات صحبت می‌شود و بهترین روش‌ها در اختیار شما قرار می‌گیرند.

همچنین می توان آن را راهی برای تثبیت موقعیت در بازار و در میان رقیبان دانست. می توان با بودجه‌ای محدود و تنها از طریق فعالیت در فضای مجازی این مرحله را طی کرد. با استفاده از خدمات مشاوره راه اندازی کسب و کار کاسب یار می توانید با آسودگی خاطر مسیر ورود به بازار کار را طی کنید.

2. مرحله بقای کسب و کار

در مرحله دوم که با نام بقا یا Survival شناخته می شود، درآمدزایی آغاز شده و تلاش می کنیم که هزینه های دخل و خرج را پوشش بدهیم. در این مرحله حفظ مشتریان اولیه، جذب مشتریان جدید و مدیریت جریان نقدینگی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. از سوی دیگر سعی می کنیم فرآیند کاری را تثبیت کنیم و عملکرد خود را بهبود ببخشیم.

3. مرحله رشد کسب و کار

مرحله رشد یا Growth با هدف افزایش فروش و گسترش بازار هدف آغاز می شود. در این مرحله خواستار افزایش تنوع محصولات یا خدمات و بهبود کیفیت آن ها هستیم. با صرف بودجه بیشتر در این مرحله می توانیم زیرساخت ها را توسعه دهیم.

مرحله رشد کسب و کار

4. مرحله بلوغ کسب و کار

پس از پشت سر گذراندن مراحل رشد و بقای کسب و کار، وارد یک شرایط نسبتا باثبات می شویم که آن را با نام مرحله بلوغ یا Maturity می شناسند. به همین دلیل تمرکز ما بر روی بهینه‌سازی بیشتر فرآیندها، کاهش هزینه‎ها و بهره‌برداری از فرصت های جدید برای تنوع‌بخشی است. در جلسات مشاوره سرمایه گذاری می آموزیم که چطور باید در مرحله بلوغ با حفظ سهم بازار و مشتریان، پایه های محکم‌تری برای کسب و کار بسازیم.

5. افول یا تجدید کسب و کار

همانطور که گفته شد، روند رشد یک کسب و کار نوسانات زیادی دارد و از اول قابل پیش‌بینی نیست. مرحله آخر از این روند با نام افول (Decline) یا تجدید (Renewal) شناخته می شود. در واقع ممکن است کسب و کار با کاهش رشد یا اشباع بازار مواجه شود. در چنین شرایطی ما باید با بررسی وضعیت بازار و تشخیص فرصت های جدید، به نوآوری و تجدید ساختار بپردازیم. در چنین موقعیتی می توانید به کمک دوره های مشاوره فروش، کسب و کار را از این روند راکد خارج کنید.

بهترین استراتژی های رشد کسب و کار

حالا که با اهمیت رشد در بیزینس و چرخه آن آشنا شدید، باید استراتژی های رشد کسب و کار را بشناسید. به طور کلی راهکارهای زیادی برای رسیدن به هدف وجود دارند و همین مسئله فرآیند انتخاب را پیچیده‌تر می کند. در این بخش قصد داریم مهم‌ترین استراتژی های کاربردی در جهت رشد یک بیزینس را معرفی کنیم.

بیشتر بخوانید: کسب درآمد ارز دیجیتال؛ فرصتی طلایی برای سرمایه گذاری در آینده

بهترین استراتژی های رشد کسب و کار

– تعیین اهداف رشد کسب و کار

از مهم‌ترین و ابتدایی‌ترین اصول استراتژی رشد کسب و کار می توان به تعیین هدف اشاره کرد. شما باید با شفافیت میزان بودجه، وضعیت فعلی کسب و کار، میزان فروش و مشتریان ثابت را بررسی کنید. سپس با توجه به وضعیت فعلی، می توانید اهداف خود را مشخص و بر طبق آن ها برنامه دقیقی طراحی کنید. در نتیجه می توانید گام های خود را بر اساس یک مسیر مشخص‌شده بردارید و نتیجه بهتری بگیرید.

– انتخاب کارمندان شایسته

به هیچ عنوان نمی توان منکر تاثیر چشمگیر کارمندان بر روند یک کسب و کار شد! یک تیم متعهد و خلاق، تلاش می کند تا با انجام صحیح مسئولیت خود، در پروسه گسترش بیزینس مفید واقع شود. امروزه به لطف پیشرفت تکنولوژی می توانید برای رشد داخلی کسب و کار از نیروهای خبره به شکل دورکار کمک بگیرید. اما انتخاب کارمند باید با چه اصولی صورت بگیرد؟ جهت گزینش بهتر افراد می توانید از خدمات مشاوره منابع انسانی کاسب یار استفاده کنید.

– نفوذ در بازار

یکی از مهم‌ترین عوامل رشد کسب و کار، نفوذ هدفمند در بازار است. این استراتژی رشد بر روی بالا بردن جایگاه کسب و کار میان رقبا تمرکز دارد. در واقع با استفاده از تکنیک های مختلف تلاش می شود تا سهم بازار از سایر رقبا گرفته شود.

معمولا با رقابت بر سر قیمت یا کیفیت می توان مخاطبان را مجاب کرد که از خدمات یا محصولات شما استفاده کنند. در مشاوره تبلیغات به شما آموزش می دهیم که چطور با استفاده از تکنیک های مختلف، مخاطبان را از حضور برند خود مطلع کنید.

– استفاده از روش های بازاریابی دیجیتال

این روزها تکنولوژی شرایط خوبی را برای فعالیت کسب و کارهای مختلف فراهم کرده است. این روش ها نسبتا کم‌هزینه هستند و بازدهی بیشتری نسبت به انواع روش های دیگر دارند. شما می توانید با بکارگیری این روش ها، به راحتی مخاطبان هدف خود را پیدا کنید. البته باید دقت کنید که انتخاب روش فعالیت در پلتفرم های آنلاین باید با توجه به نوع بیزینس و اهداف شما صورت بگیرد.

بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ

با انتخاب یک روش هدفمند و تمرکز بر روی آن، می توانید پس از مدت زمان اندکی بازخورد خوبی دریافت کنید. با استفاده از خدمات مشاوره دیجیتال مارکتینگ می توانید به بهترین شکل استراتژی های بازاریابی خود را مدیریت کنید و در زمان کمتری به نتیجه برسید. استفاده از تکنیک های دیجیتال مارکتینگ، مثل فعالیت شبکه های اجتماعی، استفاده از تکنیک های سئو و ایمیل مارکتینگ تاثیر چشمگیری در رشد بیزینس در دنیای مدرن دارد.

در ادامه این سه شاخه مهم در بازاریابی دیجیتال را بررسی می کنیم:

1. فعالیت در شبکه های اجتماعی

در حال حاضر فعالیت در شبکه های اجتماعی به عنوان رایج‌ترین نوع دیجیتال مارکتینگ شناخته می شود. پلتفرم های مختلفی مثل اینستاگرام، توییتر، یوتیوب و تیک تاک به شما اجازه می دهند که به شکل رایگان، محتوا منتشر کنید. شناخت الگوریتم ها و اصول فعالیت در این پلتفرم ها، کلید موفقیت در بازاریابی شبکه های اجتماعی است. برای مثال در طی چند سال اخیر، محتواهای ویدئویی بیشترین بازخورد را در پلتفرم های مختلف داشته‌اند.

2. استفاده از تکنیک های سئو

یکی از مهم‌ترین استراتژی های رشد کسب و کار، توجه به اصول سئو است. سئو چیست (SEO) به معنی بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو و رسیدن به رتبه های برتر است. اصول سئو بسیار تخصصی هستند و باید بر طبق استراتژی های مختلف اجرایی شوند.

اگر قصد دارید با استفاده از این اصول سایت خود را در معرض دید مخاطبان قرار بدهید، باید از کارشناسان این حوزه کمک بگیرید. می توانید در مجله کسب و کار کاسب یار مطالب بیشتری را در مورد اهمیت سئو و اصول آن مطالعه کنید.

ایمیل مارکتینگ

3. ایمیل مارکتینگ

ایمیل مارکتینگ یا قدیمی ترین روش دیجیتال مارکتینگ، راهی برای جذب مخاطبان هدف است. به کمک این روش می توانید به شکل مستقیم با مخاطبان در ارتباط باشید و اطلاعیه های مختلف را به گوش آن ها برسانید. درگیر کردن مخاطبان با ایمیل هایی حاوی پرسشنامه یا تبلیغات، سبب تعامل بیشتر آن ها با کسب و کار می شود و نرخ فروش را افزایش می دهد.

دوست دارید برای رشد کسب و کارتان مشاوره دیجیتال مارکتینگ بگیرید؟ ما با بهترین‌ها کار می‌کنیم.

– تمرکز بر روی میزان درآمد

باید بپذیرید که درآمد نقش بسیار مهمی را در پایداری کسب و کار و پیشرفت آن ایفا می کند. تمرکز بر روی درآمد به معنای پیاده‌سازی استراتژی های بازاریابی و برنامه‌ریزی برای حفظ مشتری است. زمانی که فروش را از یک میزانی بالاتر نگه می‌دارید، شانس بیشتری برای استفاده از فرصت‌های مختلف دارید. در نظر گرفتن این مسئله، خصوصا برای رشد کسب و کارهای کوچک، ضروری است.

– تقویت خدمات پس از فروش

یکی از عوامل موثر در رشد کسب و کار، تقویت خدمات پس از فروش است که به رضایت مشتریان ختم می شود. زمانی که بتوانید خدمات بعد از فروش را با کیفیتی فراتر از انتظار مشتریان ارائه دهید، در حفظ آن ها بهتر عمل می کنید. از سوی دیگر این اقدام سبب می شود که آن ها بیزینس شما را به افراد دیگر معرفی کنند. می توانید پس از فروش برای اطمینان از رضایت مشتری، با آن ها تماس بگیرید یا ایمیلی حاوی پرسش‌نامه ارسال کنید.

– توسعه محصولات و خدمات

بدیهی است که با ورود به شاخه های جدید، می توانید نیاز طیف وسیع‌تری از مشتریان را برآورده کنید. با معرفی محصولات یا خدمات جدید علاوه بر جذب مخاطب، می توانید میزان درآمد را نیز افزایش دهید. دقت کنید که این تنوع‌بخشی نباید لزوما در زمینه محصولات یا خدمات پیشین باشد. در واقع می توانید با ایجاد نوآوری، بخش های متفاوتی را به کسب و کار خود اضافه کنید.

توسعه محصولات و خدمات

– شرکت در رویدادهای مختلف

به عنوان مدیر یک کسب و کار باید حضور فعالی در همایش ها، وبینارها و رویدادهای مربوط به بیزینس خود داشته باشید. شبکه‌سازی یکی از مهم‌ترین اصول برای گسترش بیزینس و رسیدن به موفقیت است. ارتباطاتی که در جریان این آشنایی ها صورت می گیرند، می توانند در جریان همکاری ها یا ایجاد کمپین ها مختلف بسیار مفید باشند.

– ایجاد همکاری های استراتژیک

همکاری های استراتژیک با شرکت های دیگر به شما کمک می کند که از منابع بیشتری در راستای گسترش توانمندی های مشترک استفاده کنید. کمپین های تبلیغاتی که با همکاری سایر کسب و کارها ایجاد می کنید می توانند میزان مخاطبان شما را افزایش دهند و در نتیجه سبب فروش بیشتر شوند. رشد و توسعه کسب و کار با استفاده از این روش اثری طولانی‌مدت و چشمگیر دارد.

– در نظر گرفتن مسئولیت اجتماعی

این روزها بسیاری از مشتریان ترجیح می دهند که از بیزینس هایی خرید کنند که دغدغه های اجتماعی دارند! توجه به محیط زیست یا کمک مالی به موسسات خیریه از مهم‌ترین مسئولیت های اجتماعی هستند. با به اشتراک‌گذاری روند این پروژه ها، می توانید با مخاطب تعامل بیشتری داشته باشید و در نهایت به نتایج بهتری دست پیدا کنید. برای مثال تولید و فروش محصولات طبق اصول بازاریابی سبز می تواند قدم بزرگی برای جذب مخاطب باشد.

– مدیریت ارتباط با مشتری

مدیریت ارتباط با مشتری (Customer Relationship Management) یا CRM چیست؟ یکی از مهم‌ترین نرم‌افزارها برای اداره یک بیزینس است. با استفاده از ابزارهای CRM می توانید رفتار مشتریان را تحلیل کنید و تجربه بهتری به آن ها هدیه بدهید.

در نتیجه میزان وفاداری و وابستگی مخاطب به کسب و کار شما افزایش پیدا می کند. جلسات مشاوره crm مجموعه کاسب یار، فضایی متفاوت و موثر برای یادگیری این اصول هستند که به بهبود وضع بیزینس کمک می کنند. سسیستم سازی کسب و کار و استفاده از این روش خصوصا در رشد کسب و کار آنلاین تاثیر بسیار زیادی دارد.

مدیریت ارتباط با مشتری یا crm

بیشتر بخوانید: راهنمای کامل درآمد غیرفعال؛ درآمد بدون تلاش

چگونه کسب و کار خود را رشد دهیم؟

تا این قسمت از مقاله با اهمیت رشد کسب و کار و استراتژی های مختلف آن آشنا شدیم. احتمالا حالا از خود می پرسید که کدام استراتژی ها را باید در کسب و کار خود به کار بگیرید. پروسه مدیریت رشد کسب و کار چندان راحت نیست و به تلاش های زیادی نیاز دارد؛ خصوصا که استراتژی مخصوص هر بیزینس با توجه به شرایط فعلی خودش مشخص می شود. جهت بهبود وضعیت بیزینس بدون سردرگمی می توانید از کارشناسان فعال در این حوزه کمک بگیرید.

گروه کاسب یار یکی از برترین مجموعه های فعال در حوزه مشاوره به مدیران و کارآفرینان است. این مجموعه به کمک کارشناسان خبره، تمامی ساختار کسب و کار شما را مورد بررسی قرار می دهد. سپس با شناسایی مشکلات، بهترین راهکار را به شما عرضه می کند. می توانید به تیم ماهر کاسب یار به عنوان یک دستیار هوشمند نگاه کنید که شما را در تمام پستی ها و بلندی های رشد بیزینس یاری می کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر یا دریافت مشاوره می توانید با همکاران ما در تماس باشید.

نکات مهم در زمینه رشد برند

باید به این مسئله اشاره کنیم که آشنایی با راه های رشد کسب و کار به تنهایی نمی تواند در رسیدن به هدف موثر واقع شود. در بسیاری از مواقع مدیران تنها به چشم‌انداز هدف نگاه می کنند و روند رسیدن به قله موفقیت را در نظر نمی گیرند. این مسئله بسیار خطرناک بوده و شانس شکست را بالا می برد. به همین دلیل قصد داریم چند نکته مهم درباره رشد کسب و کار را به شما یادآوری کنیم.

رشد برند

1. سنجش میزان ریسک

پیش از انتخاب هر روش رشد کسب و کار باید نسبت ریسک به پاداش را بسنجید. در واقع باید بررسی کنید که در مقایسه با نتیجه شکست احتمالی، چه پاداشی به دست می آورید. این مسئله به شما کمک می کند که بتوانید با دقت بیشتری انتخاب استراتژی های رشد را انتخاب کنید.

2. آنالیز شرایط

یک نکته مهم که باید در طی روند رشد کسب وکار به آن دقت کنید، تحلیل شرایط و میزان بازدهی است. باید بررسی کنید که مخاطب شما به کدام استراتژی بازخورد بیشتری نشان می دهد. با تمرکز بر آن فاکتور می توانید میزان فروش را افزایش بدهید.

3. در نظر گرفتن رقبا

سنجیدن شرایط و عملکرد رقبا یک مسئله بسیار مهم برای پیشرفت کسب و کار است. شما می توانید با بررسی روند عملکرد دیگر بیزینس ها، به ایده های خوبی برای فعالیت در بازار دست پیدا کنید. توجه کنید که منظور ما کپی کردن از رقبا نیست؛ بلکه تنها بر روی ایده گرفتن تاکید داریم.

4. آینده‌نگری در روند رشد

در جریان رشد کسب و کارها نباید دائما به موقعیت و زمان حال توجه کنید. آینده‌نگری یکی از مهم‌ترین ویژگی هایی است که کسب و کار را از ورشکستگی نجات می دهد! با پیش‌بینی موقعیت ها و فرصت های آینده، می توانید به شکل منطقی در مورد استفاده از تکنیک های رشد و پیشرفت بیزینس تصمیم بگیرید.

کلام آخر

چطور باید بیزینس خود را گسترش بدهیم؟ چه استراتژی هایی برای بهبود وضعیت یک کسب و کار وجود دارند؟ رشد بیزینس یکی از بزرگترین دغدغه های مدیران و کارآفرینان است. در این مطلب با اهمیت گسترش کسب و کار، چرخه رشد و راهکارهای هوشمندانه در این راستا آشنا شدیم. اگر قصد دارید اشکالات مهم در ساختار کسب و کار خود و روش های مختلف حل آن ها آشنا شوید، می توانید از کارشناسان این حوزه کمک بگیرید.

گروه کاسب یار به شما کمک می کند تا پله های رشد را طی کنید و بتوانید در کمترین زمان ممکن بیزینس خود را گسترش دهید. جهت کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران ما در ارتباط باشید.

این مقاله برای شما مفید بود؟

به آن امتیاز بدهید.

امتیاز بدهید

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

دیدگاه کاربران

در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments