یکی از ابزارهایی که باعث ایجاد تحول در فرایند فروش میشود، نرم افزار CRM است. سازمانها و شرکت هایی که علاقه دارند میزان فروش محصولات خود را افزایش دهند، باید مدیریت ارتباط با مشتری را به درستی انجام دهند و این کار تنها با خرید CRM امکان پذیر است. اینکه CRM چیست در مقاله قبلی کاسب یار به طور کامل به آن پرداخته شده است که میتوانید با مراجعه با آن اطلاعات کاملی بدست بیاورید.
تعامل هوشمندانه با مشتریان، روی میزان فروش تأثیر گذاشته و در نهایت باعث افزایش درآمد و بازدهی سازمان میشود. به همین دلیل، خرید نرم افزار سی آر ام برای مدیران حرفهای بسیار مهم است و هر سازمانی سعی میکند تا بهترین نرم افزار CRM را در اختیار کارکنان فروش و بازاریابی خود قرار دهد.
در این مقاله از وب سایت کاسب یار قصد داریم تا به طور کامل، به نحوه خرید CRM پرداخته و به نکات مهم مربوط به آن اشاره کنیم.
نرم افزار CRM چیست و چرا مهم است؟
CRM یا مدیریت ارتباط با مشتری، به استراتژی مدیریت ارتباط با مشتری گفته میشود که برای مدیریت موفقیتآمیز روابط با مشتریان استفاده میکنند. نرمافزار CRM جایی که اطلاعات را ذخیره میکنید، با مشتریان بالقوه ارتباط برقرار میکنید و پایگاه دادهای از دادههای فروش برای گزارشدهی ایجاد میکنید.
شرکتهایی که از نرمافزار مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) استفاده نمیکنند، اطلاعات مشتریان را در جاهای مختلف پخش میکنند. بعضی تیمهای فروش، چندین کانال مانند Slack،Trello، Asana و یا حتی صفحات بیانتهای Google Sheets یا Excel دارند که بهجای CRM از آنها استفاده میکنند.
اگر این شرایط برایتان آشناست، میدانید چقدر ساده است که اطلاعات مهم در بین همه چیز گم شوند و به روابط مشتریان آسیب بزنند. این مشکلات به مرور زمان بزرگتر میشوند و باعث میشوند که مشتریان کمتر از شما خرید کنند، راضی نباشند، به برندتان وفادار نباشند، درباره شما بد صحبت کنند و به شما امتیاز منفی بدهند.
یک سیستم CRM خوب به عنوان یک منبع واحد حقیقت عمل می کند و تمام اطلاعات مشتری و آخرین نقاط تماس را در یک سیستم ساده جمع آوری می کند که کل تیم می تواند به آن دسترسی داشته باشد و در صورت نیاز آن را به روز کند.
ویژگی های مهم نرم افزار CRM برای انتخاب و خرید
هر چقدر از مزیتهای کار با نرم افزار CRM برای تعامل بهتر با مشتریان گفته شود، باز هم کم است. استفاده از نرم افزار CRM، باعث میشود تا تجربه مشتری (CX) بهبود پیدا کرده و نظم ویژهای به کادر فروش و بازاریابی سازمان بخشیده شود.
از جمله مزیتهای دیگر نرم افزار CRM، میتوان به دسترسی راحت به مشخصات مشتریان، دستهبندی آنها بر اساس نیازها و سلیقهها، گزارشهای نموداری منظم، پیگیری مشتریان، جذب و ترغیب مشتریان به خرید و ارتباط بیشتر، افزایش فروش و اتوماتیک شدن فرایندهای فروش اشاره کرد.
برخی از ویژگیهای مهم برای انتخاب و خرید نرم افزار CRM عبارتاند از:
- امکان مدیریت بهتر منابع انسانی سازمان
- قابلیت ایمیل، پیامک یا فکس گروهی بهصورت اتوماتیک
- شناسایی مشتریان وفادار
- امکان چت و ارتباط خصوصی با مشتریان
- قابلیت پیگیری نیازهای مشتریان
- گزارش دهی منظم به صورت نموداری
اما چه زمانی میتوان با قاطعیت گفت که سازمان ما به CRM نیاز دارد؟ به یاد داشته باشید که اگر تجربه مشتری از سازمان شما ضعیف شد، مشخصات مشتریان به راحتی در دسترس نبود یا تعامل با مخاطبان سخت شد، شما به یک نرم افزار CRM نیاز دارید. با این شرایط، باید فوراً به خرید CRM اقدام کنید. قبل از خرید CRM این سؤالات را از خود بپرسید:
- آیا مشتریان درخواستهای تکراری زیادی از کارکنان فروش دارند؟
- آیا ارتباط تلفنی یا اینترنتی با مشتریان سخت و پرهزینه شده است؟
- آیا معتقدید روشهای فروش فعلی کارساز نیستند؟
اگر این سؤالات، به یک دغدغه برای شما تبدیل شدهاند، میتوانید روی خرید CRM تمرکز کنید.
در ادامه مقاله، به دنبال پاسخ به این سؤال هستیم که یک نرم افزار CRM، چگونه باعث افزایش فروش میشود؟
رابطه CRM و فروش
یکی از نکات مهمی که باید در نظر بگیرید، بازدهی منابع انسانی است. خوب است بدانید که بسیاری از کارکنان بخش فروش در صورت بینظمی و نبود استراتژی موفق فروش، ممکن است خیلی سریع، انگیزه خود را از دست بدهند. اما چه باید کرد؟
در اینجا نرم افزار CRM در بازاریابی، با نظم بخشیدن و پیگیریهای برنامهریزی شده و مرتب، به کمک نیروهای بخش فروش و بازاریابی میرود. اتوماتیک کردن پیگیریها، امکان ارتباط راحت تر با مشتریان، امکان برنامهریزی و سیاستگذاری برای آینده و بسیاری موارد دیگر، باعث شدهاند تا خرید CRM بتواند میزان فروش را تا چند برابر افزایش دهد.
– CRM چقدر فروش را افزایش می دهد؟
طبق داده های آماری crm statistics، نرم افزار CRM می تواند فروش را تا 29 درصد، بهره وری را تا 34 درصد و دقت پیش بینی را تا 42 درصد افزایش دهد. با اضافه کردن شبکه های اجتماعی و دسترسی تلفن همراه به برنامه های کاربردی CRM، بهره وری نیروهای فروش 26.4 درصد افزایش می یابد. میانگین ROI نرم افزار CRM چیزی حدود 8.71 دلار برای هر دلار خرج شده است.
برای خرید نرم افزار CRM به چه نکاتی توجه کنیم؟
هرچند خرید نرم افزار CRM بسیار ضروری است؛ اما نباید فراموش کرد که در صورت انتخاب اشتباه نرم افزار، هزینه زیادی را از دست دادهاید. برای خرید مطمئن یک نرم افزار CRM باید به برخی نکات مهم توجه کنید. آگاهی از این موارد باعث میشود تا با خرید CRM ایده آل برای شرکتتان، از افزایش فروش لذت ببرید.
1. میزان سادگی کار با نرم افزار CRM
از پیچیدگی دوری کنید! بهترین نرم افزار CRM، باید بتواند با رابط کاربری ساده و روان، سرعت فعالیت کارمندان فروش را افزایش داده و مانع از ایجاد سردرگمی شود. اگرچه نرم افزار CRM که قصد خرید آن را دارید، باید جامع و مفید باشد، اما این به معنای شلوغ و پیچیده بودن نرم افزار نیست.
اگر به همه بخشها و خدمات یک نرم افزار CRM نیاز ندارید؛ به خرید یک نرم افزار سادهتر فکر کنید. یکی از بهترین پیشنهادها برای شرکتهای ایرانی، خرید نرم افزار CRM فارسی است. CRM رایگان فارسی کمک میکند تا کارمندان بخش فروش و بازاریابی، با ابهام کمتری مواجه شوند.
2. انعطاف پذیری، قابلیت توسعه و شخصی سازی
سازمان شما همچون دیگر سازمانها بر اساس چشمانداز و رودمپ (Roadmap) خود، درحالتوسعه است؛ بنابراین در آینده مشتریان بیشتری خواهد داشت و سطح نیروی انسانی آن تکامل پیدا میکند. به همین دلیل باید برای CRM، نرمافزاری را بخرید که قابلیت توسعه و شخصیسازی را داشته باشد.
این یعنی در هر زمان که نیاز داشتید، بتوانید امکانات آن را متناسب با نیاز و شرایط خود تغییر دهید. با این کار، تا حد زیادی در هزینهها صرفهجویی خواهید کرد؛ چراکه از خرید دوباره نرم افزار CRM بینیاز خواهید بود.
3. ابری یا تحت وب
ابری یا تحت وب بودن نرم افزار CRM بسیار مهم است. این موضوع به امکان استفاده از نرم افزار در موقعیتها و مکانهای مختلف برمیگردد. قطعاً اگر آزاد باشید که در مکانهای مختلف از نرم افزار استفاده کنید (مثل تلفن همراه)، CRM قویتری برای سازمان ایجاد کردهاید. در این صورت، انجام کارهای شرکت تنها به داخل دفتر کار محدود نخواهد شد. نسخههای ابری یا نصبی CRM دارای تفاوتهای اساسی هستند.
در ادامه به مقایسه crm تحت وب با crm ابری می پردازیم.
ویژگی | CRM تحت وب | CRM ابری |
دسترسی | محدود به دستگاه خاص | دسترسی از هر مکان و دستگاه |
نصب و نگهداری | نیاز به نصب و نگهداری داخلی | نصب و نگهداری توسط ارائهدهنده |
مقیاسپذیری | محدود | مقیاسپذیری بالا |
هزینه | هزینههای اولیه بالا | هزینه اشتراکی کم |
امنیت | بستگی به پیکربندی داخلی | امنیت بالا با ذخیرهسازی ابری |
در نسخههای تحت وب، شما به یک مسئول IT نیاز خواهید داشت، از طرفی هزینه اولیه نصب نرم افزار بالا است و باید هرچند وقت یکبار از اطلاعات بکآپگیری کنید. نسخههای نصبی به سختافزار نیازمند بوده و سرعت بالایی دارند.
در نسخههای ابری شرایط کاملاً فرق میکند. این نرم افزارها، نیاز به کارشناس IT ندارند. تنها با کمک اینترنت میتوانید به آنها متصل شوید. هزینه اولیه بسیار پایینی داشته و در همهجا در دسترساند. نسخه ابری نیازی به سختافزار ندارد و امنیت اطلاعات در آن بسیار بالا است.
بیشتر بخوانید: CRM ابری یا CRM تحت وب؟ کدام بهتر است؟
4. زیرساخت های سخت افزاری مورد نیاز
توجه به زیرساخت های سخت افزاری مورد نیاز، یکی از نکات مهم قبل از خرید نرم افزار های crm است. خرید نرم افزار CRM فارسی، مسئولیت بزرگ و اساسی برای مدیر ارتباط با مشتریان است. به همین دلیل، برای جلوگیری از هرگونه مشکل، قبل از خرید باید تمام پیش نیازها و زیر ساخت های لازم بررسی شوند.
ممکن است برای نصب نرم افزار CRM، به سختافزار یا سیستم خاصی نیازمند شوید، بنابراین همه این موارد و هزینههای خرید آنها را در نظر بگیرید. اگر بتوانید یک سختافزار مناسب برای نرم افزار فراهم کنید؛ تقریباً نیمی از راه را برای خرید CRM طی کردهاید.
5. گزارش دهی و ورود اطلاعات آسان
شاید بتوان گفت گزارشها مهمترین بخش یک نرم افزار CRM هستند. شرکتهای سازنده که اقدام به فروش نرم افزار CRM میکنند، همواره در تلاشاند تا بهترین روشها را برای گزارشدهی طراحی کنند. هر شرکتی، در ابتدای شروع کار با نرم افزار CRM، نیاز پیدا میکند تا انبوهی از اطلاعات سازمانی را وارد نرم افزار کند.
اطلاعاتی مثل کارتهای بازرگانی، سربرگها، قالبها، امضاها، مشخصات کارکنان، اطلاعات تماس و … همگی باید بهصورت منظم وارد نرم افزار شوند. انتقال راحت و بدون دردسر این اطلاعات، کمک زیادی به سازمان موردنظر خواهد کرد.
برای این کار، در خرید CRM باید به قابلیت Import یا Export، دادههای نرم افزار دقت کنید. نرم افزار موردنظر باید بتواند از فرمتهای مختلف اکسل و CSV بهخوبی پشتیبانی کرده و فرایند انتقال اطلاعات را بهسرعت انجام دهد.
6. راحت بودن آموزش و یادگیری
خوب است بدانید که هر نرم افزار CRM بدون توجه به میزان پیچیده بودن آن، باید آموزش داده شود. در خرید CRM، به این نکته توجه کنید. به فایلهای آموزشی نرم افزار دقت کنید. از خود بپرسید که چقدر طول میکشد این دورههای آموزشی را مشاهده کنم؟ آیا فایلهای آموزشی نرم افزار، واضح و بدون ابهام هستند؟ آیا از پس هزینه دورههای آموزشی نرم افزار بر میآیم؟
بهتر است بدانید که در بسیاری موارد، قسمتهای مهم نرم افزار به دلیل عدم دریافت آموزش مناسب، علناً بدون استفاده و راکد باقی میمانند. برای جلوگیری از این کار، تمام تلاش خود را برای طیکردن مراحل آموزشی به کار بگیرید. توجه کنید که وقتی نرمافزار ارزان crm خرید میکنید، فایلهای آموزشی کامل و دقیقی داشته باشد. اگر تیم فروش و بازاریابی شما بتواند بهخوبی آموزش ببیند؛ بازگشت هزینه سریعتر شده و سود بسیار بالایی از فروش بیشتر خواهید برد.
7. پشتیبانی حرفهای و آنلاین
شاید خرید یک نرم افزار CRM ارزان، وسوسهکننده باشد. توجه کنید که قرار نیست بلافاصله پس از خرید، با مشکلات کار با نرم افزار روبهرو شوید. ممکن است کمی زمان بگذرد و سپس با ابهامات زیادی در نحوه کار با نرم افزار روبهرو شوید. برخورداری از یک پشتیبانی قوی و همیشه در دسترس، تا حد زیادی این مشکلات را برطرف میکند. سعی کنید در خرید CRM، تیم پشتیبان شرکت سازنده را بررسی کنید.
8. امکان استفاده از نسخه رایگان
معمولاً نرم افزارهای CRM دارای یک نسخه دمو یا رایگان هستند. قبل از خرید CRM به این مسئله توجه کنید. نسخههای دمو بیشتر برای تست نرمافزار قبل از خرید استفاده میشوند. برای اینکه پس از خرید دچار پشیمانی نشوید، استفاده از نسخههای رایگان خیلی مهم است.
علاوه بر این، اگر خودتان کار با نرم افزار CRM را امتحان نکنید و از زیروبم کار با آن سر در نیاورید، نظرات و اطلاعات کارشناسان فروش CRM یا کاربرانی که قبلاً از این نرم افزار استفاده کردهاند، کمک زیادی به شما نخواهد کرد. پس چه بهتر که خودتان از نرم افزار crm رایگان استفاده کنید و ببینید چقدر برای سازمان شما مناسب است.
9. قیمت نرم افزار CRM
خرید، نصب و آموزش نرم افزار CRM میتواند برای بسیاری از سازمان ها یک فصل کامل از بودجه را تعریف کند. این یعنی، بخش مهمی از هزینهها به مدیریت ارتباط با مشتریان اختصاص پیدا میکند؛ بنابراین مهم است که بدانید نرم افزار CRM، ارزش هزینههای صرف شده را دارد یا خیر.
برای اینکه از پرداخت هزینه ها پشیمان نشوید، بهجای توجه به قیمت سی آر ام، عملکرد و ویژگیهای نرم افزار را ملاک انتخاب قرار دهید. شاید خرید crm ارزان امکانات زیادی برای شما در بر داشته باشد. شاید یک نرم افزار خیلی ارزان باشد، اما امکانات موردنیاز شما را نداشته باشد. همه این موارد نقش تعیینکننده ای در انتخاب نرم افزار CRM خواهند داشت.
10. اعتبار برند شرکت سازنده
اگر یک نرم افزار CRM، برند معتبری داشته باشد، شک نکنید که از کیفیت بالایی نیز برخوردار است. اعتبار برندهای سازنده CRM، بر روی رضایت مشتریان بنا شده است. قبل از خرید CRM، نظرات مشتریانی که پیش از شما آن را خریدهاند یا در حال استفاده از آن هستند را مرور کنید.
این موارد میتواند منابع سودمندی برای شما باشند. تمام نظرات مثبت و منفی را در کنار هم گذاشته و دید کلی از نرم افزار را برای خود ایجاد کنید. تصور کنید چقدر در استفاده از این نرم افزار، پیشرفت خواهید کرد؟ خرید یک نرم افزار CRM معتبر، تا حد زیادی مشکلات و ابهامات شما را برطرف میکند.
همچنین بهتر است قبل از خرید نرم افزار CRM، از مشاوره crm بهره ببرید تا بتوانید در نهایت بهترین انتخاب را داشته باشید.
چگونه CRM مناسب کسب و کار خود را انتخاب کنیم؟
با وجود این همه گزینه CRM در بازار، چگونه میتوانید مطمئن شوید که سیستمی را خریداری میکنید که تیم شما را تقویت میکند، نه اینکه آنها را درگیر کند؟ انتخاب ارزان ترین ابزاری که می توانید پیدا کنید می تواند وسوسه انگیز باشد. یا از طرف دیگر، ممکن است به پلتفرمی که بیشترین امکانات را دارد، جذب شوید.
انتخاب یک CRM کاربردی برای کسب و کار شما، شامل مراحل خاصی برای تعیین اینکه واقعاً به چه چیزی نیاز دارید و سیستمی که با این نیازها مطابقت دارد، می شود. در اینجا یک فرآیند 5 مرحله ای وجود دارد که به شما کمک می کند تصمیمی بگیرید که در این مسیر پشیمان نشوید:
مرحله اول: اولویتهای کلیدی تیم خود را به عنوان یک رهبر فروش مشخص کنید.
بسیاری از پلتفرمها برای موارد استفاده خاص سازگار شدهاند. آنها ویژگیها و قابلیتهایی را که برای مورد استفاده هدف خود مهم هستند، برجسته میکنند. بنابراین، به عنوان یک رهبر فروش، شما باید درک خوبی از مورد استفاده برای تیم خاص خود داشته باشید و اولویتهای اصلی خود را در یک CRM تعیین کنید.
به عنوان مثال، آیا تیم شما با تعداد بالایی از سرنخهای ورودی کار میکند؟ پس احتمالاً به خودکارسازی ایمیل و ویژگیهای توالی نیاز خواهید داشت و آیا شما یک تیم فروش میدانی را مدیریت میکنید؟ پس ممکن است به یک CRM نیاز داشته باشید که دارای یک برنامه موبایل و ویژگیهای مدیریت قلمرو قدرتمند باشد.
با تعریف روشهای اصلی استفاده تیم شما از CRM، تصویر روشنی از اولویتهای خود خواهید داشت. این به شما کمک میکند تا لیست CRMهای موجود را به مواردی که برای مورد استفاده شما ساخته شدهاند، محدود کنید.
مرحله دوم: تصمیم بگیرید که به یک ابزار جامع نیاز دارید یا یک مجموعه ابزار فروش که مخصوص نیازهای شما باشد.
برخی از مدیران فروش، CRM را به عنوان تنها راه حل برای نیازهای فناوری خود میدانند. اما آیا این همیشه درست است؟
درست است که بسیاری از CRMها دارای ویژگیهایی برای فروش، بازاریابی و سایر تیمهای درون شرکت هستند اما سوالی که باید به آن پاسخ دهید این است که آیا من به یک راه حل همه جانبه نیاز دارم یا میخواهم از ابزارهای تخصصی که متناسب با نیازهای خاص من هستند، استفاده کنم؟
به عنوان مثال، CRM های بزرگ مانند Salesforce شامل بسیاری از ویژگی ها و قابلیت ها برای تیم های مختلف است. اما از خود بپرسید: تیم من واقعاً از چه تعداد از این ویژگی ها به صورت روزانه استفاده خواهد کرد؟ وقتی صحبت از CRM به میان میآید قطعاً امکانات بیشتر، بهتر نیست.
توجه داشته باشید که بهتر است ابزاری بخرید که تیم شما را با ویژگیهای خاص مورد نیازتان توانمند کند، تا اینکه یک راه حل به اصطلاح همه کاره را بخرید که پر از ویژگیهایی است که احتمالاً هرگز از آنها استفاده نخواهید کرد.
البته به طور کلی، شما عنوان یک مدیر فروش، شما باید در کنار سایر مدیران شرکت خود تعیین کنید که کدام راه حل برای همه افراد درگیر بهتر است.
مرحله سوم: با تیم خود همکاری کنید تا ویژگیهای ضروری را مشخص کنید.
نمایندگان فروش شما کسانی هستند که هر روز با سیستم CRM سر و کار خواهند داشت. آنها کسانی هستند که باید اطلاعات را ثبت کنند، تماس تلفنی بگیرند، ایمیل ارسال کنند و سایر وظایف فروش را انجام دهند؛ پس قبل از انتخاب سیستم CRM برای تیم خود، با آنها صحبت کنید.
نمایندگان فروش خود را جمع آوری کنید و از آنها بپرسید که در حال حاضر چه چیزی در سیستمی که از آن استفاده می کنند کم است. چه چیزی آنها را از بهره وری کامل باز میدارد؟ از چه ویژگی ها یا قابلیت هایی لذت می برند؟ ابزار ایده آل برای آنها چه کاری انجام میدهد؟ نرم افزار باید با چه ابزار دیگری ادغام شود؟
پرسیدن این سوالات و مشارکت دادن آنها در فرآیند تصمیم گیری نیز به بهبود پذیرش CRM کمک می کند.
مرحله 4: لیستی از ویژگیهای ضروری ایجاد کنید.
پس از چک کردن همه چیز با تیم و سایر مدیران کسب و کارتان، وقت آن است که یک لیست بسیار واضح از چیزهایی که باید داشته باشید تهیه کنید. وقتی فهرستی از موارد ضروری دارید، میتوانید فوراً هر گزینه CRM را که شامل این ویژگیها نمیشود کنار بگذارید.
مرحله 5: چند ابزار مختلف را امتحان کنید.
در این مرحله، شما باید ایده روشنی از آنچه در یک CRM به دنبال آن هستید، داشته باشید. اما هیچ چیز مانند وارد شدن به یک ابزار و امتحان کردن آن برای خودتان نیست.
بنابراین، وارد شوید و شروع به تست کردن ابزارهای مختلف کنید. برای استفاده آزمایشی رایگان در CRMهای متناسب با نیازهای شما ثبت نام کنید. از نمایندگان خود دعوت کنید تا ابزارهای مختلف را امتحان کنند. سپس، می توانید بهتر ابزارهای مختلفی را که در نظر دارید مقایسه کنید.
5 قدم تا خرید بهترین نرم افزار CRM
در این بخش قصد داریم تا به طور اجمالی به آموزش گام به گام مراحل خرید CRM بپردازیم. پنج گام اساسی خرید نرم افزار CRM عبارتاند از:
- نیازسنجی استفاده از نرم افزار CRM: در این گام باید ببینید که چقدر به نرم افزار CRM نیاز خواهید داشت. تمام مشکلات و نیازهای شرکت و بخش فروش را بررسی کرده و بر اساس آنها تصمیم بگیرید.
- از خود بپرسید که دقیقاً از این نرم افزار چه انتظاراتی دارید؟ قصد دارید کدام بخشهای تیم فروش را توسعه داده و بهبود ببخشید؟ تمام این موارد کمک میکند تا انتخاب دقیق تری داشته باشید و نرم افزار بهتری را بخرید.
- به راهنماییها و آموزشهای شرکتهای معتبر دنیا در خرید CRM دقت کنید. قطعاً آنها نکاتی را به شما خواهند گفت که تجربه شما را برای خرید، ارتقا میدهد
- نسخه رایگان و آزمایشی نرم افزار را اجرا کرده و تست کنید. در این گام باید به صورت آزمایشی، از نیروهای فروش بخواهید که با نرم افزار کار کنند. با این کار، میزان سختی و ابهامات کار با نرم افزار به خوبی نمایان خواهد شد.
- یک کتاب راهنمای نرم افزار داشته باشید و با پشتیبانی نرم افزار دائماً ارتباط بگیرید.
کارهایی که بعد از خرید CRM باید انجام دهید
این مهم است که بدانید، با خرید CRM کار تمام نشده است و تازه در شروع راه هستید و ممکن است با چالش در پیاده سازی crm مواجه شوید . بعد از خرید CRM، روی نحوه استفاده درست و اصولی از آن تمرکز کنید. دورههای آموزشی را بهصورت منظم برای کارکنان به اجرا درآورید و آنها را ملزم کنید تا در جلسات آموزشی حضور داشته باشند.
علاوه بر این، در صورت نیاز باید منابع انسانی موردنیاز برای کار با نرم افزار را در چارت سازمانی تعریف کنید. ممکن است نرم افزار CRM، به کارشناس IT نیاز داشته باشد، روی این موضوع تمرکز کنید. مدتی پس از خرید CRM، بازگشت هزینه را محاسبه کرده و بررسی کنید که چقدر به اهداف خود دست یافتهاید.
سخن پایانی
در این مقاله از مجله کاسب یار، با راهنمای خرید CRM آشنا شدید. انتخاب و خرید یک نرم افزار CRM، سرمایهگذاری استراتژیک برای هر سازمان است که به دنبال بهبود روابط با مشتریان، افزایش فروش و بهرهوری است. با انتخاب نرم افزاری مناسب و پیادهسازی صحیح آن، میتوان به یکپارچگی اطلاعات مشتری، بهبود فرآیندهای فروش، افزایش رضایت مشتری و در نهایت رشد پایدار کسبوکار دست یافت. به یاد داشته باشید که موفقیت در استفاده از CRM نه تنها به انتخاب نرمافزار بلکه به فرهنگ سازمانی، آموزش کارکنان و پشتیبانی مداوم نیز بستگی دارد.
سوالات متداول
آیا هر کسبوکاری به نرم افزار CRM نیاز دارد؟
بله، هر کسبوکاری که به دنبال ایجاد روابط قوی با مشتریان و افزایش فروش است، میتواند از مزایای CRM بهرهمند شود. حتی کسبوکارهای کوچک نیز میتوانند با انتخاب نرمافزارهای CRM ساده و مقرونبهصرفه، به مدیریت بهتر روابط مشتریان خود بپردازند.
چه مدت طول میکشد تا نتایج استفاده از CRM را ببینیم؟
مدت زمان مشاهده نتایج استفاده از CRM به عوامل مختلفی مانند اندازه سازمان، پیچیدگی فرآیندها و میزان استفاده کارکنان از نرمافزار بستگی دارد. معمولاً پس از چند ماه میتوان انتظار بهبود در شاخصهای کلیدی عملکرد مانند افزایش فروش و رضایت مشتری را داشت.
چه تفاوتهایی بین CRM ابری و CRM نصب شده وجود دارد؟
CRM ابری در فضای ابری میزبانی میشود و نیازی به نصب نرمافزار روی سرورهای محلی ندارد. CRM نصب شده روی سرورهای محلی سازمان نصب میشود. CRM ابری معمولاً هزینههای اولیه کمتری دارد و انعطافپذیری بیشتری را ارائه میدهد، در حالی که CRM نصب شده کنترل بیشتری بر روی دادهها و امنیت فراهم میکند.