Search

مشاوره کسب و کار برای مشاغل کوچک

مشاوره کسب و کارهای کوچک: مزایا و خدمات – کاسب یار

اکثر صاحبان مشاغل کوچک ترجیح می‌دهند در تمام کارهای سازمان خود دخیل باشند، از انتخاب نوع دستگاه قهوه گرفته تا اظهارنامه مالیاتی شرکت. برای این مدیران تفویض اختیار و هم چنین کمک گرفتن از مشاوره کسب و کارهای کوچک دشوار است.

اگر شما هم صاحب یک کسب‌ و کار کوچک هستید و زمان زیادی را صرف فعالیت‌‌های روزمره، تکراری، غیراصولی و بدون بهره‌وری می‌کنید، حتماً به کمک و مشورت با یک مشاور کسب و کار نیاز دارید.

یک کسب و کار کوچک می تواند با کمک یک مشاور کارآمدتر و مولدتر از همیشه عمل کند.

مزایای مشاوره کسب و کارهای کوچک

اگر صاحب یک کسب و کار کوچک هستید و می‌خواهید به موفقیت بلندمدت و سود حداکثری دست پیدا کنید، از مشاوره کسب و کار غافل نشوید. مزایای مشاوره کسب و کارهای کوچک عبارتند از:

مزایای مشاوره کسب و کار برای مشاغل کوچک

1. افزایش بهره وری کسب و کار

کسب و کارها دائماً در تلاش برای بهبود بهره‌وری و اثربخشی هستند. با این حال، شناسایی فرصت‌‌های بهبود و اجرای راه‌حل‌ های کارآمد تنها با تخصص و منابع مناسب قابل انجام است. کمک گرفتن از مشاوره کسب و کارهای کوچک در این مرحله یک سرمایه گذاری عاقلانه خواهد بود.

یک مشاور می‌تواند ناکارآمدی ‌ها و موانع موجود در فرآیندهای فعلی را بیابد، بهترین شیوه‌ ها را برای حل انها ارائه دهد به طوریکه مطابق با نیازهای خاص شرکت باشد.

بیشتر بخوانید: مشاوره کسب و کار چیست؟

2. بهبود خدمات مشتری

رضایت مشتری برای موفقیت هر کسب و کاری ضروری است. در چنین بازار رقابتی باید به طور مستمر خدمات مشتری را افزایش داد و وفاداری مشتری را تضمین کرد.

مشاوره کسب و کارهای کوچک می تواند جاهایی از فرآیند ارتباط با مشتری که نیاز به بهبود دارد را تشخیص دهند و برای حل آن راهکار ارائه کنند.

شاید خود مدیر کسب و کار ایده هایی داشته باشد و کارهایی در راستای بهتر شدن خدمات مشتری انجام بدهد. ولی به دلیل کم بودن تخصص و نداشتن تجربه، زمان و منابع بیشتری هزینه می شود.

بیشتر بخوانید: ورشكستگی كسب‌وكارهای كوچك: دلایل و راه‌ حل‌‌ها

بهبود خدمات مشتری

3. صرفه جویی در هزینه

برون سپاری و استفاده از خدمات مشاوران پاره وقت کسب و کار، می تواند راهی مقرون به صرفه و انعطاف پذیر برای دستیابی به اهداف تجاری در زمینه‌های مختلف مثل بازاریابی، حسابداری، پشتیبانی سایت و منابع انسانی باشد.

شرکت‌های متعددی برای رقابتی ماندن و حفظ سودآوری به دنبال برون سپاری عملکردها و وظایف خاص شرکت هستند. با این کار در هزینه هایی مثل استخدام نیروی جدید صرفه جویی کرده و از مشاوره کسب و کارهای کوچک و تخصص و تجربه مشاور کسب و کار نیز استفاده می‌کنند.

4. توسعه و برنامه ریزی کسب و کار

یکی از چالش برانگیزترین جنبه های داشتن کسب و کار خود این است که بدانید دقیقا چگونه به رشد، توسعه و بلوغ کسب و کار خود کمک کنید.

چه به تازگی یک استارت آپ راه اندازی کرده باشید یا سال‌ها است که کسب و کار خود را اداره می کند، ممکن است مسیر رسیدن به سطح بعدی رشد برای شما مشخص نباشد.

به عنوان مثال، آیا باید تجارت خود را در داخل کشور گسترش دهید یا فراتر از آن بروید و در کشورهای دیگر فروشگاه راه اندازی کنید؟ آیا اضافه کردن خطوط تولید بیشتر یا شراکت با برند دیگری منطقی است؟ اینها انواع سوالاتی هستند که یک مشاور کسب و کار می‌تواند به شما در پاسخ به آن‌ها کمک کند.

بیشتر بخوانید: مشکلات کسب و کارهای کوچک

توسعه و برنامه ریزی کسب و کار

5. مدیریت بحران و حل مسئله

برخی از باتجربه‌ترین صاحبان مشاغل کوچک هم برای همه موقعیت‌ ها و مشکلات غیرمنتظره که در طول زمان به وجود آمدند، آماده نبودند. یک نقض امنیتی، یک بلای طبیعی، یک حادثه صنعتی، یا آسیبی که محصول شما به مشتری وارد کرده، شما را در مدیریت صحیح بحران و حفظ کسب‌ و کار دچار مشکل می‌کند.

مشاور کسب ‌و کار می ‌تواند با تهیه یک طرح تداوم کسب ‌و کار، اشاره به نقاط آسیب‌پذیر و پیشنهاد راهکار برای رفع آن‌ها قبل از وقوع فاجعه، به شما کمک کند تا به موارد احتمالی رسیدگی کنید.

6. برنامه ریزی مالی با کمک مشاوره کسب و کارهای کوچک

کسب‌ و کارها در اقتصاد پرنوسان امروزی با چالش ‌های پیچیده‌ای مواجه هستند که نیازمند برنامه‌ریزی و جهت ‌گیری مالی دقیق است. شرکت‌ها می‌توانند در این حوزه از مشاوره مالی کمک بگیرند.

یافتن ریسک ها و فرصت ها، یافتن راه‌هایی برای کاهش هزینه ها و برنامه‌ریزی برای اهداف بلندمدت از کمک‌هایی است که مشاور مالی به کسب و کارهای کوچک می‌کند.

آیا می‌خواهید منابع مالی خود را به حداکثر برسانید، مطمئن سرمایه گذاری کنید و چشم انداز مالی شرکت خود را توسعه دهید؟

خدمات مشاوره کسب و کارهای کوچک

درست است که در ابتدای راه اندازی هر کار، به دلیل محدودیت های مالی و منابع، صاحبان کسب و کار باید خودشان مسئول همه کارها باشند. اما با بلوغ کسب و کار و افزایش سود، باید مسئولیت بخش‌های مختلف را به منابع انسانی خود بسپارید و برای توسعه کارتان و غلبه بر پیچیدگی‌های بخش‌هایی مثل IT، مالیات و … از متخصصان کمک بگیرید.

1.مشاوره مالی و حسابداری

در مرحله راه اندازی یک کسب و کار کوچک، ممکن است وقت داشته باشید که برخی از کارهای حسابداری را انجام دهید. اما با رشد کسب و کارتان باید برخی از این وظایف را به یک مشاور پاره وقت واگذار کنید. با استخدام یک حسابدار خوب، فقط برای چند ساعت در ماه، تمام کارهای حسابداری شما از جمله صورتحساب‌ها، قبوض، حقوق و دستمزد و آماده کردن حساب‌های شرکت برای فصل مالیات انجام می‌شود.

مشاور مالیاتی می‌تواند در مورد راهکارهای کاهش مالیات به شما توضیه‌هایی بکند. مشاور حسابداری نیز می‌تواند به شما در مورد راه‌های کاهش هزینه های کسب و کار، تحلیل صورت‌های مالی، بودجه بندی و … به شما کمک کند.

مشاوره مالی و حسابداری برای مشاغل کوچک

2. مشاوره دیجیتال IT

یکی از مهم‌ترین بخش‌های مشاوره کسب و کارهای کوچک، مشاوره به بخش فناوری اطلاعات (IT) است. بخش دیجیتال یکی از زمینه‌‌هایی است که به سرعت در حال تغییر است و همواره فناوری های جدید وارد بازار می‌شوند. شما برای کارهایی مثل آپدیت های ویندوز، نرم افزارهای حسابداری، نصب و کار کردن با CRM ها، آپدیت افزونه‌های وب سایت، کار کردن با الگوریتم‌های رسانه‌های اجتماعی و … نیاز به کمک متخصصان IT دارید. مگر اینکه خودتان در این حوزه مهارت داشته باشید.

3. مشاوره منابع انسانی کسب و کارهای کوچک

رسیدگی به مسائل مربوط به پرسنل اغلب دشوار و وقت گیر ولی حیاتی است. کسب‌ و کارهایی که مدیریت منابع انسانی مؤثر دارند، معمولاً محیط‌های کاری بهتر، روحیه بالاتر، کارمندان وفادارتر و هزینه کمتری دارند. بنابراین کمک گرفتن از مشاوره منابع انسانی می‌تواند برای کسب و کارهای کوچک منافع زیادی داشته باشد.

مشاوران حرفه ای HR در فرایند استخدام نیروی جدید، رسیدگی به حقوق و مزایا، رسیدگی به مسائل انضباطی، مراحل استعفا و اخراج و آموزش و پیشرفت کارمندان به مدیر کسب و کار کمک می‌کنند.

مشاوره منابع انسانی

4. مشاوره بازاریابی و تبلیغات

نیاز شماره یک برای اکثر مشاغل، به ویژه استارتاپ‌ها بازاریابی است. بازاریابی و تبلیغات موفق است که موجب جذب و حفظ مشتریان می‌شود.

متأسفانه، بازاریابی یک فرایند بسیار تخصصی است و با اینکه بسیاری از صاحبان مشاغل کوچک در ارائه محصولات یا خدمات به مشتریان خود خوب عمل می‌کنند، اما در بازاریابی مهارت کمتری دارند.

مشاور بازاریابی که تخصص بالایی در صنعت مربوطه دارد، با تحلیل بازار، شناخت نیاز مشتریان، دادن ایده های تازه و استفاده از تجربیات قبلی کمپین‌های بازاریابی را هدایت می کند تا به نتیجه مطلوب کارفرما برسد.

5. مشاوره حقوقی

داشتن یک وکیل یا مشاور حقوقی، می تواند در مواجهه با شرایطی پیچیده حقوقی بسیار ارزشمند باشد:

  • قراردادهای مشارکت یا تخصیص سهم
  • دعاوی حقوقی
  • اقدام قانونی علیه کسب و کار شما توسط سازمان‌های دولتی برای مسائلی مانند صدور مجوز، اختلافات مالیاتی یا عدم رعایت مقررات
  • خرید املاک و مستغلات یا قراردادهای اجاره
  • مسائل مربوط به حقوق مالکیت معنوی
  • فروش یا ادغام کسب و کار خود
خدمات مشاوره کسب و کارهای کوچک

چطور بفهمید کسب و کار کوچک شما به مشاوره نیاز دارد؟

  • اگر متوجه شدید که در بخش‌‌های کلیدی و خاصی از کسب و کارتان به کمک نیاز دارید، اما زمان یا تخصص لازم برای انجام آن‌ها را ندارید.
  • اگر احساس می‌کنید دیگر رشد نمی کنید و گیر افتاده‌اید.
  • اگر برخی مهارت‌ها را در سازمانتان ندارید و این شکاف مهارتی بر عملکرد سازمان شما تاثیر گذاشته است.
  • اگر همواره دچار بحران می‌شوید و نمی‌توانید مشکلات را حل کنید.

یک مشاور کسب و کار کوچک می‌تواند کمک ارزشمندی برای شما و استارت آپتان باشد.

کلام آخر

در این مطلب مزایای مشاوره کسب و کارهای کوچک را بررسی کردیم. همچنین در مورد تمام حوزه‌هایی که مشاوران می‌توانند به کسب و کارهای کوچک کمک کنند و نشانه‌هایی که مشخص می‌کنند به کمک مشاور نیاز دارند صحبت کردیم. در صورتی که این مقاله از مجله کسب و کار کاسب یار برای شما مفید بود برای دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید!

این مقاله برای شما مفید بود؟

به آن امتیاز بدهید.

امتیاز بدهید

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

دیدگاه کاربران

در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments