این روزها میتوانیم آمیخته شدن تکنولوژی با کسب و کارها را به خوبی مشاهده کنیم. وبسایتهای اینترنتی با ساختارهای گوناگون در تلاش هستند که مخاطبان بیشتری را به خود جذب کنند. در این بین ظاهر و ساختار سایت از مهمترین فاکتورهای اولیه در جذب و حفظ مخاطبان آنلاین هستند. اما چطور باید یک فضای جذاب را برای وبسایت خود طراحی کرد؟
خوشبختانه این روزها به لطف ابزارهای مدیریت محتوا مثل وردپرس، انتخاب قالب و نصب آن بر روی ساختار سایت بسیار راحت شده است. در این مطلب از مجله کسب و کار کاسب یار همراه ما باشید تا در مورد قالب وردپرسی، شرایط نصب و استفاده از آن صحبت کنیم.
اگر برای طراحی وب سایت کسب و کارتان در قالب وردپرسی به مشاوره نیاز دارید، می توانید از ما مشورت بگیرید:
قالب وردپرس چیست؟
پیش از آن که به سراغ جزئیات قالبهای وردپرس برویم، ابتدا باید با مفهوم قالب وردپرسی آشنا شویم. قالب (Theme) یا همان پوسته اصلی ساختار سایت، به شکل مجموعهای از فایلهای گرافیکی و کدهای برنامهنویسی شده است. با بکارگیری قالبهای مختلف میتوانید ظاهر سایت خود را به شکل دلخواه تغییر دهید تا سبب جلب توجه مخاطبان شود.
دقت کنید که با نصب یک قالب بر روی سایت، محتوای موجود در آن تغییر نمیکند و تنها شیوه نمایش آن به کاربران دچار تغییر میشود. قالبهای وردپرس حاوی چند فایل مختلف تمپلت، استایلشیت، عکس و جاوا اسکریپت هستند. با نصب این فایلها در کنار هم در نهایت میتوانید شاهد یک ظاهر متفاوت و جذاب از صفحه سایت خود باشید.
اهمیت بکارگیری قالبهای وردپرسی
حالا که با ماهیت قالبهای وردپرسی آشنا شدیم، باید دلایل بکارگیری آنها را نیز بشناسیم. در ادامه برخی از مهمترین دلایل استفاده از قالبهای وردپرس را بررسی میکنیم:
- بهبود تجربه کاربری: با استفاده از یک قالب استاندارد، میتوانیم بدون تغییر کدها یا استفاده از دانش برنامهنویسی، ظاهر سایت را متناسب با نیاز کاربران طراحی کنیم.
- بهینهسازی برای موتورهای جستجو: اکثر قالبهای وردپرس به طور پیشفرض برای موتورهای جستجو بهینهسازی شدهاند. این مسئله را میتوان از کدنویسیهای دقیق یک قالب، ساختار مناسب هدینگها، سرعت بارگذاری بالا و مواردی دیگر متوجه شد. با استفاده از مشاوره سئو کاسب یار میتوانید از سایر روشهای بهینهسازی سایت نیز استفاده کنید.
- امنیت سایت: قالبهای وردپرس به شکل دورهای بروزرسانی میشوند و همین مسئله میتواند سبب افزایش امنیت سایت شود.
- شخصیسازی سایت: اکثر قالبها قابلیت شخصیسازی دارند. در نتیجه میتوانیم فضای سایت را متناسب با اولویتهای خود بنا کنیم.
بیشتر بخوانید: تبلیغات اینترنتی چیست؟ و چرا برای کسب و کار شما ضروری است؟
روش خرید قالب وردپرس
حالا که اطلاعات خوبی در مورد قالب وردپرسی به دست آوردیم، باید با روش خرید و استفاده از این قالبها آشنا شویم. در ابتدا باید بگوییم که وردپرس برخی از قالبهای خود را به شکل رایگان در اختیار کاربرانش قرار میدهد. با این حال بهتر است که از قالب رایگان وردپرس استفاده نکنید؛
زیرا از امکانات و قابلیتهای کمتری برخوردار هستند. در حال حاضر صدها سایت ایرانی و خاجی وجود دارند که قالبهای کاربردی را به شما عرضه میکنند. در این بخش روش خرید قالب وردپرس از این سایتها را بررسی میکنیم.
تهیه قالب وردپرس از سایتهای خارجی
احتمالا میدانید که به دلیل وجود تحریمها نمیتوانیم به شکل مستقیم از سایتهای خارجی خرید کنیم. جهت ورود به سایتهای فروش تم وردپرس، مثل تم فارست (themeforest)، باید با استفاده از VPN آی پی خود را تغییر دهید. دقت کنید که در تمام مسیر این پروسه باید از یک آی پی ثابت استفاده کنید.
پس از انتخاب قالب مورد نظر و بررسی نهایی تمام ویژگیها آن، باید وارد مرحله پرداخت شوید. با استفاده از یک کارت بینالمللی یا پی پال میتوانید خرید خود را نهایی کنید. با وجود این که این روند میتواند وقت و انرژی زیادی از شما بگیرد، همچنان یکی از روشهای خرید قالب وردپرسی در داخل ایران است.
خرید قالب وردپرس از سایتهای ایرانی
خرید قالب وردپرسی از یک سایت معتبر ایرانی میتواند مزایای بیشتری نسبت به روش قبلی داشته باشد. اول این که این قالبها برای سایتهای ایرانی طراحی شدهاند؛ یعنی دارای قابلیت نوشتاری راستچین و ترجمه فارسی هستند.
از سوی دیگر با خرید از یک سایت معتبر، همواره به پشتیبانی دسترسی خواهید داشت تا مشکلات خود را با کارشناسان در میان بگذارید. با ورود به هر یک از سایتهای معتبر فروش قالب وردپرس، میتوانید قالب مورد نظر خود را انتخاب کنید. سپس با طی کردن روند خرید قالب در درگاههای امن بانکی، میتوانید ظاهر سایت خود را به شکل دلخواه تغییر دهید.
ساخت قالب وردپرس
آیا ساخت قالب وردپرس با ویژگیها دلخواه امری ممکن است؟ برای این که بتوانید قالب وردپرس سایت را بسازید، باید به زبانهای مختلف برنامهنویسی مثل PHP،HTML ،CSS و جاوااسکریپت مسلط باشید. یادگیری هر یک از این زبانها یک روند سخت و وقتگیر است. به همین دلیل چندان منطقی نیست که تنها برای ساخت یک قالب، خودتان را درگیر این پروسه کنید. با این حال میتوانید جهت کسب اطمینان از مشاور طراحی سایت گروه کاسب یار کمک بگیرید.
از سوی دیگر میتوانید با استفاده از ابزارهای صفحهساز وردپرس مثل Visual Composer Website Builder، Divi، Themify Builder و Beaver Builder قالب مخصوص خود را بسازید. برای استفاده از این قالبها به هیچگونه دانش برنامهنویسی نیاز ندارید، اما همچنان باید زمان زیادی را صرف کنید.
بیشتر بخوانید: انواع تولید محتوا را بشناسید + بهترین روش رشد کسب و کار
نصب قالب وردپرس
یکی از دغدغههای مهم کاربران، روش نصب قالب وردپرسی بر روی ساختار سایت است. باید بگوییم که تنها با طی کردن چند گام ساده میتوانید قالب دلخواه خود را اجرایی کنید. در این بخش دو روش آسان برای نصب قالب وردپرس را بررسی میکنیم.
نصب قالب از مخزن وردپرس
اگر قصد دارید از قالبهای رایگان وردپرسی استفاده کنید، باید به سراغ مخزن این CMS بروید! اما cms چیست؟ cms به نرم افزارهای سیستم مدیریت محتوا گفته می شود که در اینجا منظور وردپرس می باشد. برای این کار وارد صفحه مدیریت سایت خود شوید و با کلیک بر روی گزینه “نمایش”، زیرمنوی “پوسته” را انتخاب کنید.
در این بخش میتوانید با انتخاب قالب دلخواه خود، آن را بر روی سایت اجرایی کنید. البته باید به این مسئله توجه داشته باشید که تنها برخی از این قالبهای رایگان، از زبان فارسی پشتیبانی میکنند.
نصب قالب پرمیوم وردپرس
اگر با توجه به توضیحات گفته شده یک قالب مناسب خریداری کردید، باید آن را به شیوه دیگری بر روی سایت نصب کنید. پس از پرداخت هزینه قالب باید پروسه دانلود قالب وردپرس را طی کرده و فایل را در یک پوشه نگهداری کنید.
سپس وارد بخش مدیریت سایت در وردپرس شوید و بعد از ورود به قسمت “پوسته”، گزینه “افزودن” و سپس “بارگذاری پوسته” را انتخاب کنید. با انتخاب گزینه Choose File میتوانید قالب مورد نظر را از بین فایلهای سیستم خود پیدا و بر روی سایت آپلود کنید.
بعد از انتخاب گزینه نصب این فایل بر روی سایت شما نصب شده است؛ اما باید پروسه فعال شدن آن را تایید کنید. این روند با توجه به سیستم قالب و سازنده آن میتواند روند متفاوتی داشته باشد اما به طور کلی نصب قالب وردپرسی فرآیندی پیچیده و سخت به شمار نمیرود.
انواع قالبهای وردپرس
وردپرس به ما این امکان را میدهد که سایتهای مختلفی را با موضوعات گوناگون و متنوع طراحی کنیم. بدیهی است که این سیستم مدیریت محتوا، قالبهای خود را با تنوع بالا به کاربران عرضه میکند. راههای زیادی برای دستهبندی انواع قالب وردپرسی وجود دارد. در این بخش با برخی از مهمترین انواع این قالبها آشنا میشویم و توضیحاتی را در مورد هر یک ارائه میدهیم.
قالب وردپرس فروشگاهی
همانطور که از نام این قالبها مشخص است، فضایی را برای وبسایتهای فروشگاهی به وجود میآورند. ساختار این نوع قالبها به گونهای است که بتوانید تصاویری باکیفیت از محصولات خود آپلود کنید و برای هر کدام قیمت تعیین کنید.
به علاوه این که با استفاده از این قالبها میتوانید صفحات سایت را به درگاههای پرداخت بانکی متصل کنید و تجربه خریدی لذتبخش را برای کاربران رقم بزنید. محبوبترین قالب وردپرس فروشگاهی شامل Flatsome، Astra و Divi میشوند.
قالبهای شرکتی
این نوع قالبها برای وبسایتهای شرکتها و کمپانیها قابل استفاده هستند. با بکارگیری این قالبها میتوانید خدمات شرکت را معرفی کنید، نظرات مشتریان را بررسی نمایید و نمونهکارها را به نمایش بگذارید. اکثر مدلهای قالب وردپرس شرکتی دارای ظاهری مدرن و شیک هستند تا بتوانند اعتماد کاربران را به خوبی جلب کنند. در حال حاضر از بین بهترین قالبهای شرکتی میتوان Sydney Pro و Kallyas را نام برد.
قالب خبری
نوع ساختار یک سایت خبرگزاری از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. بدیهی است که خبرهای مهمتر باید در بالای سایت و با تیتر بزرگ به نمایش گذاشته شوند. از سوی دیگر میتوان سایر خبرها را با رعایت ترتیب تاریخ در یک ستون مجزا درج کرد.
دستهبندی موضوعی نیز راه دیگری برای ارائه اخبار گوناگون است. قالبهای خبری وردپرس، دقیقا متناسب با نیاز کاربران طراحی شدهاند و از تمامی ویژگیهای ذکر شده برخوردار هستند. از بهترین این قالبها میتوان به Newspaper، Publisher و Sahifa اشاره کرد.
قالبهای آموزشی
در چند سال اخیر سایتهای آموزشی در دسته محبوبترین پلتفرمها قرار گرفتهاند. میتوانید با استفاده از قالب مناسب، خدمات آموزشی خود را به هر فرمتی که هستند، در بستر وبسایت ارائه کنید. قالبهای آموزشی Eduma، Masterstudy و Coaching چند مورد از برترین قالبهای آموزشی وردپرس به شمار میروند.
ویژگیهای قالب وردپرسی مناسب
در انتخاب یک قالب وردپرسی باید به چه ویژگیهایی توجه کنیم؟ در حقیقت نمیتوان تنها در چند کلمه ویژگیهای یک قالب خوب را بیان کرد چرا که این امر با توجه به هدف تاسیس وبسایت اولویتهای گوناگونی دارد. با این حال در لیست زیر برخی از اصلیترین خصوصیات بهترین قالب وردپرس را بررسی میکنیم:
- طراحی واکنشگرا (Responsive Design)
- سازگاری با مرورگرهای مختلف
- سرعت و عملکرد بالا
- امکان شخصیسازی
- پشتیبانی از افزونهها
- بروزرسانی منظم
- پشتیبانی قوی
- امنیت بالا
- پشتیبانی از زبانهای مختلف
انتخاب قالب مناسب برای سایت
تا این قسمت از مقاله با قالبهای وردپرسی، اهمیت و روش استفاده از آنها آشنا شدیم. اگر قصد دارید سایت کسب و کار خود را طراحی کنید، احتمالا حالا در انتخاب قالب دچار سردرگمی شدهاید. با توجه به اهمیت بسیار زیاد قالب مورد استفاده در سایت، نمیتوانیم از این مسئله سریع گذر کنیم.
جهت انتخاب بهترین قالب وردپرسی، باید نوع کاربری سایت و ویژگیهای کاربران را در نظر بگیرید. البته این موارد تنها گوشهای از فاکتورهای مهم برای انتخاب قالب هستند و جهت کسب نتیجه بهتر میتوانید از کارشناسان این حوزه کمک بگیرید.
گروه کاسب یار یکی از برترین مجموعهها در حوزه مشاوره کاری به مدیران و کارآفرینان است. کارشناسان این مجموعه تلاش میکنند که با در نظر گرفتن ساختار کسب و کار، مشکلات را به خوبی شناسایی کنند. سپس راهکارهایی را متناسب با شرایط بیزینس به شما ارائه میدهند. جلسات مشاوره این مجموعه به صورت حضوری و آنلاین برگزار میشود. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت زمان مشاوره، با همکاران ما در ارتباط باشید.
کلام آخر
ظاهر سایت تاثیر بینهایت مهمی بر روی جذب مخاطب و در نهایت افزایش فروش دارد. طراحی یک سایت زیبا با استفاده از روشهای کدنویسی زحمت بسیار زیادی دارد و وقتگیر و البته هزینهبر است. به همین دلیل میتوانیم از قالبهای آماده وردپرس، برای بهبود ساختار ظاهری سایت استفاده کنیم. در این مطلب با قالب وردپرسی، اهمیت و شیوه نصب آن آشنا شدیم. اگر قصد دارید با استفاده از تکنیکهای طراحی سایت، سبب رشد کسب و کار خود بشوید، میتوانید از مشاوره تخصصی طراحی سایت ما استفاده کنید.