Search

برندینگ چیست و چه اهمیتی برای کسب و کارها دارد؟

برندینگ چیست و چه اهمیتی برای کسب و کارها دارد؟
فهرست مطالب

اگر شما هم نمی دانید برندینگ چیست، نسبت به شروع آن شک دارید و یا اهمیت آن را هنوز درک نکرده اید، این مطلب برای شماست. برخلاف تصور عمومی، آنچه کسب و کارها می فروشند، محصول یا خدمت نیست؛ بلکه تجربه، احساس و ایدئولوژی است. برندهایی مثل اپل و کوکاکولا دقیقاً می ‌دانند که مشتریان هنگام خرید از آنها باید چه حسی را تجربه کنند.

توانایی کنترل تجربه خرید مشتری در این سطح، قدرت برندینگ را نشان می دهد. برندینگ چیست؟ برندینگ در واقع فرآیند ایجاد هویت متمایز و معنا بخشیدن به سازمان، محصولات یا خدمات خاص با ایجاد برند و شکل دادن به آن در ذهن مصرف کنندگان است.

برندینگ چیست

برند چیست؟

برند هویت و داستان یک شرکت است که آن را از رقبایی که محصولات یا خدمات مشابه دارند متمایز می کند. هدف برند این است که در ذهن مخاطب هدف جایگاهی به دست بیاورد و به گزینه مطلوب آنها برای خرید کردن تبدیل شود.

برندینگ چیست؟

برندینگ یعنی چه؟ برندینگ کسب و کار به زبان ساده یعنی فرآیند ایجاد یک درک قوی و مثبت از یک شرکت، یک فرد، یک محصول یا خدمت در ذهن مشتری آن با ترکیب عناصری مانند لوگو، شعار، بیانیه ماموریت و یک تم و لحن ثابت در تمام ارتباطات بازاریابی.

به طور خلاصه اگر بخواهیم بگوییم برند سازی چیست، آن را فرآیند تحقیق، توسعه و به کارگیری یک ویژگی یا ویژگی های متمایز سازمان شما است تا مصرف کنندگان بتوانند برند شما را با محصولات یا خدمات شما مرتبط کنند.

حس خوب مشتری از نام و تصویر برند

بیشتر بخوانید: رایج‌ترین اشتباهات برندینگ و راه‌های جلوگیری از آن

اهمیت برندسازی

برند شما بدون شک یکی از مهم ترین دارایی های سازمان شما است. برند به سازمان شما هویت می بخشد، کسب و کار شما را به یاد ماندنی می کند، مصرف کنندگان را تشویق می کند تا از شما خرید کنند، از بازاریابی و تبلیغات شما حمایت می کند و باعث افتخار کارمندان شما می شود.

سایر مزایای برندسازی عبارتند از:

1. تأثیرگذاری بر تصمیمات خرید

نام تجاری می تواند عامل تعیین کننده برای مصرف کنندگان در هنگام تصمیم‌گیری برای خرید باشد. یک مطالعه در سال 2021 نشان داد که 82٪ از مصرف کنندگان مورد بررسی از مارک هایی خرید می کنند که مأموریت یا هدف بزرگ تری دارند. حدود 67 درصد می‌ گویند برندهایی که از آن‌ها خرید می‌کنند، آن‌ها را به فرد بهتری تبدیل می‌کند.

2. برای کسب و کار شما هویت ایجاد می کند.

برند فراتر از محصول یا خدمات یک شرکت است. برندسازی به کسب و کار شما هویت می بخشد و به مصرف کنندگان چیزی فراتر از محصول یا خدماتی که واقعاً خریداری می کنند، می دهد.

3. به مشتریان کمک می کند تا کسب و کار شما را به خاطر بسپارند.

برندسازی کسب و کار شما را به یاد ماندنی می کند. این چهره شرکت شما است و به مصرف کنندگان کمک می کند تا کسب و کار شما را هر جا دیدند تشخیص بدهند تشخیص دهند.

4. تبلیغات و بازاریابی را تقویت می کند.

برندسازی از تلاش‌های بازاریابی و تبلیغاتی شما پشتیبانی می‌کند. برندینگ میزان دیده شدن و تاثیر تبلیغ شما را چند برابر می کند.

بیشتر بخوانید: مشاوره برندینگ چیست؟

مزایای برندینگ چیست؟

مراحل برندینگ چیست؟

برندینگ یک فرآیند چند مرحله ‌ای است که به شما کمک می‌کند برند خود را بسازید، تعریف کنید و ترویج دهید. در ادامه به معرفی و بررسی مراحل برندسازی یک محصول یا خدمت خواهیم پرداخت:

  1. تحلیل و تحقیق: شروع کار با تحلیل و تحقیقات بازار، مشتریان هدف، رقبا و صنعت مورد نظر شما. در این مرحله به جمع‌آوری اطلاعات مربوط به نیازهای مشتریان، مزایای رقبا و فرصت‌ها و تهدیدهای موجود در بازار پرداخته می شود.
  2. تعیین هدف و تعریف ماموریت و ارزش‌ ها: ایجاد ماموریت، اهداف شرکت و ارزش ‌هایی که شرکت شما را تعریف و از دیگران متمایز می ‌کند.
  3. استراتژی برند: در این مرحله باید مشخص شود که سازمان میخواهد چه کسی باشد و مخاطبان او را چگونه بشناسند. اگر این مرحله به طور واضح مشخص نشود، سایر تلاش های برندینگ به مقصد نخواهند رسید
  4. طراحی هویت بصری: طراحی یک لوگو که با ماموریت و ارزش‌ های برند همخوانی داشته باشد. همچنین باید رنگ‌ ها، فونت‌ ها، شکل‌ها و تصاویر مرتبط با هویت برند نیز مشخص شود تا از این پس به نمایندگی از برند در تمام محتواها و تبلیغات استفاده شوند.
  5. ایجاد هویت کلامی: انتخاب نام برند، لحن برند و محتوا و داستان برند که ارتباط انسانی بین برند و مشتری را تقویت کنند.
  6. جایگاه برند: با طراحی و اجرای یک استراتژی بازاریابی، برند به مشتریان معرفی شده و آن ها را تشویق می کند تا از محصولات یا خدمات برند استفاده کنند.
  7. ابزارهای برند: برخی ابزارهای بازاریابی برای برندینگ هم استفاده می شوند که باید حتما آن ها را داشته باشید و در راستای هویت برند خود بهینه کنید:
    • وب‌سایت (Website)
    • شبکه‌های اجتماعی (Social Media)
    • پنل پیامک
    • کنفرانس‌ها و گردهمایی‌ها (Conferences And Events)
  8. شروع تبلیغات ارتباطات برند: با اجرای کمپین های تبلیغاتی، ایونت مارکتینگ و فعالیت در وب سایت و شبکه ها یاجتماعی، شروع به معرفی برند خود به مخاطبان خواهید کرد.
  9. پایش و ارزیابی: باید پیشرفت برند را پایش کنید و ارزیابی کنید که آیا اهداف و ارزش‌های برند شما توسط مشتریان و بازار تأیید شده‌اند یا خیر. در صورت نیاز، تصحیحات و به‌روزرسانی‌های لازم را اعمال کنید.
  10. استمرار: برندینگ یک فرآیند مستمر است و نیاز به مدیریت مداوم دارد تا برند شما همیشه تطابق خود را با نیازهای مشتریان و بازار حفظ کند.
مراحل برندینگ چیست؟

انواع برندینگ چیست؟

در ادامه این مقاله از کاسب یار، به معرفی و بررسی انواع مهم برندینگ خواهیم پرداخت:

1. برندینگ شخصی (Personal Branding)

در این نوع برندینگ، فرد (معمولاً افراد مشهور مثل بازیگران، مجری ها و یا حتی مدیر یک شرکت) برند خود را ساخته و ترویج می ‌کند. این نوع برندینگ به افزایش شهرت شخصی، تعزیز مهارت‌ ها و ارتباطات فردی می پردازد.

2. برند شرکتی (Corporate Branding)

این نوع برندینگ بر روی شرکت به عنوان یک کل متمرکز است. شرکت برند خود را تعریف می‌کند و ارتباطات و استراتژی‌ های بازاریابی را بر اساس برند شرکتی خود تنظیم می‌ کند.

3. برندینگ محصول (Product Branding)

در این حالت، برندینگ بر روی یک محصول خاص تمرکز دارد. این محصول باید توانایی تمایز و رقابت با رقبا را داشته باشد و به مشتریان ارزش افزوده ارائه دهد.

4. برندسازی خدمات (Service Branding)

اگر کسب و کار شما خدمات ارائه می‌دهد، برند خدماتی شما بر مبنای تجربه و ارزشی که خدمات شما برای مشتریان به ارمغان می ‌آورند، تعریف می ‌شود.

اگر برای شروع برندینگ سازمان خود به کمک مشاور برندینگ نیاز دارید، همین حالا اقدام کنید.

ما با بهترین ها کار می کنیم.

5. برندینگ محلی (Local Branding)

این نوع برندینگ به کسب و کارهای کوچک و محلی اختصاص دارد. آنها تمرکز خود را بر روی ارتباط با مشتریان محلی و ایجاد تعهد محلی می ‌گذارند.

6. برندسازی فرهنگی یا برندینگ جغرافیایی (Cultural Branding)

این نوع برندینگ به ارتباط برند با فرهنگ، ارزش‌ ها و تاریخچه جامعه متمرکز است و برای شناخته شدن و تعامل مثبت با یک جامعه خاص از اهمیت بالایی برخوردار است. مثلا برندینگ یزد در دنیا به عنوان شهر جهانی و تاریخی برای جذب تویست بیشتر.

7. برند خرده فروشی تجاری (Retail Branding)

این نوع برندینگ به ترویج محصولات در فضاهای خرده فروشی مانند فروشگاه‌ها و زنجیره‌های مغازه‌داری تمرکز دارد.

8. دیجیتال برندینگ (Digital Branding)

این مدل از برندینگ برای هر نوع کسب و کار آنلاین که در وب‌سایت ، شبکه‌های اجتماعی، بلاگ، اپلیکیشن‌ها و… فعالیت دارد مناسب و قابل اجراست.

انواع برندینگ چیست؟

خدمات برندینگ چیست؟

موسسات و آژانس های برندینگ می‌توانند همه و یا تعدادی از خدمات زیر را به عنوان خدمات برندینگ به کسب و کارها ارائه کند:

  • تحلیل بازار و رقابت
  • تحلیل مخاطرات و فرصت‌ها
  • تعیین مخاطبان هدف و شناسایی آن‌ها
  • طراحی هویت مفهومی برند یعنی داستان برند، وعده برند و شخصیت برند
  • تعیین استراتژی برند
  • طراحی معماری برند و سند جایگاه سازی آن
  • طراحی هویت کلامی برند شامل انتخاب اسم برند، لحن برند، پیام برند و شعار برای برند
  • طراحی هویت بصری شامل طراحی لوگو، لوگوتایپ، ست اداری و رنگ سازمانی
  • طراحی کمپین های تبلیغاتی، کمپین روابط عمومی، کمپین لانچ محصول، کمپین فروش محصول با توجه به نوع برندینگ
  • طراحی شعار تبلیغاتی
  • طراحی رویدادها و ایونت ها
  • تدوین استراتژی محتوا

جمع بندی

در این مطلب از مجله کاسب یار درباره تعریف برندینگ، انواع، مراحل، خدمات و اهمیت برندسازی صحبت کردیم. برندینگ فراتر از یک نام و لوگو است؛ این یک هویت، یک داستان و یک وعده به مشتریان است. برندسازی قوی، اعتماد مشتریان را جلب می‌کند، وفاداری را افزایش می‌دهد و در نهایت به موفقیت پایدار کسب‌وکار کمک می‌کند. هر کسب‌وکاری، چه بزرگ و چه کوچک، نیازمند برندسازی است تا در بازار رقابتی امروز بتواند جایگاه خود را تثبیت کند.

گروه کاسب یار با بهره گیری از بهترین مشاوران حوزه برندینگ با ارائه مشاوره برندینگ همراه شماست تا برند خود را در ذهن مشتری تثبیت کنید.

سوالات متداول

1. خدمات برندینگ شامل چه مواردی می‌شود؟

تحلیل بازار، طراحی هویت برند، استراتژی برند، طراحی کمپین‌ها و… از جمله خدمات برندینگ هستند.

2. چه زمانی باید به فکر برندینگ باشیم؟

بهترین زمان برای شروع برندینگ، زمانی است که کسب‌وکار شما در مراحل اولیه رشد قرار دارد. اما هرگز دیر نیست و حتی کسب‌وکارهای بزرگ نیز می‌توانند با بازنگری برند خود، آن را بهبود بخشند.

3. تأثیر شبکه‌های اجتماعی بر برندینگ چیست؟

شبکه‌های اجتماعی به کسب‌وکارها این امکان را می‌دهند تا با مشتریان خود در تعامل مستقیم باشند و برند خود را به صورت تعاملی بسازند.

این مقاله برای شما مفید بود؟

به آن امتیاز بدهید.

امتیاز بدهید

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

دیدگاه کاربران

در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments