Search

مشاوره کسب و کار چیست؟

مقاله مشاوره کسب و کار چیست

آیا دقیقا می‌دانید مشاوره کسب و کار چیست؟ اکثر مردم، وقتی نام مشاوره کسب و کار را می‌شنوند دفاتر بزرگ و شخصی را با کت و شلوار را تصور می‌کنند که با ریسک‌های بالا و مسئولیت‌های زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند. اما واقعا کار مشاوره کسب و کار کیست و چه وظایفی دارد؟! مشاوره کسب و کار به معنای کمک به مشتری برای حل یک مشکل خاص با تقسیم تخصص و مشاوره است.

یک مشاور کسب و کار موفق قبل از هر چیز دانش گسترده ای از بسیاری از جنبه‌های تجارت و نیروهای بازار دارد. مشاوران کسب و کار در صنایع و زمینه‌های خاص کار می‌کنند و درک و دانش عمیقی از آن کسب و کار دارند. در این مقاله از کاسب یار می‌فهمیم مشاوره کسب و کار چیست و با انواع مشاوره کسب و کار آشنا خواهید شد.

مشاوره کسب وکار

کسب و کار خود را به سطحی جدید ارتقا دهید و با کاسب یار همراه باشید تا به شما در رسیدن به اهدافتان کمک کنند.

مشاوره کسب و کار چیست؟

مشاوره کسب و کار یعنی کمک به شناسایی، رسیدگی و غلبه بر موانع برای رسیدن به اهداف کسب و کار. مشاوره کسب و کار چون از بیرون به کسب و کار نگاه می کند، مشکلات را بهتر و عمیق تر می بیند. هم چنین تخصص و تجربه ای که مشاور از کار کردن با سایر کسب و کارهای رقیب و سایر صنایع به دست آورده می تواند به حل سریع تر چالش ها و پیشرفت سریع تر کمک کند.

مشاوره کسب و کار آنلاین چیست؟

پس از COVID-19، بسیاری از افراد از مشاوره سنتی به مشاوره کسب و کار آنلاین روی آوردند. کاسب یار این شرایط را فراهم کرده که شما مدیران گرامی در هر کجا و هر زمانی بتوانید مشاوره کسب و کار را به صورت آنلاین، تلفنی و یا حضوری دریافت کنید.

مشاوره کسب و کار چیست

وظایف مشاور کسب و کار چیست ؟

ار یک مشاور چیست؟ وظایف مشاور کسب و کار شامل کمک به شرکت‌ها در حفظ جایگاه فعلی و بهبود فرایندها است. این وظایف شامل بررسی صورت های مالی، ملاقات با مدیران شرکت برای شناسایی اهداف و نیازهای تجاری و همکاری نزدیک با مدیران داخلی برای توسعه و نظارت بر اجرای اهداف خاص است. شرح وظایف مشاور کسب و کار در ادامه آورده شده است:

  • مشاور کسب و کار موانعی را که مانع رشد یا کارایی افراد و سازمان می شوند را شناسایی می کند.
  • تعیین می کند که چه تغییراتی باید ایجاد شود و به اجرای تغییرات کمک می کند.
  • ارائه هرگونه آموزش و منابع لازم به کارکنان و مدیریت
  • از وظایف مشاور کسب و کار حرفه ای ارائه ایده های جدید و خلاقانه است.
  • در برنامه ریزی برای ایجاد یک شعبه یا محصول جدید کمک می کند.
  • در صورت لزوم کارکنان را ارزیابی، استخدام و اخراج می کند.
  • بودجه یک شرکت را تجزیه و تحلیل کرده و در صورت لزوم پیشنهادات تغییر را اعلام می کند

دلیل استفاده از مشاوره کسب و کار چیست؟

حالا که فهمیدیم مشاوره کسب و کار چیست، باید به این سوال پاسخ دهیم که چرا مشاغل و افراد به خدمات مشاوره نیاز دارند؟ مشاغل و افراد در سراسر جهان به دنبال راه‌هایی برای رشد و شکوفایی هستند. اقیانوسی از دانش و مهارت‌های گوناگونی وجود دارد که ممکن است فرد به آن نیاز داشته باشد و در نتیجه برای آن مشاور استخدام کند.

افراد اغلب در مواردی که تسلط کافی بر کسب و کار ندارند به مشاور نیاز دارند. مثلا از خدمات یک مشاور مالی برای پرداخت مالیات یا یک مشاور سلامت روان برای حل مشکلات عاطفی خود استفاده می کنند.

کسب‌وکارها معمولا زمانی مشاور کسب و کار را استخدام می‌کنند که به مشاوره تخصصی به شیوه‌ای خاص نیاز دارند و مدیریت داخلی آنها نتواند از عهده آن برآید. مزیتی که کسب و کارها از استخدام خدمات مشاوره به دست می‌آورند، توانایی دستیابی به دیدگاهی عینی از کسب و کار است.

دلیل استفاده از مشاوره کسب و کار

مدیریت یک سازمان مقدار زیادی از زمان و تلاش خود را برای انجام کارهای مدیریتی خود اختصاص می‌دهد که در مواقعی مانع از انتقاد از عملکرد آنها می‌شود. یک مشاور می‌تواند انتقاد سازنده ای را از دیدگاه یک فرد خارجی ارائه دهد تا به کسب و کار کمک کند عملکردش را بهبود بخشد.

مزایای استفاده از مشاور حرفه ای کسب و کار چیست؟

استخدام مشاور کسب و کار می‌تواند مزایای زیادی برای یک شرکت داشته باشد. یکی از مهم‌ترین آنها عبارت است از بهره‌گیری از دیدگاه بیرونی و استفاده از بینش و تخصصی که به دلیل ارتباط با سایر کسب و کارها و صنایع به دست آورده است. در زیر چند مثال خاص برای درک بیشتر مزیت های مشاور کسب و کار آورده شده است:

  1. ‌مشاوران کسب‌ و کار یک دیدگاه بیرونی، بدون قضاوت و بی طرفانه را به کسب و کارها ارائه می‌کنند. بسیاری از مدیران باتجربه با دیدن تصویر کامل از کسب و کارشان مشکل دارند چون در داخل آن قرار دارند. یک مشاور کسب‌ و کار ذهن و دیدگاه تازه‌ای دارد و به آن‌ها اجازه می‌دهد چیزهایی را ببینند که ممکن است از چشمشان دور مانده باشد.
  2. مشاوران تجاری اغلب در صنایع متعدد و با مشتریان مختلف کار می کنند. این تجربه به آنها بینش و ایده های ارزشمندی برای ارائه راهکارهای مختلف می دهد. آنها می توانند از تخصص هایی که از سایر صنایع به دست می آورند استفاده کنند و آنها را با یک صنعت جدید تطبیق دهند.
  3. طراحی کمپین ها و طرح های تجاری جدید می تواند چالش برانگیز باشد و زمان زیادی را صرف کند. مشاوران کسب و کار کمک می کنند تا این طرح ها را سریع تر و واضح تر توسعه دهید و سپس به شما کمک می کنند تا آنها را عملی کنید.
  4. مشاوران کسب و کار می توانند نقاط قوت و ضعف شرکت شما را که ممکن است نسبت به آن غافل بوده باشید مشخص کنند.
  5. حفظ بودجه برای موفقیت یک شرکت ضروری است. مشاوران کسب و کار می توانند به یافتن بخش های پرهزینه شما کمک کنند و راه حل های خلاقانه ای برای آن حوزه ها ارائه دهند.
  6. مشاوران کسب و کار می توانند با تحقیق در مورد مشتری مورد نظر شما و ایجاد یک برنامه بازاریابی هدفمند برای جذب آنها و افزایش فروش کمک کنند.
  7. مشاوران کسب و کار در طول انجام پروژه های مختلف شبکه هایی از ارتباطات مفید تشکیل می دهند. کسب و کارها می توانند از این موضوع برای به دست آوردن دانش و استفاده از منابع خارجی استفاده کنند.
مزایای مشاور حرفه ای کسب و کار

مهارت‌های لازم برای مشاور کسب و کار حرفه‌ای

از جمله مهارت‌هایی که مشاور کسب و کار باید داشته باشد عبارتند از:

  • داشتن مهارت‌های رهبری قوی از مهم‌ترین وظایف مشاور کسب و کار تحلیلگر است.
  • مهارت‌های مشاوره و آموزش و توانایی آموزش به صاحبان مشاغلی که با آنها کار می‌کنند.
  • داشتن ظرفیت رهبری و کار به عنوان بخشی از یک تیم.
  • مهارت‌های حل مسئله و توانایی یافتن راه حل.های منحصر به فرد برای مشکلات
  • مهارت‌های ارزیابی تحلیلی برای بودجه بندی و برنامه ریزی
  • خلاقیت

انواع مشاوره کسب و کار چیست؟

در زیر انواع مشاوره کسب و کار را شرح می‌دهیم:

1. مشاوره دیجیتال مارکتینگ چیست؟

مشاوره دیجیتال مارکتینگ، یکی از پرطرفدارترین و عملی‌ترین انواع مشاوره های های کسب و کار است. جایگاه دیجیتال در دنیای امروز مجموعه ای از ایده‌ها و خدمات مختلف را در بر می‌گیرد و می تواند شامل بازاریابی دیجیتال، سئو، وبلاگ نویسی، توسعه وب و موارد دیگر باشد.

مشاوره رسانه‌های اجتماعی نیز نوعی از خدمات مشاوره کسب و کار دیجیتال است. بسیاری از صاحبان مشاغل نیاز به حضور قوی در رسانه‌های اجتماعی برای کسب و کار خود دارند.

مشاوره دیجیتال مارکتینگ

یک مشاوره دیجیتال مارکتینگ تعیین می‌کند که چه کمپین‌هایی را چه زمانی باید انجام دهید، چه پارامترهایی موثرتر هستند و چه محتوایی بیشترین سود را دارد. مشاوران دیجیتال مارکتینگ به ما می‌گویند چگونه و کجا محصول یا خدمات خود را بفروشیم.

2. مشاوره سیستم سازی چیست؟

سیستم سازی به مجموعه کارهایی می گویند که باعث خودکارسازی کارها شده و نیاز به نظارت مدیر شرکت را کمتر می‌کند. مشاوره سیستم سازی می‌تواند از غرق شدن در شلوغی کار و کم شدن بهره‌وری آن جلوگیری کند‌ و روحیه کارکنان و بهره‌وری آن‌ها را افزایش دهد.


3. مشاوره بازاریابی و مشاوره فروش چیست؟

مشاوره بازاریابی به مجموعه فعالیت هایی گفته می شود که زمینه مناسبی را برای جذب مشتری بیشتر و رونق کسب و کار یا فعالیت اقتصادی فراهم می کند. مشاور بازاریابی باید دارای مهارت‌های نوشتاری قوی و توانایی‌های ارتباطی خوب باشد تا بتواند به مشتریان کمک کند در مورد خرید از کسب و کار تصمیمات آگاهانه بگیرند. نقش اصلی مشاوره بازاریابی کمک به یک شرکت برای ترویج محصولات یا خدمات و افزایش فروش است.

مشاوره فروش و بازاریابی به کسب و کارها در مورد چگونگی توسعه و اجرای استراتژی‌های فروش و بازاریابی توصیه می‌کند، یعنی استفاده از روش هایی برای گسترش آگاهی از یک محصول یا خدمات به مشتریان بالقوه و ترغیب آنها به خرید.

بازاریابی عامل مهمی است که به موفقیت هر کسب و کاری کمک زیادی می‌کند. مشاوران بازاریابی داده هایی را از کسب و کارها به دست می آورند تا تقاضا، عرضه و مخاطبان هدف آنها را تجزیه و تحلیل کنند، به آنها برنامه‌های بازاریابی سازنده ارائه دهند، اهداف بازاریابی را تعیین کنند، در مورد انواع تبلیغاتی که به بهترین وجه برای مدل کسب و کار آنها مناسب است آموزش داده و آنها را در مورد کمپین‌های تبلیغاتی سازنده آگاه کنند.

مشاوره بازاریابی موفق می‌تواند به کسب و کارها کمک کند تا فروش خود را افزایش دهند، سهم بازار خود را بیشتر کرده و با مشتریان بالقوه ارتباط موثری برقرار کنند. نمونه‌هایی از راهکارهای فروش و بازاریابی می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • مواد تبلیغاتی
  • مناسبت‌ها
  • تبلیغات بازرگانی
  • برنامه‌ها
  • وب سایت‌ها
  • محتوای رسانه‌های اجتماعی
مشاوره فروش

4. مشاوره راه‌اندازی کسب و کار چیست؟

اکثر مدیرانی که صاحب یک کسب و کار چندین ساله هستند می دانند که مشاوره کسب و کار چیست و چقدر اهمیت دارد. اما راه اندازی یک شغل جدید یک موضوع کاملا جدا است و به مشاوره تخصصی نیاز دارد.

مراحل اولیه کلیدی در راه‌ اندازی یک کسب و کار شامل انجام تحقیقات بازار، نوشتن طرح کسب و کار، تامین مالی کسب و کار شما، انتخاب محل کسب و کار و انتخاب ساختار کسب و کار است. پس از آن، باید نامی را انتخاب کنید، کسب و کار خود را ثبت کنید و هر گونه شناسه مالیاتی، مجوز یا مجوزی را که نیاز دارید دریافت کنید.

در نهایت، باید یک حساب بانکی تجاری باز کنید. استفاده از مشاوره راه‌اندازی کسب و کار در تمام طول این فرایند بسیار راهگشا خواهد بود.

مشاوره راه اندازی کسب و کار

5. مشاوره کسب و کار اینترنتی چیست؟

مشاوره کسب و کار اینترنتی باید توسط گروهی ارائه شود که در زمینه های طراحی بیزینس پلن، طراحی گرافیک، طراحی سایت و سیاست گذاری فروش اینترنتی تخصص کامل دارند. آنها در مورد موارد زیر می توانند به کسب و کارهای اینترنتی مشاوره ارائه دهند:

  • بررسی اشکالات فنی سایت
  • انتخاب دامنه مناسب برای سایت
  • بررسی وبسایت به صورت تخصصی
  • آنالیز ایده‌ها و انتخاب بهترین ایده برای کار
  • معرفی طریقه راه اندازی سایت و فروشگاه اینترنتی
  • بررسی وضعیت سئو سایت و ارائه راهکار برای بهبود آن
  • ارائه نکاتی در رابطه با اخذ نماد اعتماد الکترونیکی، اخذ درگاه بانکی و …
  • بررسی محتوای سایت و ایجاد استراتژی بازاریابی برای تولید محتوای مناسب

اگر برای پیدا کردن ریشه مشکلات کسب و کارتان به کمک نیاز دارید، کافی است با ابزار آنلاین عارضه یابی و تحلیل کسب و کار کاسب یار، در کمتر از 10 دقیقه بفهمید که در چه بخشی مشکل دارید و در کدام بخش می تونید بهتر شوید:

6. مشاوره کسب و کار خانگی چیست؟

امروزه با رشد تکنولوژی، کسب و کار خانگی در بین مردان و زنان رشد بسیاری کرده و برای یک کسب و کار خانگی استفاده از مشاور می‌تواند کار را بسیار آسان‌تر کند. مشاوره کسب و کار خانگی از برنامه‌ریزی تا آموزش و اجرای راهکارها با صاحبان مشاغل خانگی همراه است.

آن‌ها به‌طور مستقیم با کارآفرینان مشاغل خانگی در زمینه‌ توسعه یک طرح تجاری، بودجه لازم برای شروع ایده، شناسایی نیازهای بازاریابی، گسترش مهارت‌های لازم، نحوه فعالیت در شبکه های اجتماعی و … همکاری می‌کنند.

متاسفانه خیلی از افرادی که صاحب مشاغل خانگی هستند نمی دانند که مشاوره کسب و کار چیست و چقدر می تواند برای پیشرف بیزنس آن ها موثر باشد.

مشاوره کسب وکار خانگی

7. مشاوره کسب و کارهای کوچک چیست؟

راه‌اندازی یک کسب و کار کوچک یا متوسط به دلیل تعداد زیاد عواملی که برای موفقیت لازم است بسیار چالش برانگیز است، از حسابداری گرفته تا منابع انسانی و پشتیبانی فنی.

مشخصا غیرممکن است که صاحبان کسب و کار بتوانند همه این کارها را به تنهایی انجام دهند. این جاست که می فهمیم اهمیت مشاوره کسب و کار چیست به خصوص برای مشاغل کوچک که ممکن است رقبای زیادی هم داشته باشند.

اهمیت وجود کسب و کارهای کوچک و رشد آن ها برای اقتصاد کشور در آمار جالب زیر کاملا نمایان است:

مشاوره کسب و کارهای کوچک

8. مشاوره سرمایه گذاری کسب و کار چیست؟

برخی افراد هستند که میخواهند پول خود را در کسب و کاری سرمایه گذاری کنند و می خواهند با افرادی که در این زمینه تجربه و تخصص دارند مشورت کنند.

بهتر است اگر شما هم به فکر سرمایه گذاری در یک کسب و کار جدید هستید، حتما با مشاوران سرمایه گذاری مشورت کنند و از مشورت با افراد و یا تالارهای گفتگوی آنلاین و سایت های غیرمعتبر که تحصیلات و تجربه مرتبط ندارند خودداری کنید.

9. مشاوره کار تولیدی چیست؟

افرادی که در زمینه مشاوره کار تولیدی فعالیت می کنند به کسب و کارها کمک می کنند تا چهار جنبه مهم تولید را ارزیابی کنند، یعنی زنجیره تامین، فضای تولید، شاخص های عملکرد و فعالیت های دیجیتال.

وظیفه دیگر مشاوران کار تولیدی تجزیه و تحلیل نیازهای مشتری و استفاده از دانش صنعت در جهت ارائه راهکار برای تولید محصولات بهینه است.

تعرفه مشاوره کسب و کار چیست؟

امروزه با تعداد بالای رقیب‌های کاری و رشد چشمگیر در هر نوع کسب و کار هیچ کس به تنهایی قادر نیست که کارهای شرکت را سامان دهد. حتما شما با خواندن این مطلب به این حرف که مشاوره کسب و کار چیست و چرا ضروری است رسیده باشید.

امروزه هر چیزی هزینه‌ای دارد بنابراین برای مشاوره کسب و کار نیز باید هزینه کنید. هزینه مشاوره کسب و کار ممکن است به صورت توافقی، ساعتی یا درصدی باشد.

خرید فرم های اداری ضروری کسب و کارها

چه مشاغلی به مشاور کسب و کار نیاز دارند؟

تقریباً هر کسب و کاری می تواند از کمک یک شرکت مشاوره کسب و کار بهره مند شود:

  • استارت آپ ها می‌توانند از مشاوران برای تکمیل برنامه ریزی و شروع قوی استفاده کنند.
  • ‌کسب و کارهایی که برای مدتی فعال بوده‌اند، می‌توانند از دیدگاهی تازه بهره ببرند.
  • شرکت‌هایی که کمپین‌های جدیدی را شروع می‌کنند، می‌توانند از تحقیقات و تخصص مشاور بهره‌مند شوند.
  • کسب و کارهایی که بر رشد متمرکز هستند می‌توانند از مهارت‌های استراتژیک مشاور کسب و کار استفاده کنند.
  • سازمان هایی که اهداف مالی خود را برآورده نمی‌کنند، می‌توانند مشاوری را برای بررسی حسابداری خود استخدام کنند.
  • شرکت‌هایی که یک بخش جدید اضافه می‌کنند می‌توانند برای برنامه‌ریزی، راه‌اندازی و کارمندان آن بخش کمک بگیرند.
مشاوره کسب وکار

جمع بندی

‌مشاوره کسب و کار یک حرفه بسیار پربار است که می‌تواند به ارتقای کسب‌وکارها به سطح بعدی کمک کند. مشاوران ما در کاسب یار می دانند که اهمیت مشاوره کسب و کار چیست و تجربیات منحصربه‌فردشان را در اختیار مدیران می گذارند تا با چالش‌هایی که برای رسیدن به اهداف شرکت مواجه هستند غلبه کنند.

علاوه بر دانش و مهارتی که مشاوران ما در اختیارتان می گذارند، می توانید از نرم افزار قدرتمند عارضه یابی کسب و کار نیز استفاده کنید تا بفهمید در کجای کسب و کارتان بیشترین نیاز به کمک حس می شود.

این مقاله برای شما مفید بود؟

به آن امتیاز بدهید.

5 از 5 - (1 امتیاز ثبت شده)

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

دیدگاه کاربران

در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
4 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی ترین بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
شمسایی
شمسایی
1 سال قبل

مجموعه ما با حضور مشاوره سیستم سازی خیلی نظم پیدا کرده و رشد خوبی داشته.

پگاه جلالی
پگاه جلالی
پاسخ به  شمسایی
1 سال قبل

مشاوره کسب و کار در هر حوزه ای میتونه بسیار کمک کننده باشه. مخصوصا مشاوره سیستم سازی که به مجموعه نظم و ثبات هدیه می کنه:
https://kasebyaar.com/find-advisers/business-systemization-consulting/

ناظمی
ناظمی
1 سال قبل

من خیلی وقت هست که تصمیم دارم یه کار خانگی انجام بدم ولی چون دقیق نمیدونم از کجا باید شروع کنم و چه چیزهایی لازم هست هنوز دست به کار نشده ام. امیدوارم با کمک مشاور بتونم شروع کنم.ممنون از مطلب خوبتون

پگاه جلالی
پگاه جلالی
پاسخ به  ناظمی
1 سال قبل

سلام. مشاوران کاسب یار خودشون کارآفرین هستن و میتونن خیلی خوب شما رو راهنمایی کنن. برای رزرو مشاوره راه اندازی کسب و کار از طریق لینک زیر اقدام کنید:
https://kasebyaar.com/business-consultant/business-startup-consultant/