Search

سئو محتوا چیست؟ محتوای سئو شده چه ویژگی‌هایی دارد؟

سئو محتوا چیست؟ محتوای سئو شده چه ویژگی‌هایی دارد؟

فهرست مطالب

جذب مخاطب و افزایش ترافیک سایت، بدون توجه به سئو سایت غیرممکن است. بسیاری از کارشناسان سئو معتقدند سئو سایت معادل با سئو محتوا است و نمی‌توان این دو را از هم تفکیک کرد. سئو محتوا هم‌زمان با جلب رضایت کاربر، با رعایت استانداردها و معیارهای موتورهای جستجو، باعث افزایش بازدید از سایت و در نتیجه بهبود رتبه سایت می‌شود.

برای تولید محتوا سئو شده، لازم است تکنیک‌ها و ابزارهای آن را به خوبی بشناسیم و آن‌ها را به درستی به کار بگیریم. عدم توجه به سئو محتوا، می‌تواند به بی‌تأثیر شدن همه‌ی تلاش‌های ما در سئو تکنیکال، سئو داخلی و خارجی سایت منجر بشود که این موضوع به معنای شکست برنامه ریزی توسعه کسب و کار در دیجیتال مارکتینگ خواهد بود.

گروه کارشناسان مجله کاسب یار در این مقاله پس از پاسخ به سؤال “سئو محتوایی چیست؟” توضیحات کامل در رابطه با اصول سئو محتوا، راهکارهای بهینه سازی سئو محتوا را در اختیار شما قرار می‌دهد. مطالعه این محتوا برای طراحان سایت، تولید کنندگان محتوای سئو شده و همچنین کارشناسان سئو مفید خواهد بود.

سئو محتوا چیست؟

در مقاله‌ای با عنوان “سئو چیست؟” گفتیم سئو محتوا یکی از مهم‌ترین و مؤثرترین راهکارهای بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو است که می‌تواند رتبه سایت را در گوگل افزایش دهد. پس از طراحی کاربر پسند سایت و توجه به اصول متفاوت سئو، بارگذاری محتوا در سایت نیز یکی دیگر از مواردی است که می‌توانیم به کمک آن رتبه سایت را بهبود بدهیم.

محتوایی که بر روی سایت قرار می‌گیرد توسط موتورهای جستجو خوانده می‌شود و در صورت تأیید از نظر موتور جستجو، به مخاطب پیشنهاد داده می‌شود. سئو محتوا یا content SEO به معنای تولید محتوایی است که برای خواننده مفید است و گوگل نیز آن را به عنوان یک محتوای باکیفیت شناسایی می‌کند.

سه فاکتور مهم: کلمات کلیدی، ساختار محتوا و متن در سئو محتوا می‌توانند زمان ماندن کاربر و تعداد بازدید از سایت را افزایش دهند و با افزایش ترافیک، به سئو سایت کمک کنند.

انواع محتوا سئو شده

انواع محتوا سئو شده

روش‌های متعددی برای تولید محتوا وجود دارد. تولید پادکست‌ها و کتاب‌های الکترونیکی را نیز می‌توان از انواع روش‌های تولید محتوا به حساب آورد اما روش‌های زیر بیشتر در تولید محتوا مورد استفاده قرار می‌گیرند:

  • بلاگ پست‌‌ها: پست‌های وبلاگ فضای اصلی ارتباط با کاربران و ارائه اطلاعات مهم و کاربردی به آن‌ها می‌باشد. با استفاده از مطالبی که در این صفحات قرار می‌گیرند می‌توان بخشی از استراتژی محتوایی سایت را اجرا نمود. بلاگ پست، مهم‌ترین بخش در بازایابی محتوایی است.
  • مقالات آموزشی: مقالات آموزشی معمولاً طولانی‌ترین محتوای متنی هستند که بر روی سایت قرار می‌گیرند که به تمام سؤالات و نیازهای کاربر پاسخ می‌دهند.
  • ویدئوها: ویدئوها یا محتواهای بصری نیز به عنوان ابزار آموزشی یا راهنمایی بیشتر کاربر بر روی سایت قرار می‌گیرند که توجه به سئو محتوا در آن‌ها نیز بسیار مهم است. هرچند تولید محتوای ویدئویی زمان‌بر است اما اشتراک گذاری آن‌ها در یوتیوب و آپارات در سئو خارجی سایت نیز مؤثر است.
  • اینفوگرافیک: از اینفوگرافیک به عنوان یک روش بصری برای جذب مخاطب می‌توان استفاده کرد. نمودارها و گراف‌ها معمولاً مورد توجه کاربران قرار می‌گیرند و به دلیل بک لینک‌هایی که ایجاد می‌کنند به سئو سایت کمک می‌کنند.

ارتباط تولید محتوا و سئو

برای اینکه بتوانیم به سوال “تولید محتوا و سئو چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟”پاسخ بدهیم باید بدانیم بازاریابی محتوا (Content Marketing) چیست؟

یکی از مهم‌ترین راهکارهایی که در مشاوره دیجیتال مارکتینگ به شما پیشنهاد داده می‌شود استفاده از بازاریابی محتوا است. در بازاریابی محتوا، برای تبدیل بازدیدکنندگان به مشتری، با آن‌ها ارتباط برقرار می‌کنیم و ابزار اصلی این ارتباط محتوایی است که در اختیار آن‌ها قرار داده می‌شود. در یک استراتژی محتوا، تمام بخش‌های مؤثر در جلب مشتری در نظر گرفته می‌شود که یکی از آن‌ها تولید محتوا سئو شده است.

به‌عبارت‌دیگر در تمام مراحل ایجاد، انتشار و مدیریت محتوا باید در نظر داشته باشیم که این محتوا باید به کمک سئو به بهینه‌سازی و بهتر دیده شدن سایت کمک کند. ارتباط محتوای سایت و سئو به این دلیل بسیار مهم است که موتورهای جستجو مرتباً در حال خزش در سایت‌ها هستند و بر اساس محتوایی که در سایت ایندکس می‌شود، رتبه سایت را تعیین می‌نمایند.

بیشتر بخوانید: سئو کلاه سفید چیست؟ تکنیک‌های کاربردی در سئو کلاه سفید

چرا سئو محتوا در رتبه بندی گوگل مهم است؟

خودتان را به جای کاربری بگذارید که در اینترنت به دنبال موضوع خاصی است و با هدف برطرف کردن نیاز یا پاسخ به سوال خود، متنی را در نوار سرچ گوگل تایپ می‌نماید. گوگل تعدادی سایت را برای شما لیست می‌کند و شما معمولاً پاسخ سؤال خود را در همان سایت‌های اول پیدا می‌کنید.

شاید مجبور باشید از چند سایت برای رسیدن به پاسخ کامل دیدن نمایید یا صفحات را اسکرول کنید اما بعید است مجبور باشید سایت‌های با رنک پایین را نیز مطالعه کنید. همین مثال ساده اهمیت سئو محتوا را در موتورهای جستجو نشان می‌دهد.

گوگل بر اساس پارامترهایی مانند تعامل کاربران با سایت، به روز بودن محتوا، بازدیدهای سایت و لینک‌هایی که به سایت داده می‌شود تشخیص می‌دهد که این محتوا در مقایسه با محتواهای دیگر مفیدتر است و با احتمال بالاتری می‌تواند به سئوال او پاسخ بدهد در نتیجه این محتوا را به عنوان گزینه‌های اول به کاربر پیشنهاد می‌دهد.

رعایت اصول سئو محتوا و بهینه سازی محتوا برای موتورهای جستجو توسط کارشناسان سئو و تولیدکنندگان محتوا، علاوه بر پاسخ سریع و کامل به نیاز مخاطب، افزایش ترافیک و در نتیجه افزایش نرخ تبدیل بازدید کننده را به همراه دارد.

تکنیک های تولید محتوا برای سایت

تکنیک های تولید محتوا برای سایت

به کار گیری تکنیک های سئو محتوا، بسیار ساده هستند؛ اما نتایج شگفت‌انگیزی در افزایش رنک سایت به همراه دارند.

-مخاطب هدف خود را مشخص کنید

محتوای خود را برای چه کسانی تولید می‌کنید یا مخاطب سایت شما چه کسانی هستند؟ نکته بسیار مهم در سئو محتوا این است که در گام اول باید بدانید شما با انسان‌ها سروکار دارید و آن‌ها قرار است از محتوای شما استفاده کنید. ربات‌های جستجو در گام بعدی باید در نظر گرفته بشوند و نباید تصور بشود ما برای ربات‌ها تولید محتوا انجام می‌دهیم.

بنابراین باید مشخص کنید چه گروه سنی و چه طیفی از جامعه مخاطب شما هستند. نحوه جلب نظر مخاطبان نوجوان در محتوای مرتبط با اخبار بازی‌های کامپیوتری با مخاطبانی که به دنبال پیدا کردن اطلاعات فنی در رابطه با نوع خاصی از تجهیزات اتوماسیون صنعتی هستند متفاوت است.

-کلمات کلیدی را پیدا کنید

ابزارهایی مانند Semrush به شما کمک می‌کنند تا کلمات کلیدی اصلی و جایگزین در رابطه با موضوع مورد نظرتان را بیابید. حتی تکنیک‌هایی وجود دارند که در چگالی لازم برای تکرار کلمات کلیدی نیز به شما کمک می‌کنند.

-محتوای شما باید مفید و جذاب باشد

جملات طولانی و خسته کننده، اضافه گویی و توضیح مسائل بی‌ربط با عناوین اصلی باعث می‌شود کاربر سایت را ترک کند. در نقطه مقابل خلاقیت در تولید عکس‌های یونیک و زیبا و پاسخ دقیق و سریع به نیاز مخاطب از مهم‌ترین نشانه‌های ظاهری سئو محتوا هستند.

-محتوای سایت باید هدفمند باشد

تگ‌های H1,H2,H3 و… برای محتوای سایت ساختار منسجم و هدفمند ایجاد می‌کنند. نویسنده محتوا به کمک تگ‌ها به کاربر می‌گوید در این پاراگراف قرار است در رابطه با چه موضوعی صحبت کند و موتورهای جستجو نیز با توجه به این تگ‌ها محتوای سایت را رتبه بندی می‌کنند.

تگ‌های H1 تا H6 تعیین کننده سلسله مراتب و تقسیم بندی‌ها در محتوای متنی سایت هستند و مخاطب پیش از خواندن همه محتوا، در تگ‌ها موضوع مورد نظر خود را جستجو می‌کند. همچنین ابزارهایی وجود دارند که می‌توانید به کمک آن‌ها تگ‌های جذاب‌تر برای کاربر را شناسایی کنید.

-از پلتفرم‌های مختلف برای تولید محتوا استفاده کنید

استفاده از پلتفرم‌های مختلف باعث می‌شود شما با طیف وسیعی از مخاطبان سروکار داشته باشید. به‌عنوان‌مثال شما با تولید محتوا در یوتیوب یا سئو در اینستاگرام می‌توانید مخاطبان جدید که بیشتر با سوشیال مدیا و محتوای ویدئویی ارتباط برقرار می‌کنند را جذب نمایید و با لینک دهی آن‌ها را به بازدید از سایت خود ترغیب کنید.

-لینک سازی داخلی و خارجی

اگرچه لینک سازی داخلی و خارجی خودشان از روش‌های سئو سایت هستند اما زمان مناسب برای لینک دهی در تولید محتوا بسیار مهم است. در سئو محتوا باید لینک دهی به گونه‌ای انجام بشود که بیشترین تعداد بازدید از سایت را به دنبال داشته باشد. لینک دهی‌های زیاد و بدون ارتباط با محتوا تنها باعث سردرگمی کاربر می‌شوند.

زمان لینک دهی به ویژه در رپورتاژ نویسی بسیار مهم است. برای لینک دهی در محتوای رپورتاژ باید سناریو داشته باشید و در زمان مناسب مخاطب را به سمت صفحه مورد نیازش راهنمایی کنید. لینک‌دهی‌ها برای موتورهای جستجو نیز مهم هستند و به کمک آنها بین صفحات مختلف کرال می‌کنند.

-مدیریت محتوا و به ‌روز رسانی محتوا سایت را فراموش نکنید

به ‌روز رسانی محتوای سایت برای موتورهای جستجو این پیام را به دنبال دارد که سایت فعال است و به نیازهای جدید کاربران پاسخ می‌دهد. تولید محتوای سئو شده‌ی جدید باعث می‌شود سایت مجدد توسط موتورهای جستجو ارزیابی بشود و در لیست رتبه بندی سایت قرار بگیرد.

سئو محتوا چیست

مزایای انتخاب محتوا سئو شده برای سایت

  • افزایش رتبه وبسایت در گوگل مهم‌ترین فایده سئو محتوا است.
  • افزایش رنک وبسایت در گوگل، باعث افزایش ترافیک ارگانیک سایت می‌شود.
  • تولید محتوا سئو شده به تولید مخاطب وفادار و افزایش نرخ تبدیل در سایت نیز کمک می‌کند.
  • نمایش سایت در موتورهای جستجو نرخ کلیک یا CTR سایت را افزایش می‌دهد که می‌تواند رتبه سایت را در موتورهای جستجو ارتقا بدهد.
  • افزایش اعتماد به برند یکی دیگر از مزایای محتوا نویسی سئو شده است. هنگامی که یک برند در صدر لیست موتور جستجو قرار می‌گیرد و تعداد بازدید از سایت افزایش می‌کند، کسب و کار شما به عنوان یک برند شناخته شده و معتبر در ذهن مخاطب ثبت می‌شود.
  • با تولید محتوا سئو شده و قرار گرفتن در رتبه بالاتر موتورهای جستجو، از رقبای خود پیشی می‌گیرید.

اگر به اهمیت سئو پی برده اید و می خواهید بدانید از کجا شروع کنید، متخصصان ما شما را راهنمایی خواهند کرد.

ابزارهای سئو محتوا

در این قسمت به معرفی ابزارهای سئو محتوا پرداخته ایم با کاسب یار همراه باشید:

SEMrush Content Marketing Toolkit

یکی از بهترین و کاربردی‌ترین ابزارها در بازاریابی محتوا می‌باشد که در پیدا کردن کلمات کلیدی و ارزیابی عملکرد محتوا به کارشناسان سئو کمک می‌کند.

Frase

Frase یکی دیگر از ابزارهای سئو محتوا است که در تحلیل رقبا و بهینه سازی محتوا سایت کاربرد دارد.

Surfer SEO

ابزار Surfer SEO به کمک هوش مصنوعی پیشنهاداتی را در ساختار محتوا، طول محتوا، استفاده از عبارات و کلمات کلیدی، به شما می‌دهد که در بهبود سئو محتوا مؤثر هستند.

سئو محتوا چیست؟

Yoast SEO

این ابزار یک افزونه است که در وردپرس مورد استفاده قرار می‌گیرد و به سئو محتوا، نوشتن تگ‌ها، به کار بردن کلمات کلیدی و طول پاراگراف‌ها به شما کمک می‌کند. همچنین Yoast SEO پیشنهادهایی برای بهبود خوانایی متن در اختیار شما قرار می‌دهد.

نتیجه گیری

در این مقاله به طور کامل در رابطه با اصول سئو محتوا و تکنیک‌های بهبود محتوا در موتورهای جستجو صحبت کردیم. ابزارهای کاربردی متعددی برای پیدا کردن کلمات کلیدی پر کاربرد و همچنین تحلیل رقبایی که رتبه‌ی بالاتری در حوزه‌ی کاری شما دارند نیز معرفی شده‌اند که می‌توانند در سئو تولید محتوا به شما کمک کنند.

کاسب یار یک مشاور کسب‌وکار است که با ارائه خدمات مشاوره کسب و کار به توسعه کسب‌وکار شما کمک می‌کند. صاحبان مشاغل و مدیران می‌توانند با استفاده از خدمات مشاوره سئو در کاسب یار مشکلات و موانع بر سر راه فعالیت خود را شناسایی و با برطرف نمودن آن‌ها به اهداف خود نزدیک‌تر بشوند.

این مقاله برای شما مفید بود؟

به آن امتیاز بدهید.

امتیاز بدهید

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

دیدگاه کاربران

در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments