Search

سئو داخلی چیست؟ تکنیک‌های موثر در سئو on page

سئو داخلی

فهرست مطالب

در مقاله‌ای با عنوان سئو چیست؟ گفتیم بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو می‌تواند به افزایش ترافیک سایت و در نتیجه بهبود کسب و کار شما کمک کند. به طور کلی سئو سایت به دو روش سئو داخلی یا on page seo و سئو خارجی یا off page seo انجام می‌شود که توجه به هر دوی آن‌ها در کنار یکدیگر افزایش رتبه سایت در موتورهای جستجو را به دنبال خواهد داشت.

الگوریتم‌های گوگل مرتباً در حال تغییر هستند و برای قرار گرفتن وبسایت در صدر لیست پیشنهادی موتورهای جستجو لازم است کارشناسان سئو نیز خود را با این تغییرات به روز رسانی نمایند. گروه کارشناسان مجله کسب و کار در این مقاله پس از توضیح کوتاهی در رابطه با سئو داخلی و تفاوت‌های آن با سئو خارجی، به ارائه مهم‌ترین تکنیک‌های کاربردی سئو داخلی سال 1403 می‌پردازد که مطالعه آن برای شما مفید خواهد بود.

سئو on page

سئو داخلی چیست؟

سئو داخلی یا سئو on page یکی از روش‌های بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو است که داخل سایت انجام می‌شود. به عبارت دیگر به مجموعه فعالیت‌هایی که درون سایت و با هدف بهبود رتبه سایت در موتورهای جستجو انجام می‌شود سئو داخلی می‌گوییم.

هرچند هدف اصلی سئو داخلی افزایش رنک سایت است اما بی‌توجهی به اصول سئو داخلی باعث سردرگمی کاربر و عدم جلب رضایت مخاطبان می‌شود. زمانی‌که شما تکنیک‌های سئو داخلی را در محتوای سایت خود پیاده سازی می‌کنید؛ کاربری سایت نیز به مقدار قابل توجهی بهبود می‌یابد.

نکته مهم در سئو داخلی این است که انجام سئو خارجی بدون رعایت اصول سئو داخلی باعث کاهش شدید رتبه شما در موتورهای جستجو می‌شود که این افت در مواردی غیرقابل جبران خواهد بود. برای گوگل بک لینک‌هایی که در سئوی خارجی دریافت می‌کنید، غیرقابل باور است و آن را به عنوان فریب ربات‌های جستجو و امتیاز منفی برای سایت شما ثبت می‌نماید.

سئو داخلی چیست؟

اهمیت سئو داخلی در رتبه بندی سایت

الگوریتم‌های گوگل به ما می‌گویند که ربات‌های جستجو بر اساس کلمات کلیدی در سایت شما خزش می‌کنند و ملاک اصلی آن‌ها برای قرار گرفتن وبسایت در لیست گوگل کیووردها (keyword) هستند. اما نکته مهم این است که وبسایت شما به چه رتبه‌ای در لیست قرار گرفته است و رنک سایت بر چه اساسی تعیین می‌شود؟

توجه به سئوی داخلی و رعایت فاکتورهای آن، تعیین کننده جایگاه وبسایت در میان رقبای دیگر می‌باشد و تنها استفاده از کلمات کلیدی نمی‌تواند شما را به رنک بالای گوگل برساند.

مزایای استفاده از سئو داخلی

پس از به کارگیری تکنیک‌های سئو داخلی، نتایج آن در افزایش میزان بازدید از سایت و به دنبال آن افزایش درآمدزایی مشاهده می‌شود. به دلیل مزایی متعدد سئو داخلی، یکی از اولین پیشنهاداتی که در جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ در اختیار شما قرار می‌گیرد، بهبود وضعیت سایت از نظر سئو داخلی می‌باشد که به سرعت به بهبود کسب و کار شما منجر می‌شود.

مهم‌ترین فاکتورهای سئو داخلی

برای پاسخ به سؤال سئو on page چیست؟ باید بدانیم سئو داخلی شامل چه مواردی است؟ همه‌ی فاکتورهایی که در ادامه بیان می‌شوند به یک اندازه مهم هستند و اولویتی برای آن‌ها وجود ندارد؛ بنابراین حذف کردن هر کدام از آن‌ها باعث می‌شود تلاش‌های شما در افزایش رتبه سایت، کم اثر یا بی‌اثر بشود.

مهم‌ترین فاکتورهای سئو داخلی

-بهینه سازی یا سئو محتوا

محتوای خوب از نظر گوگل محتوایی است که بتواند نیاز کاربر را برطرف سازد و به سؤالات او پاسخ بدهد. زیاده گویی و عدم توجه به نیاز مخاطب باعث می‌شود او صفحه را ترک کند و این موضوع برای گوگل به معنای بی‌کیفیت بودن محتوای سایت است. توجه داشته باشید که الگوریتم‌های گوگل مرتب آپدیت می‌شوند و لازم است شما نیز محتوای سایت خود را به روز نگه دارید.

ضروری است محتواهای قدیمی که بر روی سایت قرار گرفته‌اند مجدداً بر اساس الگوریتم‌های جدید بهینه سازی بشوند. این کار باعث می‌شود صفحه مجدد توسط موتور جستجو کرال شده و در لیست رتبه بندی گوگل قرار بگیرد. اما یک محتوای سئو شده چه ویژگی‌هایی دارد؟

  • محتوای خوب در درجه اول به نیاز مخاطب توجه می‌کند و در کوتاه‌ترین زمان به سؤال او پاسخ می‌دهد.
  • محتوای سایت باید کاربر پسند باشد. استفاده بیش از حد از عکس‌ها، شلوغی سایت به دلیل تبلیغات بیش از حد یا چگالی بالای کلمات کلیدی موارد مشابه دیگر، برای کاربر خسته کننده خواهد بود که منجر به ترک صفحه خواهد شد.
  • محتواهای کپی یا duplicate برای گوگل قابل شناسایی هستند و رتبه شما را به شدت کاهش می‌دهند.
  • استفاده به جا از کلمات کلیدی مرتبط با موضوع محتوای سایت بسیار مهم است. ابزارهای کمکی برای پیدا کردن کلمات کلیدی وجود دارند که شما می‌توانید با استفاده از آن‌ها کلمات کلیدی اصلی و جایگیزین را پیدا کنید. چگالی کلمات کلیدی با توجه به حجم محتوای سایت مهم است. تکرار بیش از حد این کلمات نمی‌تواند به سئوی محتوای شما کمک کند. به طور میانگین بهتر است کلمات کلیدی 2 تا 5 درصد محتوای سایت شما را تشکیل بدهند و بهترین پاراگراف برای به کارگیری کلمات کلیدی، پاراگراف ابتدایی یا مقدمه محتوا می‌باشد.
  • معتبر بودن محتوای سایت برای گوگل بسیار مهم است. شما برای نشان دادن اعتبار محتوای سایت خود به موتورهای جستجو می‌توانید از لینک سازی خارجی به سایت‌های شناخته شده مانند ویکی پدیا استفاده کنید. هر چند تعداد کلیک‌های سایت برای گوگل مهم است اما موتورهای جستجو برای سنجش کیفیت محتوای سایت از معیار مدت زمان ماندن کاربر در سایت استفاده می‌کنند. در نتیجه اگر کاربری به دلیل وجود کلمات کلیدی در محتوا، وارد سایت شما بشود اما نتواند پاسخی برای سؤال خود پیدا کند و سایت را ترک کند، رنک این سایت به دلیل تولید محتوای غیر مرتبط، به شدت کاهش پیدا خواهد کرد.
بهینه سازی یا سئو محتوا

-تگ عنوان (page Title)

همه‌ی محتواهایی که بر روی سایت قرار می‌گیرند دارای عنوان هستند. عناوینی که استفاده می‌کنیم باید در نگاه اول نظر مخاطب را جلب نمایند. اما از طرف دیگر استفاده از کلمات کلیدی در تگ عنوان باعث می‌شود گوگل این صفحه را به کاربران پیشنهاد بدهد و در نتیجه میزان بازدید از صفحه افزایش یابد. نوشتن تگ‌های خلاقانه برای عنوان بسیار مهم است و به عنوان یکی از مهم‌ترین فاکتورهای سئو داخلی شناخته می‌شود.

-تگ‌های بدنه

بعد از انتخاب تگ عنوان بهتر است برای کل محتوای خود نیز از تگ‌های بدنه استفاده کنید. تگ H1 تنها یک بار و در عنوان اصلی مورد استفاده قرار می‌گیرد و بعد از آن تگ‌های H2 تا H6 به طبقه بندی و نظم دهی به محتوای متنی کمک می‌کنند.

این تگ‌ها محتوای متنی را از حالت یکنواختی خارج می‌کنند و برای مخاطب بسیار مفید هستند. کاربر با اسکرول در صفحه و با توجه به تگ‌ها، سریع‌تر به بخش مورد نظرش دسترسی پیدا می‌کند. همچنین به کار بردن کلمات کلیدی در تگ‌ها به بهبود رتبه سایت در موتورهای جستجو کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: سئو فروشگاهی چیست؟ آشنایی با اصول سئو سایت فروشگاهی

-تگ توضیحات (Meta Description)

متا دیسکریپشن علاوه بر اینکه در جذب مخاطب مؤثر است؛ به افزایش رتبه سایت در گوگل نیز کمک می‌کند. تگ توضیحات حدوداً 160 کلمه است که به کار بردن کلمات کلیدی در آن یکی از فاکتورهای مهم در سئو داخلی می‌باشد.

-لینک‌ داخلی برای سئو

لینک سازی داخلی در سئو باعث می‌شود محتواهای متفاوت در سایت شما به یکدیگر مرتبط بشوند و هیچ صفحه‌ای یتیم نماند. لینک‌دهی‌های درست و به جا کاربر را ترغیب می‌کند که به صفحات دیگر سایت نیز سر بزند و مدت زمانی بیشتری را در سایت شما بماند.

همچنین لینک های داخلی سئو، برای ربات‌های جستجو نیز بسیار مفید هستند و به خزش بیشتر در سایت شما کمک می‌کنند. تاثیر لینک داخلی در سئو سایت به اندازه‌ای قابل توجه است که می‌توان آن را به عنوان مهم‌ترین روش‌های سئو داخلی سایت معرفی نمود.

-بهینه سازی تصاویر

محتواهای بدون تصویر حتی اگر از نظر متن دقیق و جامع باشند، از نظر بصری خسته کننده هستند و جذابیتی برای مخاطب ندارند. استفاده از تصاویر در محتوای سایت را جدی بگیرید و در تب جایگزین آن‌ها کلمات کلیدی اصلی را به کار ببرید. این کار باعث می‌شود عکس‌ها در سرچ گوگل نمایش داده بشوند. همچنین بهینه سازی عکس‌هایی که قبلاً بر روی سایت قرار گرفته‌اند نیز از نکات مهم در سئو داخلی است که باید به آن توجه کنید.

بهینه سازی تصاویر

-ساختار URL

ساختار URL در سئوی داخلی سایت بسیار مهم است و به بهبود رتبه سایت کمک می‌کند. حتماً کلمات کلیدی مرتبط با حوزه کاری خود در URL بگنجانید و تا جای ممکن از URLهای کوتاه و فاقد اعداد استفاده کنید.

تفاوت سئو داخلی و خارجی چیست؟

نام سئو داخلی و سئو خارجی تا مقدار زیادی تفاوت این دو را نشان می‌دهد. سئو خارجی مجموع فعالیت‌هایی است که در راستای بهبود رتبه سایت، در خارج از سایت انجام می‌شود. به عنوان مثال نوشتن رپورتاژ آگهی و دریافت بک لینک‌ها یا فعالیت در شبکه‌های مجازی و موارد مشابه تحت عنوان سئو خارجی شناخته می‌شوند و به سئو سایت کمک می‌کنند.

اما در سئو داخلی تمرکز بر فعالیت‌های درون سایتی است و کارشناسان سئو داخلی بدون توجه به اتفاقاتی که در خارج از سایت می‌افتد، با استفاده از ابزارهای مناسب، جایگاه سایت را در لیست پیشنهادی گوگل ارتقا می‌دهند.

تفاوت سئو داخلی و خارجی چیست؟

بهترین ابزارهای سئو داخلی

به کمک ابزارهای سئو داخلی شما می‌توانید عوامل مهمی مانند کلمات کلیدی، ساختار URL، تگ‌های و توضیحات متای سایت را ارزیابی کنید و آن‌ها را بهبود بدهید. بعضی از این ابزارها کاملاً رایگان هستند و بعضی از آن‌ها تنها برای مدت کوتاهی به صورت تستی هزینه‌ای از شما دریافت نمی‌کنند اما پس از پایان این زمان باید هزینه تعیین شده را پرداخت نمایید.

ابزارهای سئو معمولاً پس از انجام تحلیل‌های دقیق، پیشنهادهای بسیار مفیدی برای وبسایت شما ارائه می‌دهند که نتایج شگفت انگیزی را در افزایش رتبه سایت به دنبال خواهند داشت.

بیشتر بخوانید: معرفی انواع ابزارهای دیجیتال مارکتینگ+ ویژگی‌ها، مزایا و معایب آن

-گوگل سرچ کنسول Google Search Console

ابزار Google Search Console قدرتمند با داشتن ویژگی‌های زیر به بهبود رتبه سایت کمک می‌کند:

  • ارسال نقشه سایت
  • شناسایی خطاها و صفحات غیرقابل ایندکس شدن
  • ارزیابی تعاملات کاربر
  • تحلیل کلمات کلیدی مرتبط با موضوع
  • تعیین موقعیت صفحه در سرچ گوگل
  • میزان ترافیک سایت

-بینگ وب مستر Bing Webmaster

بینگ وب مستر راهکارهایی را برای بهبود جایگاه سایت در موتور جستجوی بینگ ارائه می‌دهد. این ابزار در به کارگیری کلمات کلیدی و گزارش‌های سئو بسیار کمک کننده است.

اگر به اهمیت سئو داخلی پی برده اید و می خواهید بدانید از کجا شروع کنید، متخصصان ما شما را راهنمایی خواهند کرد.

-SEOquake

این ابزار توسط تیم SEMrush به طور رایگان در اختیار مدیران سایت و کارشناسان سئو قرار گرفته است. قابلیت‌های گسترده SEOquake به شما کمک می‌کند تا به طور کامل جایگاه سایت خود را در مقایسه با رقبا ارزیابی کنید.

-Ahrefs

Ahrefs یک ابزار قدرتمند و حرفه‌ای در تحلیل سئوی داخلی است. همه‌ی فاکتورهای مهم در سئو on page را می‌توان به کمک این ابزار تحلیل و بهینه سازی نمود.

-Mizfa

میزفا یک ابزار سئوی داخلی ایرانی است که قابلیت‌های بسیار زیادی دارد. وبسایت‌های فارسی می‌توانند با استفاده از میزفا رتبه سایت خود را در میان سایت‌های ایرانی ببینند و با استفاده از استراتژی‌های پیشنهادی، آن را ارتقا بدهند.

بهترین ابزارهای سئو داخلی

سخن پایانی

توجه به سئو داخلی و رعایت اصول آن در وبسایت ضروری است و بدون رعایت فاکتورهای مهم سئو داخلی در سایت، کسب رتبه بالا در موتورهای جستجو محال است. ابزارهای سئو به مدیران سایت کمک می‌کند تا با شناسایی مشکلات سئو داخلی، از رقبای خود پیشی بگیرند و رنک بالاتری در گوگل کسب کنند.

استفاده از مشاوره سئو در توسعه کسب‌وکار و افزایش بازدهی بسیار مؤثر است. کاسب یار با ارائه خدمات مشاوره کسب و کار به مدیران و صاحبان مشاغل کمک می‌کند تا موانع موجود بر سر راه خود را شناسایی و آن‌ها را به سرعت برطرف نمایند.

سئو

این مقاله برای شما مفید بود؟

به آن امتیاز بدهید.

امتیاز بدهید

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

دیدگاه کاربران

در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments