Search

سئو تکنیکال چیست؟ اصول کاربردی در سئو تکنیکال

سئو تکنیکال

فهرست مطالب

سئو تکنیکال یا سئو فنی یکی از مهم‌ترین ارکان بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو می‌باشد که به کمک آن می‌توان رتبه‌ی سایت را در موتورهای جستجو افزایش داد. ممکن است از نام سئو تکنیکال این طور برداشت بشود که برای انجام آن به تخصص و مهارت زیادی نیاز داریم؛ اما در واقع این طور نیست.

رعایت اصول بسیار ساده سئو تکنیکال در کنار موارد دیگر مانند بهبود محتوای متنی و لینک دهی داخلی می‌تواند رتبه سایت شما را تا رنک یک گوگل ارتقا ببخشد. گروه کارشناسان مجله کاسب یار در این مقاله پس از پاسخ به سوال مهم “سئو چیست؟” به مفهوم سئو تکنیکال و اهمیت آن در بهبود وضعیت وبسایت در موتورهای جستجو می‌پردازد.

همچنین چگونگی انجام سئو تکنیکال در سایت و فاکتورهای مهم و کاربردی آن در ادامه بیان شده‌اند که آشنایی با آن‌ها برای طراحان سایت و افراد علاقه مند به فعالیت در حوزه سئو سایت مفید می‌باشد. برای دریافت خدمات مشاوره سئو و افزایش رتبه وبسایت خود با کارشناسان کاسب یار تماس بگیرید.

سئو تکنیکال

سئو تکنیکال چیست؟

در مقاله تحت عنوان “سئو چیست؟” مفصل در رابطه با روش‌های بهبود رتبه سایت در موتورهای جستجو توضیح دادیم. تولید محتوای سئو شده، لینک‌دهی‌های داخلی، استفاده از شبکه‌های اجتماعی و رپورتاژ نویسی به عنوان روش‌های سئو سایت معرفی شده‌اند اما در نهایت استفاده از همه این روش‌ها بدون رعایت اصول سئو تکنیکال نمی‌تواند به افزایش رنک سایت کمک کند. اما سئو تکنیکال چیست؟

اگر بخواهیم کوتاه به این سؤال پاسخ بدهیم باید بگویم سئو تکنیکال یکی از روش‌های سئو است که به معنای بهبود وضعیت فنی سایت و ارتباط آن با موتورهای جستجو می‌باشد. در سئو تکنیکال بر روی جنبه‌های فنی سایت مانند ساختار URL، معماری سایت، سرعت بارگذاری صفحه و بهینه سازی سایت برای گوشی‌های تلفن همراه تمرکز می‌شود. این روش‌ها در واقع در ظاهر سایت دیده نمی‌شوند و کاربر تنها نتایج آن‌ها را درک می‌کند و از آن‌ها لذت می‌برد.

اهمیت سئو تکنیکال

چرا سئو تکنیکال مهم است؟ فرض کنید شما یک سایت بسیار زیبا از نظر بصری طراحی کرده‌اید و محتوای یونیک، مفید و سئو شده نیز بر روی آن قرار بدهید. اگر موتورهای جستجو مانند گوگل نتوانند بر روی سایت شما کرال یا خزش کنند، تعداد بازدید از سایت شما بسیار پایین خواهد بود و در نهایت رنک بسیار پایینی در موتورهای جستجو کسب خواهید کرد.

همین موضوع نشان دهنده اهمیت سئو تکنیکال می‌باشد. سئو تکنیکال به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا در وبسایت شما کرال (Crawl) کنند و محتوای سایت را بفهمند. گوگل مرتباً موارد فنی سایت مانند سرعت لود شدن، کدهای html و… را چک می‌کند و بر اساس آن‌ها رتبه سایت را مشخص می‌نماید.

توجه کنید هر چند سئو تکنیکال بسیار مهم است؛ اما این به معنی بی‌اهمیت بودن جلب رضایت کاربر و جلوه‌های بصری سایت نمی‌باشد و لازم است شما برای افزایش رتبه سایت، در کنار آموزش سئو تکنیکال، بر روی روش‌های دیگر سئو مانند سئو داخلی و خارجی نیز مسلط باشید.

بیشتر بخوانید: 10 مزیت مهم دیجیتال مارکتینگ برای کسب و کارها

سئو تکنیکال با سئو داخلی و خارجی چه تفاوتی دارد؟

سئو سایت را می‌توان به سه دسته کلی سئو داخلی، سئو خارجی و سئو تکنیکال تقسیم کرد. در ادامه هر کدام از این روش‌ها کوتاه توضیح داده شده است:

سئو داخلی

سئو داخلی همانطور که از نامش مشخص است درون سایت انجام می‌شود. روش‌هایی مانند متن جایگزین تصویر، استفاده درست از کلمات کلیدی، توضیحات متا، نام‌گذاری URL و لینک دهی داخلی می‌توانند رتبه سایت را در موتورهای جستجو افزایش دهند. در سئوی داخلی لینک سازی درون سایت بسیار مهم است. لینک دهی مانند یک نقشه راهنما در سایت عمل می‌کند و به کاربران کمک می‌کند تا راحت‌تر مطالب مورد نظرشان را در سایت بیایند.

سئو خارجی

سئو خارجی یکی از راه‌های افزایش رتبه سایت است که ما به کمک آن به موتورهای جستجو اعلام می‌کنیم محتوای سایت ما چقدر رضایت کاربر را جلب کرده است. بهترین روش در سئو خارجی بک لینک یا لینک خارجی است.

سئو تکنیکال

سئو تکنیکال کاملاً با سئو داخلی و خارجی سایت متفاوت است. مسائل فنی سایت که به عنوان پشت صحنه سایت نیز شناخته می‌شوند در سئو تکنیکال به دقت مورد بررسی قرار می‌گیرند و به کمک تکنیک‌های ساده، ارتباط سایت با موتورهای جستجو بهبود می‌یابد. توجه به سئو تکنیکال در کنار سئو داخلی و خارجی، رنک سایت را قطعاً افزایش خواهد داد.

سئو تکنیکال چیست؟

بخش‌های مختلف سئو تکنیکال

سئو تکنیکال شامل مشخصات متعددی است که می‌توان آن‌ها را به دسته‌های کوچک‌تر زیر تقسیم‌بندی نمود. برای هر کدام از این بخش‌ها لازم است فاکتورهای مختلف سئو تکنیکال در سایت انجام بشود که در ادامه توضیح داده خواهند شد:

  • قابلیت کرال یا خزش موتورهای جستجو در سایت crawlability
  • قابلیت ایندکس شدن Indexability
  • در دسترس بودن سایت Accessibility
  • قابلیت رندر شدن Rendering
  • قابلیت رتبه بندی سایت Ranking
  • قابلیت کلیک یا Clickable
بخش‌های مختلف سئو تکنیکال

چک لیست سئو تکنیکال

توجه به فاکتورهای سئو فنی یا تکنیکال در رتبه سایت بسیار مؤثر است. شاید اموزش سئو تکنیکال در نگاه اول کمی پیچیده به نظر برسد؛ اما در نهایت تأثیر آن را در افزایش رنک وبسایت خود خواهید دید. در ادامه به معرفی چک لیست خدمات سئو تکنیکال پرداخته شده است:

– امنیت سایت

امنیت سایت یکی از مهم‌ترین موارد در سئو فنی است. شما می‌توانید با استفاده کدهای SSL (Secure Sockets Layer) امنیت سایت خود را افزایش دهید. کدهای SSL احتمال هک شدن اطلاعات مهم کاربر مانند اطلاعات کارت بانکی و… را کاهش می‌دهند. یکی از مسائلی که در جلسات مشاوره دیجیتال مارکتینگ حتماً درباره آن صحبت می‌شود توجه به امنیت سایت است.

– سرعت صفحه

سرعت دانلود شدن سایت در رتبه بندی سایت بسیار مهم است اما علاوه بر آن یکی از فاکتورهای تاثیر گذار در سئو تکنیکال نیز می‌باشد. کاربرها معمولاً برای باز شدن سایت منتظر نمی‌مانند و اگر لود شدن سایت چند ثانیه طول بکشد آن را می‌بندند. بنابراین برای بازدید بیشتر باید سرعت صفحه را در اولویت کار خود قرار بدهید.

– دامنه سایت یا ساختار URL

یکی از روش‌های مؤثر در بهینه سازی فنی سایت بهینه سازی URL سایت است. رعایت 4 نکته زیر در URL ضروری است:

  1. کلمات کلیدی پرتکرار مرتبط با محتوای صفحه را در URL به کار ببرید.
  2. URL باید کوتاه باشد.
  3. URL بهتر است ترکیبی از اعداد و حروف کوچک انگلیسی باشد.
  4. از (-) به جای فاصله بین کلمات استفاده شود.
  5. در نوشتن URL تنها حروف کوچک و اعداد را به کار ببرید.

– کدهای HTML

طراحان سایت محتوای متنی، عکس‌ها و ویدئوها را بر روی سایت قرار می‌دهند و کاربر نیز آن‌ها را بر روی سایت مشاهده می‌کند. اما موتورهای جستجو عکس، ویدئو و متن را نمی‌فهمد. برای موتورهای جستجو تنها کدهای HTML قابل فهم هستند و با استفاده از ای کدها متوجه می‌شوند چه محتوایی بر روی سایت قرار دارد. در نتیجه بهینه سازی کدهای HTML یکی از بهترین روش‌ها برای ارتباط با موتورهای جستجو و کمک به کرال کردن آن‌ها در سایت می‌باشد.

– قابلیت خزش یا کرالینگ

ربات‌های جستجو بدون خزش در سایت شما، هیچ اطلاعاتی از محتوای سایت شما نخواهند داشت. حتی اگر بهترین سایت را طراحی کرده باشید و تمام مراحل سئو را نیز انجام داده‌اید؛ بدون کرال موتورهای جستجو هیچ بازدیدی نخواهید داشت.

یکی از روش‌هایی که می‌توانید به کرالینگ کمک کنید استفاده از بودجه خزش یا crawl budget است. شما با افزایش بودجه خزش خود تعداد صفحات سایت که در زمان مشخص توسط گوگل کرال می‌شوند را افزایش می‌دهید که این افزایش، رنک سایت را نیز افزایش می‌دهد.

 قابلیت خزش یا کرالینگ

– ایندکس شدن مطالب

صفحات شما پس از ایندکس شدن، در لیست رتبه بندی قرار می‌گیرند. در نتیجه ایندکس شدن بسیار مهم است و رعایت نکات زیر در آن به افزایش رتبه سایت کمک می‌کند:

  1. دسترسی آسان ربات‌های جستجو به صفحه وبسایت
  2. حذف محتواهای تکراری و کپی شده duplicate content
  3. بررسی تغییر مسیرها
  4. بررسی عملکرد سایت در گوشی موبایل
  5. برطرف کردن خطاهای HTTP
  6. رفع خطای 404 در صفحات سایت

– قابلیت رندر شدن

رندر پذیری بر اساس موارد زیر تعیین می‌شود که بهبود آن‌ها باعث بهبود وضعیت سایت برای موتورهای جستجو خواهد شد:

  1. عملکرد و سرعت سرور: یک سرور کند باعث عدم دسترسی کاربران و همچنین ربات‌های جستجو به محتوای سایت می‌شود. خطاهای سرور را جدی بگیرید و آن‌ها را برطرف کنید تا سایت در کوتاه‌ترین زمان ممکن لود بشود.
  2. خطاهای HTTP: این خطاها مانند خطاهای سرور بازدید سایت را کاهش می‌دهند.
  3. زمان بارگذاری: افزایش زمان بارگذاری یکی از دلایل خطای سرور هستند.
  4. صفحات یتیم یا (Orphan Pages): صفحات یتیم به صفحاتی گفته می‌شود که هیچ لینک سازی داخلی در آن‌ها انجام نشده است و ارتباطی با صفحات دیگر در سایت ندارند. با ایجاد حداقل یک لینک داخلی در هر صفحه، صفحات یتیم را در وبسایت خود حذف کنید. این کار علاوه بر بهبود قابلیت رندر شدن، کرالینگ صفحه را نیز بهبود می‌دهند.
  5. عمق صفحه: فاصله هر صفحه تا صفحه اصلی عمق آن صفحه است دقت کنید عمق زیاد باعث کاهش رندرینگ می‌شود.

– رنکینگ سایت

شاید تصور کنید که رنکینگ سایت تنها به سئو داخلی و سئو سایتی بستگی دارد. اما رعایت نکاتی مانند پیوندهای داخلی و خارجی، کیفیت بک‌لینک و ایندکس کردن در سئو تکنیکال نیز می‌تواند رتبه یا رنک سایت را افزایش دهد.

بیشتر بخوانید: سوشال مدیا مارکتینگ چیست؟ 0تا100 بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

– نرخ کلیک (CTR)

به کمک روش‌ها و ابزارهای متفاوت می‌توانیم نرخ کلیک یا CTR را در سایت خود افزایش دهیم:

  1. استفاده از داده‌های ساختار یافته
  2. استفاده از امکانات SERP
  3. ارتقا (Featured Snippe)
  4. توجه به (Google Discover)

– محتوای سایت

تکراری و کپی بودن محتوای سایت برای موتورهای جستجو بسیار خطرناک است و باعث سقوط رتبه سایت می‌شود. ابزارهای متفاوتی برای چک کردن محتوای کپی در سایت وجود دارند که کاربری بسیار ساده‌ای دارند.

محتوای سایت

– لینک‌های خراب

لینک‌های شکسته یا خراب با خطای 404 برای کاربر نشان داده می‌شوند. این لینک‌ها یکی از مخرب‌ترین فاکتورها در سئو تکنیکال سایت هستند. صفحات حذف شده یا جابه‌جا شده را در سایت خود مجدداً با صفحات موجود آدرس دهی کنید تا این خطا از بین برود.

– داشتن سایت مپXML

اگر سایت خود را به درستی طراحی کرده باشید و لینک‌سازی‌های داخلی صحیح، به خزش ربات‌های جستجو در سایت کمک کنند شما احتیاجی به سایت مپ نخواهید داشت. اما در اکثر مواقع این طور نیست و سایت مپ می‌تواند به موتور جستجو کمک کند. سایت مپ باعث می‌شود موتور جستجو در تمام محتوای سایت شما مانند پست‌ها، تگ‌ها، صفحه‌ها، تصاویر و…کرال کند و هیچ کدام از آن‌ها را از قلم نیندازد.

اگر به اهمیت سئو پی برده اید و می خواهید بدانید از کجا شروع کنید، متخصصان ما شما را راهنمایی خواهند کرد.

– فایل robots.txt

این فایل در هاست وبسایت قرار دارد و به ما کمک می‌کند تا به موتورهای جستجو بگوییم کدام صفحه را ایندکس کند. یکی از دلایلی که در ایندکس نشدن یک صفحه برای موتورهای جستجو وجود دارد، اجازه ندادن فایل robots.txtبه آن صفحه است. در نتیجه اگر از سئو محتوای صفحه خود مطمئن هستید؛ اما همچنان صفحه شما در موتور جستجو دیده نمی‌شود؛ بهتر است فایل robots txt را بررسی کنید.

– ساختار سایت

موتورهای جستجو به نقشه‌ی راهنمایی برای کرال کردن در سایت شما نیاز دارند. یک ساختار منظم و طبقه بندی شده در سایت، علاوه بر کمک به کاربر برای رسیدن به مطلب مورد نظرش، به موتورهای جستجو نیز کمک می‌کند تا در سایت شما خزش کنند. لینک سازی داخلی در سایت یکی از روش‌های بهینه سازی ساختار سایت است که به کمک آن می‌توانید تا مقدار زیادی به ساختار وبسایت خود نظم بدهید.

– تگ hreflang در وب سایت‌های بین‌المللی

تگ‌های Hreflang به موتورهای جستجو کمک می‌کنند تا محتوای شما را برای زبان و کشور خاص نیز نمایش بدهند. پس اگر مخاطب سایت شما افرادی با زبان متفاوت در یک کشور دیگر هستند باید با استفاده از این تگ‌ها، آن را برای ربات‌ها توضیح بدهید.

تگ hreflang در وب سایت‌های بین‌المللی

نتیجه‌گیری

سئو تکنیکال در کنار سئو داخلی و سئو خارجی، مانند یک پکیج کامل تضمین کننده بهبود سایت شما برای موتورهای جستجو هستند. بی‌توجهی به هر کدام از آن‌ها می‌تواند رنک سایت شما را کاهش بدهد. بهترین طراحی سایت‌ها با مفیدترین محتوا، بدون استفاده از سئو تکنیکال نمی‌توانند رتبه بالایی در موتورهای جستجو کسب کنند.

در این مقاله فاکتورهای مهم و کاربردی در سئو تکنیکال توضیح داده شده است که رعایت آن‌ها در وبسایت بسیار ساده اما تأثیر آن‌ها در رنک سایت قابل توجه می‌باشد. کاسب یار یک مشاوره کسب و کار است. شما می‌توانید برای گسترش کسب‌وکار خود در حوزه‌های مختلف از خدمات متنوع کاسب یار مانند مشاوره سئو استفاده نمایید.

کارشناسان ما پس از بررسی دقیق وضعیت فعلی و مشکلات موجود، راهکارهای عملی و زودبازده را در اختیار شما قرار می‌دهند که در رشد و افزایش درآمد شما بسیار مؤثر خواهند بود.

سئو تکنیکال

این مقاله برای شما مفید بود؟

به آن امتیاز بدهید.

امتیاز بدهید

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

دیدگاه کاربران

در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments