سیستم وردپرس، یکی از محبوبترین سیستمهای طراحی سایت است که در کنار سادگی، امکانات قابل توجهی در مقایسه با روشهای دیگر دارد. طراحان سایت برای پیادهسازی ایدههای خود به وفور از وردپرس استفاده میکنند و پس از آن به کمک سئو وردپرس، رتبه سایت خود را در موتورهای جستجو نیز افزایش میدهند.
مجله کاسبیار در این مقاله، پس از توضیح کوتاهی در رابطه با مفهوم سئو و عنوان سئو در وردپرس، به استفاده از افزونههای کاربردی سئو وردپرس و گامهای مهم در افزایش رتبه سایت وردپرس در موتورهای جستجو میپردازد. مطالعه این مطلب برای طراحان سایت و کارشناسان سئو مفید خواهد بود.
سئو SEO چیست؟
سئو چیست؟ (SEO) مخفف عبارت Search Engine Optimization و به معنای کلیه فعالیتهایی است که در راستای بهبود جایگاه سایت در موتورهای جستجو انجام میشود. این فعالیتها شامل تمام مراحل کدنویسی و طراحی سایت، تا استراتژی محتوایی و حتی رپورتاژ نویسی و لینکدهیهای خارجی میباشد. طراحان سایت و افراد علاقهمند به این حوزه، پس از گذراندن دورههای آموزش سئو و کسب تجربه میتوانند به عنوان کارشناس سئو مشغول به کار بشوند.
بیشتر بخوانید: 10 دلیل که چرا کسب و کار شما به سئو نیاز دارد
سئو وردپرس چیست؟
سئو وردپرس به معنای انجام سئو در سایت وردپرسی، یا انجام فعالیتهای سئو و ارتقا رتبه سایتهایی است که به کمک وردپرس یا CMS طراحی شدهاند. در حال حاضر، محیط وردپرس به دلیل ابزارهایی که در اختیار طراحان سایت قرار میدهد، محبوبترین محیط برای توسعه کسبوکارهای دیجیتال به حساب میآید. همین موضوع باعث شده است تا هر روز بر تعداد سایتهای طراحی شده به وردپرس افزوده شده و رقابت بین آن ها برای کسب رنک بالاتر در موتورهای جستجو نیز بیشتر باشد.
همانطور که سئو سایت به مهارت و تخصص نیاز دارد؛ توانایی کار با ابزارهای مرتبط با سایتهای طراحی شده در بستر وردپرس، برای رسیدن به جایگاه کارشناس سئو وردپرس ضروری است.
چرا سئو سایت وردپرسی مهم است؟
بر اساس آمار، بیشتر از یک سوم سایتها در سرتاسر دنیا در بستر وردپرس طراحی شدهاند. دلایلی مانند کاربری آسان محیط طراحی، هزینه پایین، افزونههای کاربردی و سیستم بهینه برای مدیریت تولید محتوا باعث شدهاند تا سایتهای وردپرسی جایگزین سایتهای دیگر بشوند.
اما این سایتها که معمولاً به شرکتها، فروشگاهها و کسبوکارهای شخصی تعلق دارند؛ برای درآمدزایی و رسیدن به اهداف مالی صاحبان مشاغل، باید در صدر لیست موتورهای جستجو قرار بگیرند و این جایگاه تنها با انجام تنظیمات سئو وردپرس امکانپذیر است.
ابزارها و افزونههای سئو وردپرس در کنار رعایت نکات کلیدی کاربردی و تنظیمات سئو وردپرس میتوانند به راحتی رتبه سایت شما را افزایش میدهند. در ادامه پس از توضیح نکات مهم برای افزایش سئو وردپرس، بهترین افزونه سئو وردپرس معرفی میشود که در بهینهسازی سایت بسیار تأثیرگذار است.
دوست دارید برای رشد کسب و کارتان مشاوره دیجیتال مارکتینگ بگیرید؟ ما با بهترینها کار میکنیم.
نکات کاربردی برای افزایش سئو وردپرس
در ادامه 16 نکته مهم و پرکاربرد برای افزایش سئو سایتهای وردپرسی بیان شدهاند که رعایت آن ها میتواند سایت شما را تا رنک یک گوگل بهینهسازی نماید.
1. تغییر Permalink یا پیوند یکتا
به آدرس URL دائمی لینک یک پست پرمالینک میگویند. پرمالینکهای پیشنهادی وردپرس هیچ ارتباطی با محتوای پست ندارند و باید تغییر داده بشوند. اگر پرمالینک با محتوای پست مرتبط نباشد موتورهای جستجو نمیتوانند بین سایت شما و مطلبی که کاربر آن را جستجو کرده است ارتباطی برقرار نمایند و در نتیجه سایت شما را به کاربر پیشنهاد نمیدهند.
2. مشخص کردن تگها و دستهبندیها
تگها و دستهبندیها علاوه بر اینکه به مدیریت سایت کمک میکنند، یکی از ابزارهای سئو سایت هستند. تگهایی که شما در وردپرس اضافه میکنید و دستهبندی مطالب در کاربری آسان مطالب سایت نیز مؤثر هستند.
3. استفاده از پلاگین نقشه سایتXML sitemaps در وب سایت
XML sitemaps به صورت دستی یا به کمک افزونهها در صفحات مختلف وبسایت ایجاد میشوند پلاگین نقشه سایت روی سرور وبسایت قرار میگیرند و ابزار اصلی موتورهای جستجو برای ارزیابی و رتبهبندی محتوای سایت هستند.
4. عدم استفاده از لینکهای خارجی nofollow
لینکدهی یکی از ابزارهای اصلی در رتبهبندی سایت است. اگر میخواهید در محتوای سایت خود به سایت دیگری لینکدهی کنید بهتر است لینک را غیر قابل رهگیری یا unfollow کنید. این کار علاوه بر جلوگیری از اسپم شدن محتوای سایت شما، در کسب رتبه بالاتر سایت تأثیر میگذارد. در صورت عدم توجه به این نکته، شما با لینکدهی به سایتهای دیگر، ناخواسته کلیک خوردن و رنک آنها را افزایش میدهید.
5. استفاده از SSL (Secure Sockets Layer)
SSL فناوری امنیت استاندارد در سایت و یکی از مهمترین معیارهای موتورهای جستجو برای رتبهبندی است. SSL معمولاً به صورت خودکار به سایت اضافه میشود اما در غیر این صورت باید به کمک یک افزونه آن را به سایت اضافه کنید.
SSL تضمین کنندهی امنیت اطلاعاتی است که کاربران مختلف بر روی سایت قرار میدهند و اگر آن را به سایت اضافه کنید ممکن است اطلاعات مهمی مانند اطلاعات کارت اعتباری کاربران در دسترس هکرها قرار بگیرد. یکی از اصلیترین مواردی که در مشاوره کسب و کار با شما درمیان گذاشته میشود، تاثیر اعتماد مشتری در کسب درآمد است که هرگز نباید به آن بیتوجه باشید.
6. استفاده از افزونههای مخصوص سئو در وردپرس
افزونههای وردپرس، ابزارهایی را در اختیار طراحان سایت قرار میدهند که در بستر وردپرس استاندارد قرار ندارند. افزونههای متعددی برای سئو وردپرس طراحی شدهاند که میتوانند در تمام مراحل طراحی سایت وردپرس، از دستهبندی تا نوشتن عناوین و محتوای سایت به شما کمک میکنند. WordPress Seo Yoast یکی از پرطرفدارترین افزونههای سئو وردپرس است.
7. استفاده از پلاگین کشها
پلاگین کشها یکی از ابزارهای افزایش سرعت لود شدن سایت هستند و به همین دلیل در سئوی وردپرس مورد استفاده قرار میگیرند.
8. خرید هاست معتبر
شرکتهای زیادی در حوزهی فروش هاست فعال هستند اما بهتر است هاست خود را از یک شرکت معتبر و با سابقه خریداری نمایید. هاستهایی که ایمنی و سرعت بالاتری دارند؛ در جلب رضایت کاربران موفقتر هستند و گوگل این موضوع را به عنوان یک امتیاز مثبت برای سایت در نظر میگیرد.
9. به کارگیری cdn
Cdn یکی از ابزارهای افزایش سئو وردپرس است. cdn بیشتر در سایتهایی که با حجم بسیار بالای اطلاعات استاتیک مواجه هستند، مورد استفاده قرار میگیرد.
10. بلاک کردن نظرات اسپم یا بهینه سازی نظرات سایت
برای بهینهسازی نظرات سایت و بلاک کردن نظرات اسپم میتوانید از افزونههای وردپرسی مرتبط استفاده کنید.
11. بهینه سازی تصاویر سایت
ترفندهای بهینهسازی تصاویر سایت مانند کاهش حجم و… در افزایش رتبه سایت مؤثر هستند.
12. انتخاب یک قالب زیبا با کارایی بالا
قالب اصلی سایت وردپرس، در رتبهبندی گوگل بسیار مهم است. زیبایی در کنار کاربری آسان، دو مورد اصلی جذب مخاطب است که میتواند به افزایش بازدید از سایت منجر بشود.
13. فعالیت در شبکههای مجازی
فعالیت در شبکههای مجازی (بازاریابی در رسانه های اجتماعی) پرمخاطب مانند اینستاگرام، بازدید از سایت شما را افزایش میدهد. افزایش بازدید از سایت یکی از بهترین راههای سئو وردپرس است.
14. لینک دادن داخلی سایت به مطالب قدیمی
یکی از تکنیکهای سئو وردپرس برای افزایش رتبه سایت، لینک دادن به مطالب قدیمیتر سایت است. بهتر است وقتی مطالب جدید بر روی سایت قرار میدهید؛ برای مطالب قدیمی لینک سازی انجام بدهید.
15. مدیریت امنیت سایت
علاوه بر SSL، افزونههای دیگری نیز برای افزایش ایمنی سایت وردپرس طراحی شدهاند. سایتهایی که در رتبههای بالای موتورهای جستجو قرار میگیرند، بالاترین امنیت را دارند.
16. WWW یا non-WWW
دو روش برای تعریف URL اصلی سایت وجود دارد با WWW و بدون WWW. اینکه از کدام روش برای سایت وردپرس خود استفاده میکنید در سئو وردپرس تأثیری ندارد. اما نکته مهم این است که گوگل برای این دو سایت تفاوت قائل است و آن ها را دو سایت متفاوت میبیند. پس در لینکدهیهای بعدی باید دقت کنید که به روشی که انتخاب کردهاید پایبند باشید.
بیشتر بخوانید: چک لیست سئو 2024؛ به روزترین راهنما برای افزایش رتبه سایت
افزونههای سئو وردپرس
پس از طراحی سایت وردپرس، بهینه سازی آن برای موتورهای جستجو یک ضرورت است. به عبارت دیگر بدون سئو وردپرس، سایت شما در موتورهای جستجو، پیشنهاد داده نمیشود و در نتیجه کاربران به سایت شما مراجعه نمیکنند. عدم بازدید از سایت نیز به معنای عدم کسب درآمد و شکست کسب و کار شما خواهد بود.
بنابراین، سئو وردپرس در دیجیتال مارکتینگ، بسیار مهم است. اما بستر استاندارد وردپرس ابزارهای کافی برای سئو ندارد و ما برای مدیریت بهتر سایت به ابزارهای کمکی احتیاج داریم که به آن ها پلاگینها یا افزونههای وردپرس میگوییم. در ادامه با بعضی از پرکاربردترین افزونههای سئو وردپرس آشنا میشویم.
بهترین افزونه سئو چه کارهایی انجام میدهد؟
افزونههای بسیار متنوعی برای سایتهای وردپرسی موجود هستند که کاربریهای متنوعی دارند. این افزونهها هر کدام ویژگیها و امکانات جدیدی به سایت شما اضافه میکنند که در سئوی سایت بسیار مهم هستند. بهترین افزونههای وردپرس افزونههایی هستند که چندین امکان را به طور همزمان در اختیار شما قرار میدهند و شما میتوانید با استفاده از تعداد پلاگین کمتر، نیازهای خود را برطرف نمایید.
آیا استفاده از افزونه سئو وردپرس لازم است؟
ممکن است اینطور برداشت کرده باشید که افزونههای سئو، رتبهی سایت شما را تضمین میکنند و به کمک آن ها به راحتی میتوانید رنک وبسایت خود را افزایش بدهید؛ اما این برداشت از کاربرد افزونهها کاملاً نادرست است.
بعضی از کارشناسان سئو از هیچ افزونهای استفاده نمیکنند. هر چند این کار بسیار مشکل است و به کسب مهارت و اطلاع از آخرین تغییرات الگوریتمهای موتورهای جستجو نیاز دارد؛ اما همین موضوع نشان دهندهی کمکی بودن افزونهها میباشد.
افزونهها راهنماهای بسیار قدرتمندی در سئوی سایت هستند اما فراموش نکنید که در نهایت یک کارشناس سئو مسئول ارتقا رتبه سایت است نه افزونهها! یکی از راههایی که میتواند بهینهسازی سایت شما را تضمین نماید استفاده از خدمات مشاوره دیجیتال مارکتینگ است.
هنگام انتخاب افزونه سئو به چه نکاتی توجه کنیم؟
- مقایسه امکانات پلاگینهای مختلف: برای یک کاربرد خاص، افزونههای مختلف را با هم مقایسه کنید. بعضی از آن ها در مقایسه با افزونههای دیگر امکانات و قابلیتهای بیشتری دارند.
- کاربری آسان: بهتر است از افزونههایی که رابط کاربری خوبی ندارند و کار با آن ها مشکل است؛ استفاده نکنید.
- قیمت افزونه: بعضی از افزونهها گرانتر هستند و برای استفاده از آنها باید هزینه بالایی را پرداخت نمایید. اما گران بودن افزونه همیشه به معنای امکانات مفید نمیباشد. ممکن است شما هزینهای اضافی را در ازای قابلیتهایی پرداخت کنید که اصلاً به آن ها نیازی نداشتهاید. پیش از خرید افزونه، در رابطه با کاربردهای آن و نیازهای خودتان با شرکت ارائه دهنده خدمات صحبت کنید.
بهترین افزونههای سئو وردپرس
بعضی از بهترین افزونههای سئو وردپرس در ادامه لیست شدهاند.
Yoast SEO
- Yoast SEO محبوبترین پلاگین سئو وردپرس است.
- Yoast SEO رابط کاربری بالایی دارد
- اشتراک پریمیوم Yoast SEO دارای امکانات بیشتر و پیشرفتهتری میباشد.
- کارایی نسخهی رایگان Yoast SEO در مقایسه با پلاگینهای دیگر، بیشتر است.
All-in-One SEO pack
- All in one SEO Pack شباهتهای بسیار زیادی با Yoast SEO دارد.
- All in one SEO Pack به عنوان پلاگین اصلی سئو وردپرس شناخته میشود.
- در ساخت All in one SEO Pack از به روزترین الگوریتمهای موتورهای جستجو استفاده میشود.
- All in one SEO Pack به راحتی رتبهی سایت را افزایش میدهد و به همین دلیل افزونهی محبوب کارشناسان سئو و دیجیتال مارکترها است.
SEOPress
- SEOPress دارای نسخههای رایگان و پریمیوم است.
- SEOPress قابلیت مدیریت همه عناوین و توضیحات متا در پستها و صفحات مختلف سایت را دارد.
- نسخه رایگان SEOPress تبلیغات ندارد.
SEO Framework
- SEO Framework به افزونه سبک و سریع شهرت دارد.
- نسخه رایگان SEO Framework بدون تبلیغات است.
- SEO Framework بیشتر برای افزایش سرعت سایت مورد استفاده قرار میگیرد.
- SEO Framework دارای رابط بصری بسیار خوبی است.
- SEO Framework برای سئو کاران مبتدی مناسب است و سئوکاران حرفهای نیز میتوانند به کمک API آن را شخصی سازی کنند.
WP-Optimize
- WP-Optimize یک افزونهی کاربردی برای بهینهسازی تصاویر سایت میباشد.
- WP-Optimize برای سایتهای چندزبانه کاربرد دارد.
- WP-Optimize در نسخههای رایگان و پولی موجود هستند که نسخههای رایگان امکانات کمتری دارند.
آموزش سئو حرفه ای وردپرس
بدون گذراندن دورههای آموزش سئو در وردپرس، به دست آوردن مهارت بهینهسازی سایتهای وردپرس بسیار دشوار خواهد بود. استفاده از پلاگینها تا مقدار قابل توجهی در بهبود رتبه سایت به شما کمک میکنند؛ اما این به معنای عدم نیاز به آموزش سئو وردپرس نمیباشد. از طرف دیگر، آشنایی با افزونههای مختلف، شخصی سازی افزونهها به کمک APIها و کسب تجربه در استفادهی صحیح از آن ها، نیز به آموزش نیاز دارد.
نتیجه گیری
ما در این مقاله به اهمیت، نکات مهم در پیادهسازی و افزونههای پرکاربرد سئو وردپرس پرداختیم که یکی از مهمترین روشهای بهینه سازی وبسایتها میباشد. کاسب یار در اصل مشاور کسبوکار است که با ارائه خدمات گسترده و متنوع مانند خدمات مشاوره سئو به کارفرمایان و صاحبان مشاغل مختلف کمک میکند تا هر چه سریعتر به اهداف مالی خود برسند.