مشاور کسب و کار شغلی است که با کسب و کارها در جنبه های مختلف می کند و قصد او کمک به بهبود، رشد یا حفظ یک شرکت است. مشاور کسب و کار فردی است که از نزدیک با صاحبان و مدیران کسب و کار برای بهبود عملیات و کارایی آن ها کار می کند. مشاوره کسب و کار یعنی کمک به شناسایی، رسیدگی و غلبه بر موانع برای رسیدن به اهداف شرکت است و مشاور کسب و کار این هدف را ممکن می سازد. در این مطلب از کاسب یار درباره مشاوران کسب و کار، وظایف آن ها و مهارت هایی که باید داشته باشند صحبت می کنیم.
مشاور کسب و کار کیست؟
مشاور کسب و کار business consultant فردی است که به کسب و کارها مشاوره می دهد، اطلاعات و بینشی جامع در مورد مشکلات کسب و کار و صنعت مربوطه ارائه کند و توصیه هایی را برای کمک به مدیران جهت رفع اشتباهات مدیریتی برای رسیدن به اهداف و حل مشکلات ارائه می دهد.
مشاور کسب و کار برای شرکتها به صورت قراردادی یا دائمی کار میکند. آنها از تخصص خود در یک صنعت خاص و روشهای استراتژیک استفاده میکنند تا در به اهدافکوتاه و بلند مدت کارفرما و کسب و کارش برسند.
- بیشتر بخوانید: مشاوره کسب و کار چیست؟
وظایف مشاور کسب و کار چیست ؟
وظایف مشاور کسب و کار شامل کمک به شرکتها در حفظ جایگاه فعلی و بهبود فرایندها است. این وظایف شامل بررسی صورت های مالی، ملاقات با مدیران شرکت برای شناسایی اهداف و نیازهای تجاری و همکاری نزدیک با مدیران داخلی برای توسعه و نظارت بر اجرای اهداف خاص است. شرح وظایف مشاور کسب و کار در ادامه آورده شده است:
- مشاور کسب و کار موانعی را که مانع رشد یا کارایی افراد و سازمان می شوند را شناسایی می کند.
- تعیین می کند که چه تغییراتی باید ایجاد شود و به اجرای تغییرات کمک می کند.
- ارائه هرگونه آموزش و منابع لازم به کارکنان و مدیریت
- از وظایف مشاور کسب و کار حرفه ای ارائه ایده های جدید و خلاقانه است.
- در برنامه ریزی برای ایجاد یک شعبه یا محصول جدید کمک می کند.
- در صورت لزوم کارکنان را ارزیابی، استخدام و اخراج می کند.
- بودجه یک شرکت را تجزیه و تحلیل کرده و در صورت لزوم پیشنهادات تغییر را اعلام می کند.
مهارتهای لازم برای مشاور کسب و کار حرفهای
از جمله مهارت هایی که مشاور کسب و کار باید داشته باشد عبارتند از:
- داشتن مهارتهای رهبری قوی از مهمترین وظایف مشاور کسب و کار تحلیلگر است.
- مهارتهای مشاوره و آموزش و توانایی آموزش به صاحبان مشاغلی که با آنها کار میکنند.
- داشتن ظرفیت رهبری و کار به عنوان بخشی از یک تیم.
- مهارتهای حل مسئله و توانایی یافتن راه حل.های منحصر به فرد برای مشکلات
- مهارتهای ارزیابی تحلیلی برای بودجه بندی و برنامه ریزی
- خلاقیت
مزایای استفاده از مشاور حرفه ای کسب و کار چیست؟
استخدام مشاور کسب و کار می تواند مزایای زیادی برای یک شرکت داشته باشد. یکی از مهمترین آنها عبارت است از بهرهگیری از دیدگاه بیرونی و استفاده از بینش و تخصصی که به دلیل ارتباط با سایر کسب و کارها و صنایع به دست آورده است. در زیر چند مثال خاص برای درک بیشتر مزیت های مشاور کسب و کار آورده شده است:.
- مشاوران کسب و کار یک دیدگاه بیرونی، بدون قضاوت و بی طرفانه را به کسب و کارها ارائه میکنند. بسیاری از مدیران باتجربه با دیدن تصویر کامل از کسب و کارشان مشکل دارند چون در داخل آن قرار دارند. یک مشاور کسب و کار ذهن و دیدگاه تازهای دارد و به آنها اجازه میدهد چیزهایی را ببینند که ممکن است از چشمشان دور مانده باشد.
- مشاوران تجاری اغلب در صنایع متعدد و با مشتریان مختلف کار می کنند. این تجربه به آنها بینش و ایده های ارزشمندی برای ارائه راهکارهای مختلف می دهد. آنها می توانند از تخصص هایی که از سایر صنایع به دست می آورند استفاده کنند و آنها را با یک صنعت جدید تطبیق دهند.
- طراحی کمپین ها و طرح های تجاری جدید می تواند چالش برانگیز باشد و زمان زیادی را صرف کند. مشاوران کسب و کار کمک می کنند تا این طرح ها را سریع تر و واضح تر توسعه دهید و سپس به شما کمک می کنند تا آنها را عملی کنید.
- مشاوران کسب و کار می توانند نقاط قوت و ضعف شرکت شما را که ممکن است نسبت به آن غافل بوده باشید مشخص کنند.
- حفظ بودجه برای موفقیت یک شرکت ضروری است. مشاوران کسب و کار می توانند به یافتن بخش های پرهزینه شما کمک کنند و راه حل های خلاقانه ای برای آن حوزه ها ارائه دهند.
- مشاوران کسب و کار می توانند با تحقیق در مورد مشتری مورد نظر شما و ایجاد یک برنامه بازاریابی هدفمند برای جذب آنها و افزایش فروش کمک کنند.
- مشاوران کسب و کار در طول انجام پروژه های مختلف شبکه هایی از ارتباطات مفید تشکیل می دهند. کسب و کارها می توانند از این موضوع برای به دست آوردن دانش و استفاده از منابع خارجی استفاده کنند.
چه مشاغلی به مشاور کسب و کار نیاز دارند؟
تقریباً هر کسب و کاری می تواند از کمک یک شرکت مشاوره کسب و کار بهره مند شود:
- استارت آپ ها می توانند از مشاوران برای تکمیل برنامه ریزی و شروع قوی استفاده کنند.
- کسب و کارهایی که برای مدتی فعال بودهاند، میتوانند از دیدگاهی تازه بهره ببرند.
- شرکتهایی که کمپینهای جدیدی را شروع میکنند، میتوانند از تحقیقات و تخصص مشاور بهرهمند شوند.
- کسب و کارهایی که بر رشد متمرکز هستند می توانند از مهارت های استراتژیک مشاور کسب و کار استفاده کنند.
- سازمان هایی که اهداف مالی خود را برآورده نمی کنند، می توانند مشاوری را برای بررسی حسابداری خود استخدام کنند.
- شرکتهایی که یک بخش جدید اضافه میکنند میتوانند برای برنامهریزی، راهاندازی و کارمندان آن بخش کمک بگیرند.
سوالات متداول
شغل مشاور کسب و کار مناسب چه کسانی است؟
شاید برایتان سوال باشد که چه چیزی فرد را به عنوان یک مشاور واجد شرایط می کند؟ از آنجایی که مشاوران به صورت قراردادی کار می کنند، هیچ صلاحیت مشخصی برای مشاور بودن وجود ندارد. بستگی به این دارد که سازمان به چه چیزی نیاز دارد و چقدر می توانند پیشنهاد خود را بفروشند. با این حال، کسب و کارها از مشاوران انتظار دارند که مشاوره را در سطح متخصص ارائه دهند و اکثرا مشاغل حوزه مشاوره بسیار رقابتی هستند.
هزینه مشاوره کسب و کار
بسته به تجربه مشاور بازرگانی و اندازه، صنعت و موقعیت جغرافیایی شرکتهایی که به آنها مشاوره میدهند، حقوق میتواند متفاوت باشد. در تعرفه ساعتی باید بر اساس مدت زمانی که صرف مشاوره میشود هزینه پرداخت می کنید. در تعرفه توافقی زمان معینی برای مشاوره مشخص نشده و طبق توافق قبلی هزینه مشاوره کسب و کار پرداخت میشود. در تعرفه درصدی که به نوعی تعرفه توافقی محسوب میشود هزینه بر اساس سود کار لحاظ میشود.
جمع بندی
مشاوره کسب و کار یک حرفه بسیار پربار است که میتواند به ارتقای سطح کسبوکارها کمک کند. مشاوران تجربیات منحصربهفردی دارند و از وظایف مشاور کسب و کار توسعه و کمک به کسب و کارها است تا با چالشهایی که برای رسیدن به اهداف شرکت با آن مواجه هستند، مقابله کنند.
یکی از آشنایان که در حال ورشکستگی بود با کمک مشاور نه تنها ورشکسته نشد بلکه تو مدت 6 ماه تونست شعبه دیگه از مجموعه اش رو افتتاح بکنه و این یعنی موفقیت
خوشبختانه مشاوره کسب و کار خیلی بیشتر داره بین مدیران کسب و کار جا میفته. خیلی از مدیران به علت بی اطلاعی از فواید مشاوره اون رو هزینه اضافی تلقی می کنند.
به نظرمن هزینه ای که برای مشاوره کسب و کارمون پرداخت میکنیم اگر از مشاور خوب کمک گرفته باشیم خیلی ارزش داره
دقیقا همینطوره
هزینه ای که شما برای مشاوره کسب و کار پرداخت میکنید، هزینه ازمون و خطاها، وقت و انرژی هست که برای کارهای اشتباه صرف خواهید کرد. در صورتی که از ابتدا از افراد متخصص کمک بگیرید، هم در زمان و انرزی خود صرفه جویی کرده اید و هم زودتر به نتیجه مطلوب در کسب و کار خود می رسید