Search

CRM ابری یا CRM تحت وب؟ کدام بهتر است؟

crm تحت وب و crm ابری

مدیریت ارتباط با مشتریان (Customer Relationship Management) یا به‌اختصار CRM، یکی از پارامترهای مدیریت موفق و حرفه‌ای برای یک سازمان است. در حال حاضر، روش‌های مختلفی برای پیاده‌سازی CRM در سازمان‌ها و شرکت‌ها به کار برده می‌شود که دو نوع کلی آنها، CRM تحت وب (On-Premise) و CRM ابری (Cloud Based) هستند.

هر سازمانی می‌تواند متناسب با نیازها و زیرساخت‌های سازمانی خود، یکی از این دو روش را انتخاب کند. قطعاً انتخاب بهترین CRM، علاوه بر کاهش هزینه‌های اضافی، به افزایش فروش و بازدهی شبکه سازمانی منجر خواهد شد. در این مقاله از کاسب یار، علاوه بر بررسی دقیق هر دو نوع CRM ابری و crm تحت وب، به مقایسه آن‌ها پرداخته و نحوه خرید بهترین CRM را مورد بررسی قرار داده‌ایم.

مقایسه crm تحت وب و crm ابری

در این بخش قصد داریم به این سؤال بپردازیم که از بین CRM ابری و تحت وب، کدام‌یک مناسب‌تر است؟ همان‌طور که می‌دانید هر دو نرم افزار CRM دارای توانایی‌ها و معایبی هستند که انتخاب آن‌ها بستگی به شرایط خاص سازمان شما دارد. در ادامه هرکدام از CRMهای تحت وب و ابری را توضیح داده‌ایم.

CRM ابری

CRM ابری، بر اساس سرورهای میزبان یا فروشنده عمل می‌کند. تمام اطلاعات این نرم افزار روی سرورهای ارائه‌دهنده میزبانی شده و کاربران می‌توانند تنها با کمک اینترنت به آن متصل شوند. این ویژگی به کاربران کمک می‌کند تا در هر مکان و زمان بتوانند از آن استفاده کنند. به CRMهای مبتنی بر ابر، سرویس SaaS نیز گفته می‌شود.

نرم افزار crm ابری جلوی هزینه‌های گزاف نصب و راه‌اندازی سیستم‌های اولیه سخت‌افزاری را می‌گیرد. از طرفی از امنیت بالایی نیز برخوردار است. این نوع CRM، برای سازمان‌هایی مناسب است که زیرساخت‌های سخت‌افزاری لازم برای نصب CRM تحت وب را ندارند.

پلتفرم‌های مبتنی بر ابر، طراحی و رابط کاربری بسیار ساده‌ای دارند و از طرفی هزینه‌ها را برای سازمان موردنظر کاهش داده‌اند. قابلیت پشتیبانی ۲۴ ساعته و آنلاین در سی آر ام ابری، جذابیت آن را بیشتر کرده است.

مزایای نرم افزار crm ابری

  1. صرفه‌جویی در هزینه‌ها و مصرف انرژی
  2. افزایش بازدهی تعامل با مشتریان
  3. عدم نیاز به زیرساخت سخت‌افزاری برای به‌روزرسانی، تعمیر و نگهداری
  4. کل تیم می‌توانند همواره به پلتفرم CRM متصل باشند.
  5. تضمین امنیت اطلاعات از طرف شرکت ارائه‌دهنده سرور به همراه پشتیبان‌گیری منظم

معایب crm ابری

معایب نرم افزار CRM ابری عبارت است از:

  1. از آنجا که تمام اطلاعات روی سرورهای شرکت میزبان است؛ شما روی اطلاعات خود اختیاری ندارید.
  2. ممکن است در حین به‌روزرسانی‌ها برخی از اطلاعات از بین رفته یا سامانه از شبکه خارج شود.
  3. برای برطرف‌کردن برخی از مشکلات مجبور هستید با بخش پشتیبان فنی شرکت میزبان تماس بگیرید.
  4. برای ارتقا دادن سیستم نمی‌توانید خودتان اقدام کنید.

۱۰ نرم‌افزار محبوب CRM ابری

در زیر لیستی از ۱۰ نرم افزار برتر مبتنی بر ابر ارائه شده است:

  1. Zendesk
  2. Monday.com
  3. Zoho CRM
  4. Engagebay
  5. Apptivo
  6. SugarCRM
  7. Hubspot
  8. Pipedrive
  9. Copper
  10. Creatio
مزایا و معایب crm ابری

CRM تحت وب

CRM تحت وب یا On-Premise، یکی از روش‌های استقرار CRM است که به‌صورت محلی (Local) کار می‌کند. این نوع سی آر ام، برای سازمان‌هایی که اطلاعات حساسی دارند (مثل بانک‌ها و مؤسسات مالی – اداری)، مناسب است. در واقع یک شرکت سازنده، CRM تحت وب را در اختیار سازمان موردنظر قرار می‌دهد. پایگاه‌داده مشتریان در این روش به طورکامل در اختیار سازمان است. در CRM تحت وب، شما می‌توانید نرم افزار را به‌راحتی توسعه داده و شخصی‌سازی کنید. علاوه بر این، هیچ نگرانی بابت امنیت اطلاعات مشتریان نخواهید داشت.

استفاده از CRM تحت وب، به‌صورت محلی است؛ یعنی کارمندان بخش فروش و بازاریابی تنها زمانی می‌توانند از آن استفاده کنند که در داخل سازمان باشند و بتوانند به سیستم‌های آنجا متصل شوند. این ویژگی ممکن است برای برخی سازمان‌ها مناسب باشد و برای برخی دیگر مشکل‌آفرین! بنابراین بادقت شرایط خود را بسنجید و CRM مناسب را انتخاب کنید.

هرچند علاقه بسیاری از سازمان‌ها، استفاده از CRMهای ابری است تا هزینه راه‌اندازی کمتری را متحمل شوند؛ اما باگذشت زمان سازمان‌هایی سود می‌کنند که از CRMهای تحت وب استفاده کرده‌اند. این موضوع به این دلیل است که در CRM تحت وب، ممکن است در ابتدا هزینه زیادی را بابت نصب، راه‌اندازی و نگهداری متحمل شوید؛ اما در بلندمدت بازگشت سرمایه محقق شده (کمتر از ۵ سال) و به‌تدریج هزینه‌های شما کمتر می‌شود. این ویژگی در CRM مبتنی بر ابر، صدق نمی‌کند. در این نوع سی آر ام، هزینه‌های استفاده و خرید اشتراک در بلندمدت افزایش پیدا می‌کند.

CRM تحت وب

مزایای crm تحت وب

مزایای نرم افزار CRM تحت وب عبارت است از:

  1. مدیریت تمام اطلاعات برعهده سازمان خریدار است.
  2. امنیت اطلاعات بسیار بالا است.
  3. درصورتی‌که تعداد کارمندان سازمان بالا است؛ بهتر است از CRM تحت وب استفاده شود؛ زیرا در CRM ابری متناسب با تعداد کارمندان، هزینه افزایش پیدا می‌کند.
  4. صرفه اقتصادی در بلندمدت (برای سازمان‌های بزرگ)

معایب crm تحت وب

معایب نرم افزار CRM تحت وب عبارت است از:

  1. گران‌بودن هزینه نصب و راه‌اندازی
  2. نیاز به فراهم‌کردن زیرساخت‌های متنوع (منابع انسانی، کامپیوتر و تجهیزات، کارشناس فنی و پشتیبان‌گیری از اطلاعات از راه دور)
  3. ممکن است در ایجاد نسخه موبایل با مشکل مواجه شوید.
  4. محدودیت مکانی برای اتصال به سامانه وجود دارد و کارمندان نمی‌توانند در هر مکانی پاسخگوی مشتریان باشند.

10 نرم افزار محبوب CRM تحت وب

در زیر لیستی از ۱۰ نرم افزار محبوب CRM تحت وب ارائه شده است:

  1. پیام گستر
  2. فرادیس
  3. تراز نگار
  4. SelectHub
  5. Act
  6. InfoFlo
  7. MIRACL
  8. Charityproud
  9. LuitBiz
  10. Conclusion
مزایا و معایب crm تحت وب

کدام را انتخاب کنیم؟ CRM ابری یا CRM تحت وب؟

اگرچه ممکن است هر سازمانی از CRM دلخواه و مناسب خود استفاده کند؛ اما مراجعه به آمار و نظرسنجی‌ها می‌تواند درک جامع‌تری به ما در این زمینه بدهد. بر اساس آخرین نظرسنجی مؤسسه SelectHub از 500 شرکت معتبر، بیش از ۶۳ درصد از CRM ابری استفاده کرده و آن را بهتر می‌دانند. این نشان می‌دهد که اکثر شرکت‌ها علاقه‌ای ندارند که در شروع کار خود، هزینه‌های نگهداری و راه‌اندازی را (که معمولاً گران هستند) متحمل شوند.

بیشتر سازمان‌ها به‌ منظور پاسخگویی بهتر به مشتریان به دنبال این هستند که کارمندان فروش و بازاریابی دائماً با مشتریان در ارتباط باشند. این موضوع باعث می‌شود تا CRM ابری گزینه بهتری به نظر برسد. با این‌ حال، برخی شرکت‌ها به دلیل حجم بالای اطلاعات و نیز امکان توسعه در بلندمدت، ترجیح می‌دهند تا از نسخه‌های تحت وب استفاده کنند؛ زیرا انتقال حجم بالایی از اطلاعات به CRM مبتنی بر ابر بسیار دشوار است.

به نظر می‌رسد سازمان‌های بزرگی که دارای این پنج ویژگی هستند به سراغ CRM ابری می‌روند:

  1. به دنبال ارتباط بیشتر در مکان‌های متنوع با مشتریان هستند.
  2. هزینه نصب، نگهداری و تعمیر سخت‌افزارهای CRM محلی را ندارند.
  3. سطح بالای امنیت اطلاعات برای آن‌ها در اولویت نیست.
  4. سازمان از نظر تعداد کارمندان، کوچک محسوب می‌شود.
  5. برای مدت محدودی قصد دارند از CRM استفاده کنند.
CRM ابری یا CRM تحت وب؟ کدام بهتر است

تا این لحظه سعی کردیم با ارائه اطلاعاتی در زمینه CRM، به شما در انتخاب بهترین CRM کمک کنیم. بهترین CRM برای هر سازمان، باید بتواند تجربه مشتری یا CX سازمان را افزایش داده و نظر مشتری درباره سازمان را بهبود دهد. اگر قصد دارید به مدیریت ارتباط با مشتریان خود بپردازید؛ با درنظرگرفتن نکاتی که ارائه شد و نیز قیمت خرید، بهترین CRM را انتخاب کنید. خوشبختانه در کشور ایران، شرکت‌های متنوعی به ارائه و فروش CRM می‌پردازند. اگر برای خرید CRM با ابهام مواجه هستید؛ نگران نباشید! در ادامه به راهنمای خرید CRM ابری و تحت وب خواهیم پرداخت.

راهنمای خرید CRM ابری و تحت وب

برای خرید CRM تحت وب و ابری، یک مقایسه ویژگی به ویژگی انجام دهید. با بررسی ویژگی‌های نرم‌افزارهای CRM، به دنبال یک راه‌حل مقیاس‌پذیر باشید که برای توسعه و شخصی‌سازی به مشکل نخورید.

علاوه بر این، برای خرید CRM، بهتر است ابتدا شرکت سازنده را بررسی کنید. منظور از بررسی شرکت سازنده، یعنی بررسی تحقیق درباره اعضای تیم اصلی، اعتبار برند، سطح پشتیبانی و محبوبیت در بین دیگر مشتریان! همچنین می‌توانید خود نرم افزار را نیز از نظر راحتی رابط کاربری مورد بررسی قرار دهید.

به‌طورکلی در هنگام خرید CRM بهتر است به نکات زیر توجه کنید:

  • امکان انطباق و سازگاری با دیگر نرم افزارهای مورداستفاده در شرکت
  • قابلیت بررسی کیفیت کار و عملکرد کارمندان فروش و بازاریابی
  • قابلیت شناسایی مشتریان وفادار
  • ارسال ایمیل، پیامک و …
  • اتصال به شبکه‌های اجتماعی
  • خروجی اطلاعات به‌صورت نموداری و اکسل
  • اتصال راحت با موبایل
  • قیمت مناسب
  • معتبر بودن برند سازنده
  • پاسخگو بودن شرکت سازنده

قیمت، پارامتر بسیار مهمی در خرید CRM است؛ به همین دلیل توصیه می‌شود قبل از خرید یک نرم افزار CRM از نسخه‌های رایگان استفاده کنید. معمولاً شرکت‌های سازنده CRM، محصولات خود را به مدت یک ماه به‌صورت رایگان در اختیار شرکت‌های خریدار قرار می‌دهند.

شما می‌توانید از این فرصت استفاده کنید و به‌صورت آزمایشی تمام امکانات نرم افزار CRM را امتحان کنید. درصورتی‌که نرم افزار برای شما مناسب بود می‌توانید درخواست خرید اشتراک (برای نسخه‌های مبتنی بر ابر) کنید. CRM رایگان تحت وب نیز به دلیل هزینه‌های بالای راه‌اندازی نسخه‌های محلی سی آر ام، بسیار جذاب است. قطعاً این امکان، به سازمان‌ها کمک می‌کند تا نگران هزینه‌های بالای CRM نباشند.

شرکت‌های ایرانی کدام CRM را می‌پسندند؟

خوب است بدانید که معمولاً شرکت‌های ایرانی سلیقه نزدیک به هم دارند و اکثر آنها تمایل دارند از نرم‌افزاری استفاده کنند که هزینه کمتری را به آنها تحمیلی کند. علاوه بر این، پشتیبانی از زبان فارسی و نیز پاسخگویی به‌موقع و مفید در صورت خرابی یکی دیگر از پارامترهای شرکت‌های ایرانی در هنگام خرید نرم افزار CRM است. بااین‌وجود، باز هم انتخاب CRM به سازمان موردنظر بستگی دارد. شرکت‌های ایرانی می‌توانند متناسب با راهبرد سازمانی خود، یکی از CRMها را انتخاب کنند و بر اساس آن با مشتریان خود ارتباط بگیرند.

پیشنهاد می کنیم مقاله انتخاب بهترین نرم افزار crm را حتما بخوانید.

جدول مقایسه CRM ابری با CRM تحت وب

جمع بندی

در این مطلب از کاسب یار، شرایط خرید CRM را بررسی کردیم و دو نوع معروف سی آر ام، یعنی CRM تحت وب و CRM ابری را مقایسه کرده و مزایا و معایب هرکدام از آن‌ها را مورد تحلیل قرار دادیم. هر چند خرید CRM می‌تواند برای بسیاری از سازمان‌ها سودآور باشد و فروش محصولات سازمان را چندبرابر کند؛ اما برخی سازمان‌ها بهتر است به سراغ CRM نروند.

شاید در ابتدا کمی تعجب کنید، اما بهتر است بدانید که سازمان‌هایی که هنوز برنامه و استراتژی فروش برای خود تعریف نکرده‌اند، نمی‌توانند از یک نرم افزار CRM استفاده کنند. نرم افزارهای CRM بر اساس استراتژی فروش عمل می‌کنند؛ بنابراین ابتدا باید روی این موضوع تمرکز کنید.
همچنین سازمان‌هایی که در مقیاس کوچک فعالیت می‌کنند و نیروی انسانی کمی دارند بهتر است ابتدا از نسخه‌های رایگان CRM استفاده کنند، زیرا ممکن است پس از مدتی به نرم افزار موردنظر نیازی نداشته باشند. امیدوارم مطالعه این مقاله به شما در انتخاب یک سی آر ام مناسب کمک کرده باشد.

این مقاله برای شما مفید بود؟

به آن امتیاز بدهید.

5 از 5 - (1 امتیاز ثبت شده)

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

دیدگاه کاربران

در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments