در این بخش از معرفی فرم های اداری، به نمونه لیست حقوق می پردازیم. یکی از پر اهمیت ترین مسائل در هر کسب و کاری بحث تهیه لیست حقوق و دستمزد و فرم پرداخت حقوق و مزایای پرسنل است. در کسب و کار ها معمولا به مبلغی که برای کار روزانه یا ساعتی به یک نیرو یا کارگر پرداخت می کنند را دستمزد می نامند. داشتن یک نمونه لیست حقوق و دستمزد در اکسل می تواند به مدیران و واحد مالی در مدیریت حقوق پرسنل کمک بیشتری کند.
در ادامه ی این مطلب از کاسب یار می توانید یک نمونه لیست حقوق و دستمزد و جدول لیست حقوق و دستمزد را در قالب های pdf و word دانلود کنید.
فهرست مطالب
لیست حقوق و دستمزد چیست؟
درامدی که حاصل از کار در یک مرکز یا کسب و کار باشد را حقوق و یا دستمزد نامیده می شود و این مسئله علاوه بر اهمیت زیاد بسیار نیز زمان بر است. در برخی از کسب و کار ها و سازمان های کوچک، حقوق پرسنل و کارگران به صورت سلیقه ای تعیین می شود. اما برای آن که کسب و کار ها بتوانند انصاف و عدالت را برای پرسنل و همچنین قوانین کشور ر در زمینه قانون کار رعایت کنند، نیاز دارند تا یک لیست کامل از عوامل تاثیر گذار بر حقوق و دستمزد کارگران و پرسنل تهیه کنند و پرداخت حقوق را بر اساس همان لیست salary list انجام دهند.
اجزای لیست حقوق و دستمزد
در یک جدول لیست حقوق و دستمزد موارد مختلفی وجود دارد و این اجزا برای کامل بودن این فرم لازم و ضروری هستند. این لیست شامل مواردی همچون مشخصات کامل کارگر یا کارمند، کسورات، مالیات و حقوق متفاوت و… است. مدیران و مسئولات مالی یک کسب و کار نیاز دارند تا با دقت این لیست حقوق ودستمزد را تهیه کرده و تمام مسائل و عوامل در آن را مد نظر داشته باشند تا بتوانند محاسباتی عادلانه و صحیح بر اساس ارزش افزوده ای که آن نیرو به کسب و کار به ارمغان آورده داشته باشند.
مهم ترین بخش های لیست حقوق و دستمزد
همانطور که گفته شد یک لیست حقوق و دستمزد از اجزای مختلفی تشکیل شده است. برخی از این اجزا را می توان اساسی ترین و مهم ترین قسمت این لیست نامد که در ادامه به برخی از آن اشاره خواهیم کرد.
1. مشخصات کارمند
این بخش از لیست حقوق باید با دقت کاملی تکمیل شود و اطلاعات کارمند را که شامل مواردی مانند نام و نام خانوادگی، کد ملی، شماره بیمه و… است را وارد کنید. با وارد کردن مشخصات کامل کارمند مدیر مالی می تواند حقوق و مزایا را به شکل کامل جلوی نام همان کارمند درج کنند تا دچار مشکلی نشوند.
2. کارکرد پرسنل
پس از درج مشخصات کامل در لیست حقوق کارمندان، نوبت به بررسی و محاسبه میزان کارکرد کارمندان می رسد. در این قسمت مدیران و مدیران مالی باید تعداد روز های کاری کارمند، نوبت کاری، اضافه کاری و… را به صورت کامل درج کنند.
3. قیمت واحد
بخش قیمت واحد در واقع میزان ثابت حقوق و دستمزدی است که سالانه از طرف وزارت کار تعیین می شود. این قیمت واحد به نام حداقل حقوق وزارت کار نیز شناخته می شود.
4. حقوق و مزایای مشمول بیمه و مالیات
در این بخش از نمونه فرم پرداخت حقوق را باید حقوق و مزایای افرادی که مشمول بیمه و مالیات هستند به شکل دقیق درج شود. در ادامه همگی آن ها را جمع کرده و در قسمت پایانی وارد می کنیم.
5. مزایای مشمول بیمه
نمونه فرم دریافت حقوق باید تنها بخش هایی از حقوق را درج کرد که صرفا مشمول بیمه هستند.
6. مزایای معاف از بیمه و مالیات
در این قسمت از لیست حقوق باید موارد مربوط به معاف بودن از بیمه و مالیات را درج کنید.
7. بخش کسورات
یکی از بحث برانگیز ترین قسمت ها در بخش حقوق و دستمزد، بخش کسورات است. این بخش از فرم خام حقوق و دستمزد عبارت است از هر مبلغی که در نهایت از حقوق کارمند کسر می شود.
در ادامه می توانید فرم لیست حقوق و دستمزد را به صورت وورد و pdf دانلود کنید و فرم حقوق و دستمزد را بر اساس کسب و کار خود شخصی سازی کنید.
امکانش هست لیست را بصورت اکسل هم ارسال بشه؟
سلام. بله برای همین ایمیلی که باهاش کامنت رو گذاشتین، لیست حقوق اکسل ارسال شد
ممنون از مطالب خوبتون و فرمی که در اختیار گذاشتید.
بهترین فرم رو پیدا کردم بالاخره.کامل و مختصر بود و هیچ عیبی نداشت.ممنونم از اینکه این فرم رو در اختیار ما گذاشتین 🙏🏻😍
سلام. خوشحالیم که فرم براتون کاربرد داشته. این لیست رو می تونین به همراه چندین فرم دیگه در حوزه مالی و حسابداری یکجا تهیه کنید:
https://kasebyaar.com/shop/financialpackage/
سلام من واقعا از فرمتون راضی بودم.همهی اطلاعات مورد نیازم رو به کمک این فرم بدست آوردم.متشکرم از این فرم عالیتون.
سلام. ممنون از انتقال نظرتون. اگر شما در حوزه مالی و حسابداری فعالیت دارید و به همین دلیل این لیست رو دانلود کردین پیشنهاد میکنم این دوره مالی و حسابداری رو حتما ببینید:
https://oghyanooseabi.com/product/finance-course/