در هر کسب و کاری، فروش یکی از دشوار ترین مراحل بوده و هست. به همین خاطر است که در هر کسب و کار و سازمانی بخشی وجود دارد به نام فروش و بازاریابی و کارشناس فروش. در واحد فروش و بازاریابی کسب و کار ها، علاوه بر كارشناس فروش بخش هایی وجود دارد مانند دیجیتال مارکتینگ، بازاریابی میدانی و…
برای فروش در مقیاس بزرگ تر. کسب و کار ها نیاز دارند تا شخصی را استخدام کنند به عنوان کارشناس فروش. این پست سازمانی نیاز به مهارت های ارتباطی بالا و شناخت کامل نسبت به محصول و مخاطبین دارد.
در این مطلب به معرفی وظایف کارشناس فروش می پردازیم در انتها نیز می توانید یک نمونه شرح وظایف كارشناس فروش را مشاهده کنید و در صورت تمایل آن را بصورت فایل PDF و یا ورد (Word) دانلود نمایید. در وبسایت کاسب یار شما می توانید دیگر شرح شغل ها را از طریق کازیو دانلود کنید و همچنین از خدمات مشاور کسب و کار نیز برای تحلیل و بهبود کسب و کار خود کمک بگیرید.
فهرست مطالب
تعریف عنوان شغلی، کارشناس فروش چیست
هر كارشناس فروش یک وظیفه اصلی دارد و آن، این است که مشخصات و ویژگی های محصول و خدمات را به مشتری و مخاطب با هدف فروش توضیح دهد. در کسب و کار ها کارشناسان فروش با بحره گیری از استراتژی فروش سازمانی و با هدایت مدیر فروش سعی می کنند تا روابط خود را با مشتریان گسترش داده و در نهایت محصول و خدمات را به مشتریان معرفی و به فروش برسانند.
شرایط استخدام بهترین کارشناس فروش چیست
همیشه برای کسب و کار ها و مدیران دغدغه رسیدن به فروش و درامد مطلوب برای ادامه دادن کار کسب و کار وجود داشته است. انجام این امر تنها با تشکیل یک تیم فروش قوی امکان پذیر است.
هر تیم فروش در کسب و کار ها، متشکل است از چندین کارشناس فروش و مدیر فروش. كارشناس فروش استراتژی های فروشی که مدیر فروش چیده را عملیاتی میکند. در واقع می توان گفت که این دو مکمل هم هستند.
بقاء شرکت ها همیشه در گرو فروش بوده به همین دلیل فروشندگی و فروشندگان یکی از مهم ترین عوامل برای کسب و کار ها هستند. در طول زمان نحوه فروش با توجه به زمان و مکان متفاوت بوده است. امروزه نیز به دلیل نحوه فروش و نوع تقاضای مشتریان و مخاطبین استراتژی های فروش تغییر کرده است.
روش استخدام یک کارشناس فروش خوب متناسب با ماهیت فروش کسب و کار است. اما دغدغه ای که همیشه برای کسب و کار ها وجود داشته است این بوده که چگونه یک کارشناس فروش خوب را استخدام کنید. شما می توانید با دانلود یک نمونه شرح شغل کارشناس فروش، مهارت ها و وظایف را با فرد مورد نظر تطبیق داده و بهترین آن ها را استخدام کنید.
ویژگی هایی مورد نظر در شرح وظایف کارشناس فروش چیست
هر کارشناس فروش باید از ویژگی های عمومی و شخصیتی خاصی برخوردار باشد تا بتواند در این پست سازمانی به خوبی عمل کند. برخی از این ویژگی ها عبارتند از:
1. اعتماد به نفش
شاید در برخی دیگر از پست های سازمانی اشخاصی بدون اعتماد به نفس بتوانند به خوبی عمل کنند. اما كارشناس فروش نیاز به اعتماد به نفس و اطمینان به خود است تا بتواند وظایف خود را به خوبی انجام دهد.
2. صداقت و اخلاق
برای این که شخصی بتواند در این پست به نحوی عمل کند که مشتریان بتوانند به او اعتماد کنند و اعتبار کسب و کار بالا رود، نیاز است تا او از صداقت و اخلاق کاری بالایی برخوردار باشد.
3. سازگاری
در شرح شغل کارشناس فروش وظایفی آمده که نیاز به سازگاری دارد تا فرد بتواند نسبت به تغییرات مثبت و منفی، دیدگاه بازی را در محل کار داشته باشد.
4. همکاری
همانگونه که گفته شد این پست سازمانی نیازمند یک کار گروهی است پس می توان گفت که شخصی که در این پست قرار است فعالیت کند نیاز دارد تا از کار گروهی لذت برده و ویژگی فعالیت در گروه را در خود داشته باشد.
5. جزئی نگری
در شرح شغل کارشناس فروش آمده است که او به جزئیات کار به دقت توجه کرده و آنان را به شکلی دقیق اجرا کند.
6. خلاقیت
وظایفی که در شرح شغل كارشناس فروش آمده است نیازمنده خلاقیت و ابتکار در کار ها و چالش ها است. این خلاقیت می تواند به او کمک کند تا چالش ها را به شکلی خلاقانه حل کند.
7. رهبری
با توجه به وظایفی که در شرح شغل کارشناس فروش آمده، این شخص نیاز دارد تا در خود حس تمایل به رهبری داشته باشد تا به وسیله آن بتواند مسئولیت کار های خود را بدون نیاز به شخصی دیگر به عهده بگیرد.
مسئولیت های کارشناس فروش
شرح شغل كارشناس فروش بسیار وسیع و گسترده است. شما می توانید با دانلود نمونه شرح شغل كارشناس فروش با جزئیات وظایف این پست سازمانی آشنا شده و آن را متناسب با نیاز خود شخصی سازی کنید. اما برخی از وظایف شرح شغل کارشناس فروش دراینجا آمده است:
- استقبال از مشتریان برای ایجاد حس اعتماد و رابطه صمیمانه
- کمک به مشتریان و مخاطبین در انتخاب محصول
- توضیح مزایا و معایب محصول به مشتریان
- شرح شرایط خرید محصول
- مذاکره با مشتری در مورد قیمت و شرایط پرداخت
- اگاهی از قوانین کسب و کار
- مشخص کردن هدف فروش ماهانه یا سالانه
- ارائه گزارش به مدیر فروش
- شرکت در جلساتی که برای فروش برگذار می شود
- و…